Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie resztki kataru, nie czuję łaskotania w oskrzelach, zakładam, że jutro już bedzie idealnie
za to mam podejrzenie, że męza bierze, a jak jego weźmie to nie ręczę za siebie! juz się o to pokłóciliśmy-ze nagadałam się a on i tak swoje robił, więc najlepiej niech się on teraz rozchoruje ( a wie co to znaczy)
na czczo 83, bez ketonówanitka710 lubi tę wiadomość
-
U mnie rano 98, więc jest lepiej
dzisiaj wezmę 8j i zobaczymy może w końcu trafię z tą insulina. Weszłam dzisiaj na wagę i oczywiście u mnie kg do przodu przez świąteczne jedzonko, mam nadzieję że od jutra jak wrócę do normalnego jedzenia to szybko poleci ten kilogram
kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
U mnie dzisiaj 85 bez ketonów. Dzisiaj piękne słoneczko. Anitka mi wskoczyło idealnie po 10j. Po 8j. miałam 91. Więc diabetolozka mi powiedziała żeby dać 10. I idealnie wpadło. Zwiększanie o jeden średnio coś daje. Tak to jeszcze tydzień bym testowala, ale każda ma inny sposób.
anitka710 lubi tę wiadomość
Spat -
Anitka
O ile zwiększać to powinien diabetolog podpowiedzieć
Moja mówi że o 1j. Jednak u mnie już małe dawki zaskakiwaly. Obstawiala(ze względu na moją wagę) że 6j podziała. Mimo wszystko kazała zacząć od 2j i zwiększać
Czasem dochodzi się do 30j.wiec takie podnoszenie o 1 jednak rozlegloby się w czasie. Trzeba siebie wyczuć a przede wszystkim nie bać się insuliny -
Potwierdzam ja wlasnie mam 30j na noc. Zaczynalam od 10j i zwiekszanie co 2.
Wszystko zalezy od naszego organizmu.
Ja bylam przerazona jak pierwszy raz mialam sobie lek wstrzyknac i to w takiej ilosci a teraz to juz z automatu aczkolwiek taka dawka to juz mnie troszke szczypie jak sie wchlania.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
No i teoretycznie zwiekszanie dawki w ciąży też bywa normalne-większy wpływ hormonów i zwiekszona masa ciała
Pisałam też już, że w poprzedniej ciąży mój gin śmiał się ze mnie. Bo ja spanikowana bo cukrzyca, bo insulina a to tylko 3j jak placebo. Że inne ciężarne mają 30j. i wszystko w porządkuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2017, 13:17
-
Wiecie jak takiej konkretnej wizyty jeszcze nie miałam, bo ta diabetolog od razu skierowała mnie do Poznania i stwierdziła że zanim mnie tam przyjmna mam brać insulinę i kazała mi brać 4 jednostki a jak nie 4 to 5 na pewno poskutkuje. A ja zaczęłam brać 4j i z 97 skończyło do 105
nic więcej nie powiedziała o zwiększaniu. Dlatego jestem trochę tym załamana bo tak naprawdę bardzo długo jestem zostawiona sama sobie więc gdyby nie wy nie wiem jak bym sobie poradziła
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Kurcze to faktycznie tak nie powinno być. To fakt Anitka że ja po konsultacjach z diabetolog zwiększam, ale tak jak mówiła Kamcia mi tez mowila diabetolg żeby nie bać sie insuliny. I tez mi mówiła ze 20-30 j.biora dziewczyny i ze to normalne. Ale jednak mam ciagle kontakt z nią bo wysylam jej zdjecia jak cukry wyglądają. Ostatni tel od niej to w wigilię o 12:00. Także nie sądzę że po 1 mam zwiększać skoro ja jestem przykladem , że spokojnie po 2 mozna. Ufam tej babce ona jest lekarzem w szpitalu wojewódzkim specjalizuje sie w cukrzycy ciazowej i jest najlepsza w mieście u nas. A mieszkam w miescie wojewódzkim. Ma same pozytywne opinie. Także tyle mogę ci podpowiedzieć kochana
anitka710 lubi tę wiadomość
Spat -
Ja mam powiedziane że gdyby coś się działo to mam przyjeżdżać na wizytę nawet bez rejestracji. Ale wiem o co chodzi stąd wizyty tylko co 3tyg (poprzednio byly co 2 tyg)
Na swój rozum też przecież zmniejszylam insulinę i diabetolog nie skrytykowala. Przeciez przed włączeniem jej moje cukry osiągały już 100 na czczo a potem 76. Wczoraj i dzis 83 i takie wartości cieszą najbardziej. Stoję na 2j
Tez na pierwszej wizycie w tamtej ciąży słyszałam że przez moj wywiad lepiej żeby mnie skierowala na Poznań. Jednak powiedziałam że wolę na miejscu. Nie pytala o nic wiecej i tak mnie prowadzi od poczatku. Nie wyobrażam sobie z brzuchem zimą jeździć 110 km (bo tyle mam na Polną) gdzie zrobią to samo cow zwykłej poradni. Poza tym w tej zwykłej poradni pewnie jestem wiekszym indywiduum niz na masowce w szpitaluanitka710 lubi tę wiadomość