Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdzies kiedys czytalam ze wlasnie z sola baardziej podraznia niz pomaga ale niewiem ile w tym prawdy
Kamcia to ja w ciazy z synkiem nie stronilam od slodkiego to moze dlatego nie chce jesc miesa i warzywmoze drugi synek bedzie inny pod tym wzgledem
Dziewczyny chcialam Wam zyczyc Wesolych Swiat! Zeby cukry zawsze byly w normie a dzieciaczki rodzily sie zdrowei zeby cukrzyca mijala wraz z pojawieniem sie na swiecie maluszka
wszystkiego dobrego!!
kamciaelcia, Pysia88., Kazio14 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję kochana i wzajemnie
ale ta cukrzyca u mnie odpuścić nie chce
przy 6j rano 105
chociaż w sumie to pewnie efekt wczorajszych przygotowań do świąt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 09:04
Pysia88., Kassie lubią tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Anitka głowa do góry, w święta ciężko nad tym zapanować, zobaczysz niedługo cukry poleca na dol i już tak na dobre zostaną
Chciałam też wam dziewczynki życzyć wesołych świat, spełnienia marzeń, szczęśliwych rozwiązań i niskich cukrów :* no i mimo wszystko dużo pysznego jedzonkaanitka710, Kassie lubią tę wiadomość
-
A ja chyba gorzej się czuję...nadal nic nie boli, ale ogolnie czuję się slabsza-jakby choroba brała. Temp też nie ma. Trochę w nosie kręci. Zła jestem jak osa. Nie dość że martwię się o Piotrusia to jeszcze o Patryka-milion mysli co jemu może teraz zaszkodzić
z mężem już się kilka razy poklocilam...ogarniam chatę i czekam na wieczór
Na czczo 84 bez ketonów
Tyle dobrego -
anitka710 w swieta napewno ciezko zapanowac nad cukrami. Daj sobie troche czasu
Ja juz pierwszy grzeszek mam za soba-kawalek sernika. Jak tak dalej pojdzie to niewiem ile tych grzeszkow mi sie uzbiera przez te 3 dni..a teraz mam wyrzuty sumienia
Kamcia Ty tez sie trzymaj. Mnie po tej nocy tez bardziej rozlozyloPysia88. lubi tę wiadomość
-
Kochane ja również życzę Wam zdrowych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia, niskich cukrów oraz szczęśliwego rozwiązania
A co do cukrów macie pewnie rację, muszę przez te 3 dni przymykac oko na wynikia tak zmieniając temat powiem wam że moja niunia życzy sobie uczestniczenie we mszy w innej parafii bo pięknie wtedy kopie a w naszej mam odlot
Pysia88. lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Wesołych Świąt!
U mnie też chyba gorzej... Jakieś brzydkie gęste gluty doszły... Nic mi się nie chce a muszę doprowadzić do stanu używalności siebie i córę zanim mąż wróci od teścia... I jeszcze racuchy tak pachną a ja się nie odważę ich tknąć...anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Słodkie mamusie
Życzę spełnienia wszelkich marzeń, zwłaszcza tych najbardziej skrytych i wysnionych
Żeby to nasze życie zawsze było słodkie i na pewno nie w kwestii glikemii
Bobaski na pewno będą przeslodkieanitka710, Kassie lubią tę wiadomość
-
Ja zjadlam barszcz z 4 uszkami z kapusta, 4 pierogi z kapusta, kawalek karpia bez skory i panierki. I jeszcze kompot z fasola jas. I chyba przegielam
po godzinie od ostatniego kesa 137. Nie chce wiedziec jaki byl po godzinie ale nie mialam jak zmierzyc.. fasoli tez chyba za duzo a tak lubie a teraz cos w brzuchu mi dziwnie. Nie znam umiaru
-
Barszczyk był w kubeczku
Bez uszek
Ale 2pierogi ze szpinakiem
Salatka, fladra smażona (zjadłam całą), przerozne śledzie...
Apetyt średni(katar) ale pojadlam. Zamierzone 115 a później 105. Więc rewelacja
Potem pojadlam mandarynki przed drugą turą zmierzylam cukier i ....67 nie chciałam nawet powtarzać bo czułam się dobrze. Zjadlam śledzika pod pierzynką i mandarynkami dopycham
Spodziewam się jutro ketonów bp rano brak apetytu...a teraz nie nadrobie bo nie ma miejsca nawet -
To ja dwa razy na raz jadłam
też nie mam umiaru
najbardziej mi brakowało moich krokiecikow (nikt nie robi takich pysznych)więc nawet nie ryzykowalam i nie robiłam
A na koniec dnia dostalam krwotoku z nosa...nie jakiś mega (bo taki mega mialam w poprzedniej ciazy) ale ciurkiem szła a potem skrzepyprzypomniala mi się ta noc co w szpitalu wyladowalam...nieważne bo chyba marudze. Już po inhalacji. Powoli szykuje się do spania
Po drugiej kolacji 101 -
A ja jestem pozytywnie zaskoczona bo na wigilię zjadłam ziemniaki ze śledziem w occie w śmietanie, 3 pierogi z kapusta i grzybami, mały kawaleczek dorsza na ciepło, barszcz do picia i widelec sałatki jarzynowej i po godzinie 147
potem na drugą kolacje też 3 pierogi, kawałek ryby na ciepło i troszkę sałatki z tuńczyka i 125
Insulina podana 6j zobaczymy co będzie ranoLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*