Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane a u mnie wczoraj poprostu jakaś masakra, cukry idealne bo max miałam 104 ale co z tego skoro coś mi się stało i nie dawalam rady jesc bo bolał mnie zoladek
nie wiem czy to pozostałość po jelitowce ale po zjedzeniu paru uszek dwóch pierogów i małego karpika myślałam że pekne, potem u mojej mamy skończyło się wymiotami
po jakimś czasie zrobiło mi się lepiej to zjadłam sernik i jeszcze jeden kawałek karpia i znowu to samo. Cała noc męczyłam się ze zgaga i bólem brzucha. Zobaczymy jak będzie dzisiaj no mam nadzieję ze mi się polepszy bo jak patrzę jak inni jedzą a ja tylko wzdycham to aż mi przykro
-
Hej! Ja wczoraj jadłam na dwie tury i wyszło pięknie! Po barszczu co prawda nie mierzyłam ale godzinę po nim zjadłam kawałek karpia, rybę po grecku, śledzie z kromką chleba i bigos a po godzinie 90! Dojadłam więc śledziem, pierogiem z kapustą i kawałkiem makowca, popiłam niesłodzonym kompotem z suszu i 117
Na dzisiaj rozmroziłam sobie swój chleb żeby sobie na więcej pozwolić
A rano 81 bez ketonów. RewelacjaKassie lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Udanych rodzinnych Swiat slodkie dziewczyny.
Ja ciagle na 30j i cukier ok ale od tygodnia waga stoi w miejscu. Ciekawe jak tam mala w brzuchu bo czuje ze jest coraz wieksza. W srode wizyta zobacze czy mnie lekarz na cc nie wysle po niej.anitka710 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
kamciaelcia wrote:polaj
ty to już masz bliziutko
kazio
ja wczoraj zjadłam tylko kromala chleba-rano
dziś na śniadanie śledzik pod pierzynkąanitka710 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
u mnie rano 90 i zwiększam isuline na 13j bo cały czas mam ostatnio 89-94.
ja mam na + 4-5kg, ale a mojej wadze na czczo i tej wagi się trzymam. U diabetologa ważą mnie w butach zimowych!!!! i komplecie ubrań i waga zawsze jest większa z 2kg id tej porannej.anitka710 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Ja zawsze porównuje moją wagę na podstawie ważenia w domu
U diabetologa odejmuje w przyblizeniu a ja zawsze mówię że tak samo było w domu
Gin nie odejmuje
Ale to nie wartość ważna a ogólny przyrost i to też widać przy wazeniu w butach
A w szpitalu(do cc) podawalam prawdziwą wage z rana
Ja w ogóle kupiłam wagę właśnie w pierwszej ciąży. Spadała waga a nie byłam na diecie
Mój ostatni posiłek przyciągnął się na 2hrekord w długości jedzenia. Ale mierzylam się 3x
-
Ha
Przypomniało mi się!! Poprzednio moglam (mieszczac się w normie 120) zjeść bitą śmietanęoczywiście sama ubijalam trzydziestke z odrobina cukry plus truskawki i tarta gorzka czekolada...ale mi się chce!! Jak ochota nie minie jutro zrobię
anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Zdrowych i radosnych Świąt!
U mnie cukry w Święta lepsze niż normalnie. Po kolacji wigilijnej mierzyłam kilka razy (bo trudno mi było określić kiedy dokładnie zmierzyć przy taki długim biesiadowaniu) i nie przekraczało 120. Zrezygnowałam z barszczu, krokietów i drożdżowych bułeczek z kapustą i grzybami. Ale jadłam kapustę z ciecierzycą, sałatki, ryby, trochę klusek z makiem i nawet ze 2 pierogi i kilka uszek. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo obawiałam się, że będzie zdecydowanie gorzej. Nie będę ukrywać, że ma na to wpływ insulina - przestałam się bać ją zwiększać, w zależności od tego, co jem. Skoro diabetolog tak kazał, to trzeba go posłuchać.
Tylko cały czas te ketony... Chyba dam jutro mężowi pasek, żeby sprawdził u siebie, bo może coś jest nie tak z paskami. Nie głodzę się, chleba jem nawet więcej niż przed cukrzycą i to cholerstwo cały czas jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2017, 22:46
anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc