Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
anitka, ja tez siebie oszukiwałam długo że 4j muszą zadziałać
tak miałam tylko nerwy
z 4 zrobiłam 5 z 5 zrobiłam 6 i trafiło
przyznam że poprzednio nie miałam takich dylematów-zaczęłam od 1j., weszłam na 2j na jakieś dwa tygodnie, potem 3j. do końca ciązy...a w tej zaczynałam od 2j do 6j i spałam z 6j do 2j
muszę zapytać o cochodzi, bo to nie jest normalne, insulinę się zwieksza w ciązyanitka710 lubi tę wiadomość
-
Hej koleżanki a ja wczoraj miałam dzień wyrwany z życiorysu wzięła mnie strasznie ostra jelitówka, cukier mierzylam tylko po śniadaniu bo potem stwierdziłam że nie ma to sensu skoro i tak każdy posiłek ląduje w wc. Maly cały czas wariowal w brzuchu pewnie był głodny a ja nie mogłam mu nawet pomoc strasznie się wczoraj z tym czułam
mam nadzieję że dziś będzie lepiej, cukier z rana 80 więc chociaż to mnie pocieszylo bo obawialam się skoków po tym nie jedzeniu.
Jeśli chodzi o święta to my spędzamy u teściów i moich rodziców tak więc wszystkie potrawy do.jedzenia muszę liczyć podwójnienie będzie lekko to przetrwać ale każdy wie że muszę się oszczędzać to może obejdzie się bez ciągłego "no jedz no jedz"
anitka710 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeszcze jedno jak to liczyc np jestem w 27t2d to 28 tydzień? Czy jeszcze 27 bo ja wariuje już. Niby jakiś zaczęty tydzień to juz o jeden więcej się liczy, ale dla mnie to juz glupie jest. Anitka a pamietasz dokladnie w jakim tyg i dniu miałaś taką wagę malutkiej? Tą 1079 ?Jest to ważne dla mnie przynajmniej będę wiedziała jak to liczyć.
Spat -
Hej! Rano chyba 85 i bez ketonów. Po wizycie zalecenia bez zmian (6godzin aktywności max) i żelazo. Dostałam zgodę na stosowanie pastylek na gardło więc raczę się tantum verde. Nawet niby nie ma cukru tylko chemiczne słodzidło to może cukru nie wywali. Dla mnie i tak priorytet to się wyleczyć żeby nic gorszego się nie wykluło.
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Jedzonko całe skończone
jutro upiekę mięsko a na kolację na świeżo usmaze fladre
sałatkę jarzynowa zaraz skosztuje w ramach podwieczorku. Tzn test musi byc
Ja się czuję tak samo. Ani lepiej ani gorzej. Nic nie boli, nic ze mnie nie leci jednak coś jest na rzeczy. Tamtum verde mam w sprayu. Inhalacje nebudose, ten olejek, syrop z cebuli i płukanie wodą utleniona . Za to psychicznie mnie to rozbija. Martwią mnie zawsze ingekcje w ciążyanitka710 lubi tę wiadomość
-
Ja to w ogóle boję się jakichkolwiek infekcji w ciąży
kaszlec na szczęście nie kaszle ale zdarzają się takie pojedyńcze. Incydenty np na początku inhalacji
Ale coś się wtedy odrywa więc efekt jest. Cukry też jakieś normalne(bo choroba często podnosi).
Kazio jednak rozumiem twoje obawy z szyjka. Plus chora córcia to i tak masz niewesola sytuacje. Też walczę by synuś nie chorował.
Sałatka pyszna. Ale znów miałam kumpla do talerzamalutki oszalal na punkcie salatki
Po salatce 90Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 17:53
anitka710, Kazio14 lubią tę wiadomość
-
No ja się boję bo poprzednio 6 tygodni walczyłam w tym 4 kasłałam i 2 tygodnie intensywnie żeby wykasłać to z oskrzeli bez antybiotyku. Mało mi brzucha nie rozerwało.
A młoda raz lepiej raz gorzej. Oczy czerwone ale już przynajmniej nie ropieją. Gluty ma nadal i zaczyna kasłać ale może jakoś stanie na nogi.
Cukier po sałatce piękny! Na mnie też jarzynowa dobrze działau mnie cukry i ketony też już opanowane.
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja poki co plukam gardlo szalwia i maz mi kupil fiorda spray
tantum verdr zostawiam na czarna godzine. w dzien nawet ok ale w nocy juz gorzej. Maz walczy z zatokami juz prawie 2 tyg. Synkowi zapobiegawczo daje groprinosin w syropie. I moja mame tez rozlozylo akurat na swieta.
Ja juz wszystko porobilam. Jutro tylko lustra jeszcze poprzecieram bo ciagle sa upalcowane przez synkastol do wigilii przygotuje i umyje podloge
-
trycja liczy się skończone tygodnie ciaży czyli np 27t+3d to 27tc. Na blogu mamaginekolog jest to wytłumaczone w jakimś poście. W poprzedniej ciazy pytałam o to moją gin i też mówiła że skończone.
W poprzedniej ciąży miałam problem z gardłem i kazali mi płukać wodą z soda oczyszczoną, absolutnie nie z solą bo potęgowało to zgagę17/2/2016 B
11/3/2018 I