Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiulka88 waga sie nie przejmuj
masz tendencje ze idzie w gore wiec nie masz sie czym martwic
nie jedna z nas wogole nie tyje albp chudnie i jest ok
ja przytylam 4kg od wagi startowej (najpierw schudlam 3kg) a z cukrzyca walcze od 7tyg
Hej u mnie 77 na czczo -
Hej! Po raz pierwszy w nocy miałam cukier w normie
89 aczkolwiek zmierzone o 4 w nocy. A rano 88 a ketony na pgraniczu - i +/-. Po śniadaniu 89 więc właśnie zajadam drugie śniadanie.
Lyanna wydaje mi się że dawka insuliny nie powinna decydować o tym czy cukrzyca zostanie po ciąży czy nie. Wiadomo każda z nas może spodziewać się jej w późniejszych latach ale nadal wierzę że nam wszystkim przejdzie ta zmora po porodzie.
Sunshine wielkie gratulacje! Powodzenia w walce o laktację (doskonale wiem co czujesz, też byłam zawiedziona że to wcale nie jest takie różowe) i dużo radości z bycia mamą!Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Asiulka nie przejmuj się! Ja na początku schudłam 3kg a tyć zaczęłam chyba w 20tc. Teraz mam ok. 1,2 na plusie (okaże się jutro bo muszę się zważyć przed wizytą...)Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
asiula
normalnie
dziecko nie rośnie z nasza waga, ono pobiera z nas to, co potrzebuje, w najgorszym wypadku naszym kosztem, jeżeli w pełni nie zaspokoimy potrzeb
ja w każdej z trzech ciąz chudłam na poczatku, w drugim trymestrze waga się trzymała, w trzecim powoli rosla
dwie sko nczyam jakieś 3,5 kg na plusie od wagi wyjsciowej a dzieci małe nie sa
lekarze tez twierdza, że nasza waga nie jest wyznacznikiem wagi dzidzi
w pierwszym trymestrze spadło mi 10kg, na pewno stres zrobił swoje
od 8 tygodni ta waga stoi
a dziecko rosnie idealnie -
Dzięki dziewczyny bo wizytę (usg) mam dopiero 30.01.2018 i to będzie ponad 8 tygodni od poprzedniego usg i zaczełam już po mału świrować. U mnie glukometr 4 razy dziennie i na szczęście już wiem co jesć aby trzymać się w granicach normy.
A powiedzcie czy jak w tym 26 czy 28 tygodniu kolejna krzywa cukrzycowa i wyjdzie dobrze to nadal trzeba będzie być na tej diecie mimo wszystko, to już do końca ciąży?Asiulka
-
asiulka
a jak masz teraz cukrzycę stwierdzoną?
w poprzedniej ciązy u mnie na podstawie krzywej zdiagnozowano ją w 7tc i nikt mi nie kazał powtarzać krzywej
ani to zdrowe dla trzustki, ani dla dzidzi (bo cukrzyca jest)
w tej ciązy nawet nie robiłam krzywej...z dwóch miesięcy miałam wysoko na czczo i diabetolog odpuściła, ponieważ na krzywej co najmniej pierwszy punkt bym przekroczyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 09:26
-
Lyanna wrote:Asiulka, u mnie na plusie 3 kg a mamy dzisiaj 30t+0d. Cukrzycę miałam zdiagnozowaną miesiąc temu, na początku schudłam a teraz waga mniej więcej się utrzymuje. Mała dobrze się rozwija
Ja pewnie się tak denerwuje bo mam 8 tygodni przerwy między usg i już świra dostaje.
Dodatkowo jeszcze nie wiem kto w brzuszku mieszka ;/Asiulka
-
(sunshine89 wrote:Cześć dziewczyny
moja coreczka urodziła się 10 stycznia o 1:40 silami natury
. Teraz walczymy z karmieniem piersia, niespodziewalam sie, ze bedzie to az takie trudne. Pozdrawiam Was serdecznie i zycze Wam unormowanych cukrow i malo stresow:)
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Asiulka88 wrote:Hej dziewczyny. U mnie stwierdzono cukrzyce ciążową już w 10 tygodniu i od tamtej pory jestem na diecie. Troszkę się martwię bo mam już 18 tydzień a ja przytyłam tylko 2 kg. Ile wy już przytyłyście?Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
-
Hej dziewczynki
ja dzisiaj na czczo 90 ale zamierzone 2 godziny wcześniej bo od dziś szpital na Polnej
jestem trochę załamana bo dostałam jeszcze insulinę do śniadania 4j pomimo tego że od tygodnia cukry są już ładne
lekarz sugeruje się tym że wcześniej miałam kilka pojedynczych skoków cukru na śniadanie :-|i że nie będzie tak przybierala dzidzia na wadze
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*