Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:W ciąży z synem jadłam jajka codziennie, tylko jaja mi smakowały
i robiłam płynne
w tej tylko na poczatku wchodziły, obecnie ani mieso, ani jaja
To ja zupełnie odwrotnie, na początku nie mogłam patrzeć na mięso, wędline i jajka, a teraz mogłabym codziennieale to dobrze, bo przez tą cukrzycę jakbym miała jeść tylko twaróg i warzywa to bym chyba zwariowała
do tego kabanosy! Codzien mogę! Zaraz po diagnozie się bałam, ale teraz już odpuściłam i jem na spokojnie
-
Asiulka88, jak czujesz się słabiej to najlepiej zmierzyć cukier - będziesz wiedziała czy za bardzo nie spadł.
Ja kupuję frytki Aviko, bo te najbardziej lubię. Nie pomyślałam nigdy, żeby zobaczyć co jest w składzie (może lepiej nie wiedzieć).
Smażę właśnie kotlety z piersi kurczaka w panierce z bułki tartej. Oczywiście z łakomstwa zjadłam już jednego małego. Niby tylko chciałam go rozkroić, żeby sprawdzić czy się usmażył w środku, bo taki grubaśny wyszedł, a tu kawałek po kawałku i już go nie ma. Ech, to łakomstwo...anitka710, AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Dziewczyny ja też mam dzisiaj problem z jedzeniem
do 17 jadłam jak ptaszek a teraz bym zjadła konia z kopytami
zapilam woda ale to nic nie daje
o 17 zjadłam talerz zupy że słodkiej kapusty, o 18 ogromny głód więc zjadłam 3 kromki chleba z pasztetem i dalej jestem mega głodna!
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualny
-
No właśnie ja mam tak pierwszy raz, po godzinie od zjedzenia zupy 113, więc zjadłam 3 kromki chleba (zawsze mogłam tylko 2) i po godzinie 118! I znowu głód
niby ciut mniej jestem głodna ale nadal jestem a najgorsze jest to że sama nie wiem na co mam ochotę
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Ja akurat nie lubie takich plynnych jajek
jajko tylko na twardo a sadzone musi byc dobrze przypieczone
tylko ostatnio nie mam na nic ochoty
Z frytkami musze sprobowac
AnnaIzabela ja to kotlety smazone w panierce nie pamietam juz jak smakujaostatni raz jadlam chyba z jakies 30tygodni temu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 20:07
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kotlety w bułce tartej ostatni raz jadłam jakoś ok. 14tc. Jak dostałam zjebkę od ówczesnej diabetolog to smażę w mące pełnoziarnistej. Tzn jej wykład mnie nie skłonił do zmiany panierki tylko diabetologa ale po bułce tartej przekraczałam. Teraz jest ok.
Anitka ja miałam ostatnio takie dwa dni że ciągle głodna... Tylko że Ty się trzymasz w normie a ja aż przekraczałam. Na szczęście przeszło. Ale fakt wieczorami mam największy apetyt...
A ja nie mam chleba na śniadaniemuszę sięgnąć po suchy... Ani się tym nie najem ani mi nie smakuje a cukier po nim wcale nie rewelacyjny. A mojego probody w ten weekend też nie ma. Uch...
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja panierowane mogę
I była jedna bułka tarta po której super wyniki
W porzedniej ciąży morfologie miałam do końca przepiekna bez dodatkowych wspomagaczy, pewnie zasługa jajek
W tej się boję
Bo mięsa nigdy nie jem w ciąży ale teraz nie nadrabiam tego czym innym
Po pizzy 126
Super, zwłaszcza że z innej puzzerii (bo pewnie pamiętacie z reportażu w wiadomościach-w mojej miescinie pizzerii nie brakuje)
Kassie, anitka710 lubią tę wiadomość
-
Kamcia ja dość sporo jajek jem,jak mam fazę to jedno dziennie codziennie przez dwa tygodnie a hemoglobina leci jak głupia... Ostatnio spadła mimo brania żelaza... Tyle tylko że żelazo już nie jest ponużej normy ale na hgb nie pomogło... Co orawda 10,9 to chyba nie jakiś wielki dramat ale wiadomo z biegiem czasu tendencja raczej w dół.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyWitam się z wami dużo wcześniej niż zwykle, pomiar o 5:30 z 7j i 95
nie rozumiem.. Zwiekszylam jednostkę żeby nie.mieć pojedynczych skoków w granicach 91-92 a od dwóch dni mam 92 i 95..
Jadę na KTG, może zajdę na pato i się zapytam o co chodzi..
Edit : pół h później cukier już 97..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 06:07
-
Wczoraj na kolacje zjadłam dwa naleśniki z dżemem o niskim cukrze plus kakao i po godzinie cukier 116. Byłam w szoku. Przed spaniem zjadłam też dwa naleśniki jeden z serem białym drugi z tym dżemem i rano 86 bez Ketonow. Nic nie rozumiem.Asiulka
-
Ja zamiast bułki tartej używam mąki kukurydzianej. I super się sprawdza. Tak naprawdę rzadko jem smażone ale jak już to wtedy staram się szukać zdrowszszych zamienników. Nie zawsze to jest to samo co kotlet schabowy w chrupiącej panierce ale zaspokaja na chwilęAsiulka