Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
ja jem tylko normalny chleb, przynajmniej póki co
dziś 86i po pierwszym pomiarze ketonów - brak
poszłam do apteki i już bez problemu mi dali na ryczałt wszystko z recepty - ale chyba coś jest w tym dawkowaniu, bo babka mi mówiła że mogę mieć jeszcze 1 opakowanie insuliny bez dawkowania!!!! i pamiętam, że gin jak wypisywał mi receptę na paski to pisał na niej ile razy dziennie mam stosować.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualny
-
Asiulka ja tak jak Kassie. Już się tak wyregulowałam że chyba bym zdechła z głodu po 4 godzinach
no chyba że zasnę to tak tego nie odczuwam. Ale to co opisujesz wygląda mi na brzydki spadek
A ja odważyłam się przetestować do kanapek ogórki z chilli których się bałam ze względu na sporą ilość cukru w zalewie i okazuje się że mogę! 115 po dwóch kanapkach z moimi kochanymi ogóreczkamiAnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio14 wrote:Asiulka ja tak jak Kassie. Już się tak wyregulowałam że chyba bym zdechła z głodu po 4 godzinach
no chyba że zasnę to tak tego nie odczuwam. Ale to co opisujesz wygląda mi na brzydki spadek
A ja odważyłam się przetestować do kanapek ogórki z chilli których się bałam ze względu na sporą ilość cukru w zalewie i okazuje się że mogę! 115 po dwóch kanapkach z moimi kochanymi ogóreczkami
No ja właśnie sie wzielam za sprzatanie i tak się poczułam fatalnie. Wczoraj jak wracałam od lekarza tak samo ;/
Macie racje to chyba za długa przerwa i spadek cukru.
Ja dzisiaj na obiadek frytki z piekarnika z jajkiem sadzonym i cukiniąAsiulka
-
Ja zazwyczaj do tej pory jadłam co 2-3 h.
Wczoraj pojechałam zaraz po śniadaniu do lekarza i myślałam, że zejdzie mi sie szybciej ale wrocilam po około 3 h i zanim zjadłam byly 4 h.
A dzisiaj wziełam się za sprzatanie i zapomnialam. I dopiero jak zaczeło mi sie slabo robić to uswiadomilam sobie, że nie jadłam 4 h ;/
Ja frytki kupuje mrożone w sklepie po prostui wsypuje tyle ile wydaje mi się, że zjem.
Dzisiaj zrobilam za dużo ale mój pies się ucieszy na obiad dostanieKassie lubi tę wiadomość
Asiulka
-
frytki z biedronki-my akurat lubimy te proste (bo jeszcze są falowane oraz cienkie)
150 g moge spokojnie, ale to kwestia, co jeszcze do frytek
jak np samo jajko, to 150
ale miesko (a tu tłuszcz), czy warzywa z sosem, to ostrożniej
ale czytaj skład-frytki to ziemniaki + tłuszcz (rzepakowy czy słonecznikowy w tych z biedronki), a niektóre to z jakiejś masy robione czy coś
20 minut, 200 stopni i są superKassie lubi tę wiadomość
-
Ja nawet przed ciążą jadłam co 3 h, bo sobie już tak organizm przyzwyczaiłam. Teraz jem czasem na wet co 2, w zależności od tego, czy jestem głodna.
Ale przyznam, że z posiłkiem przed snem mam problem, bo mnie zgaga męczy. A wczoraj jak wypiłam tylko pół szklanki mleka, to dzisiaj cukier rano 88, podczas gdy jak zjem kromkę chleba, to zwykle poniżej 80. Niby 88 też norma, ale chyba jednak lepiej zjeść i się nie martwić, że któregoś dnia przekroczę. Więc jeszcze 2,5 miesiąca trzeba się będzie ze zgagą borykać.Marysia 08.04.2018 -
Asiulka88 wrote:A czy wy tez tak macie, że jak długo nie zjecie np. przerwa 3-4 h to nagle jakby Wam sił zabrakło i spać wam się chce?
oczywiście w wyjątkowych sytuacjach, bo tak to jem co 2-3 godziny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 14:53
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualnyJa chyba nigdy nie dopuściłam do za niskiego cukru
więc nie miałam takiego uczucia słabości. Jedynie wczoraj senność mnie złapała w ciągu dnia, ale to chyba przez pogodę bo cukry standardowe.
Dzis po obiedzie już 102, gdzie wczoraj po praktycznie tym samym 124. Nie idzie tego ogarnąć! O_o
Ale mi się marzą frytki! Mówicie, że z jajkiem sadzonym dobrze wchodzą? Chyba się w końcu skuszę, bo zwariujęa jajko robicie całkiem ścięte czy troszkę jednak miękkie żółtko?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 15:21
-
Nie próbowałam więc tylko zgaduję, że frytki mrożone mogą być lepsze pod względem cukru niż takie z ziemniaka. Bo one przed zamrożeniem muszą być chyba poddane obróbce termicznej. I wtedy ich przyrządzenie wygląda podobnie jak "ziemniaki dla cukrzyka" czyli ugotowane, przetrzymane w lodówce i odgrzane. I podobno smażone ze względu na tłuszcz wolniej się wxhłaniają niż pieczone bez tłuszczu. Ale jakoś boję się spróbować i nie jem wcale chyba że dziecku ze dwie podkradnę dla smakaTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka