Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jesteście wspaniałe ;)!!!
    Naczytałam się w internecie głupot i teraz się denerwuje całkiem nie potrzebnie.
    Mąż się śmieje, że internet mi odłączy... :P

nick nieaktualny, kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

Asiulka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka88 wrote:
    Dzięki dziewczyny jesteście wspaniałe ;)!!!
    Naczytałam się w internecie głupot i teraz się denerwuje całkiem nie potrzebnie.
    Mąż się śmieje, że internet mi odłączy... :P

Też miałam taką fazę na "czytanie internetów" i sama sobie chciałam go odciąć :D

A ja od trzech dni co nie zjem to mam mdłości, wczoraj i przedwczoraj po obiedzie a dziś już po każdym posiłku.. Masakra! W I trymestrze mnie oszczedzilo i teraz nadrabia?:/

• Kassie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela oj wspolczuje bardzo. Mnie na szczescie mdlosci omijaja w oby dwoch ciazach.
    Dzisiaj od 7 rano na nogach jestem, dopiero sie polozylam zeby odpoczac i czekam na pomiar po pierogach z serem :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    AnnaIzabela oj wspolczuje bardzo. Mnie na szczescie mdlosci omijaja w oby dwoch ciazach.
    Dzisiaj od 7 rano na nogach jestem, dopiero sie polozylam zeby odpoczac i czekam na pomiar po pierogach z serem :-)

Kassie i jak po pierogach? Ja co prawda po pierogach że szpinakiem miałam zawsze poniżej 120, ale z serem mnie kuszą, albo ruskie! :)

Kassie lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po ruskich 183 :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja po ruskich 183 :D

:O o kurde sporo..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    :O o kurde sporo..
    nooooo
    mój rekord!
    a po pierogach z miesem czy szpinakiem super

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po pierogach 125 :-) chociaz przyznam ze zawsze mialam nizej :-) najadlam sie jak glupia bo w sumie 9 pierogow :-) z jagodami kiedys jadlam jeszcze ale cukier juz bardzo na granicy-jednak owoce to owoce. Ze szpinakiem i ruskich nie lubie na szczescie :-P my to bardziej na slodko preferujemy :-)
    Jutro robie podejscie do ryzu z jablkami :-P wczesniej mialam duszone jablka w sloiczkach zrobione i cukier byl ok ale zapasy sie skonczyly i udusilam sobie sama inne jablka i cukier mialam kolo 180 :-/ jutro chyba zetre na tarce surowe jablko i tak zjem z ryzem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 19:57

anitka710 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem tu nowa i w sumie w temacie tez. Cukrzyca wyszla mi przy krzywej. Jestem jak dziecko we mgle dlategi chcialam zapytac czy macie jakies sprawdzone przepisy, gotowe dania?

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Dziewczyny, jestem tu nowa i w sumie w temacie tez. Cukrzyca wyszla mi przy krzywej. Jestem jak dziecko we mgle dlategi chcialam zapytac czy macie jakies sprawdzone przepisy, gotowe dania?

Czesc i czołem :)
    Ja to ciągle metoda prób i błędów :) najlepiej wchodzi mi:
    - pęczak, kasza jęczmienia, kasze takie w mixie gotowce (trendy lunch, kaszotto itp.)
    - pęczak z warzywami mrozonymi gotowanymi na parze,
    - pierogi ze szpinakiem (próbowałam max 7szt. Gotowane)
    - sos pomidorowy z mielonym indykiem na bazie przecieru
    - naleśniki z mąki pszennej razowej ( jedne z ricotta, suszonymi pomidorami i oliwkami, a drugie z tuńczykiem i natka pietruszki) wchodzą pięknie :)
    - rosół i generalnie zupy też super się przyjmują :)
    na drugie śniadanie (które u mnie jest większe od pierwszego, bo inaczej z cukrem cyrki)
    - placki z sera białego (to jest mistrzostwo! Nawet z dżemem dobrze wchodzą :) )
    - omlet z pieczarkami, cukinia, pomidorem, szynka/boczkiem i serem żółtym,
    - do tego twarożki wszelkiego rodzaju z warzywami
    - jajecznica
    - parówki
    - salata lodowa, tuńczyk, pomidor, ogórek i do tego kabanosy
    Wszystko z dużymi miskami sałatek :)
    Jak mam ochotę to idę na kebsika, raz nawet zjadłam kawałek pizzy z sałatką.
    Jak masz fb to polecam profil : słodkie przepisy-dieta cukrzycowa i stronę beztroskamama.pl ja od nich trochę podkradam i modyfikuje pod siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 21:21

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj zakochana mama
    Przypomnij mi, byłaś już u diabetologa? Masz glukometr? Podstawy diety ci omówił?ja ogólnie jem to co zwykle, choć bardziej pasuje tu określenie na co mam ochotę a z tym trudniej u mnie w ciąży. Wszystko w rozsądnych ilosciach, wykluczając to co mi na pewno nie służy. Czasem troszkę się modyfikuje np rodzaj makaronu, ryżu czy kaszy...z gotowych przepisów nie korzystam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela ale mi tu pysznosci dalas:). Dziekuje kochana zaraz poszulam profilu fb.
    Kamciaelcia bylam dzisiaj pierwszy raz u diabetologa..mam glukometr mam tez paski do sprawdzania moczu:). Omowil oczywiście co moge czego nie ale szukam inspiracji na dania ktore beda zdrowe dla nas i smaczne:)

Zakochana mama2
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama witaj :-) w ktorym tygodniu juz jestes? :-)
    Ja generalnie jak kamcia jem to na co mam ochote tylko w mniejszych ilosciach. Na sniadanie dziennie jem kromke z maslem i szynka. Potem pozwalam sobie na wiecej. Ostatnio pochlaniam kromki z dzemem truskawkowym :-) na obiady sprawdzaja mi sie zupy, tylko zabielam smietana 12% i maka tortowa orkiszowa. Poza tym bigos, spaghetti z sosem ze sloika, ryz z kurczakiem z sosem ze sloika, jajko sadzone z ziemniakami, pierogi z serem. Czesto robie sobie szaszlyki z kielbasy i cebuli (do tego musztarda). Warzywa na patelnie z przyprawa wloska z hortexa z makaronem i kurczakiem. Szaszlyki z indyka, papryki, cebuli i do tego sos czosnkowy. Kupuje tez gotowe placki na tortille pelnoziarniste i do tego mieso z kurczaka i salatka i sos czosnkowy. Robilam tez pizze na pszennej mace z serem zoltym, mozarella, szynka,papryka i kukurydza i cukier tez byl ok. Z kasz smakuje mi tylko gryczana i do tego miesko duszone. Poprobuj na sobie, co Ci pasuje a co nie :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam zmierzyć po kolacji ;/

pierogi ruskie to chyba najgorszy wybór bo biała mąka, ziemniaki i twaróg :Pja ze szpinakiem i z mięsem jem 6 do tego surowkai super

sprawdzone danie mam taki:
    ciemny makaron z lubelli i do tego duszony pokrojony w kostkę kurczak, pocięty szpinak i polane śmietana 30 i to się dusi, daję jeszcze cebulę.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    AnnaIzabela ale mi tu pysznosci dalas:). Dziekuje kochana zaraz poszulam profilu fb.
    Kamciaelcia bylam dzisiaj pierwszy raz u diabetologa..mam glukometr mam tez paski do sprawdzania moczu:). Omowil oczywiście co moge czego nie ale szukam inspiracji na dania ktore beda zdrowe dla nas i smaczne:)

Jak coś to pisz, popodaje przepisy :) Jak lubisz to też mam przepis sprawdzony na sernik, placki z peczaku, kiszonej kapusty i pieczarek (są bomba! Tylko kapusta długo się gotuje)
    Robiłam też roladki z kurczaka z serem i suszonymi pomidorami w sosie pomidorowym i też były pyszne :)
    Placki bananowe też spoko, ale cukier troszkę większy (pod 130)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    zapomniałam zmierzyć po kolacji ;/

pierogi ruskie to chyba najgorszy wybór bo biała mąka, ziemniaki i twaróg :Pja ze szpinakiem i z mięsem jem 6 do tego surowkai super

sprawdzone danie mam taki:
    ciemny makaron z lubelli i do tego duszony pokrojony w kostkę kurczak, pocięty szpinak i polane śmietana 30 i to się dusi, daję jeszcze cebulę.

Oj makaron ze szpinakiem i kurczakiem! Uwielbiam! Ale ostatnio makaron mi wywala po małej ilości i jestem załamana. Ale to mi przypomniało, że robiłam takie nadzienie do naleśników i było mega :)

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja to większości z tych rzeczy które napisałyście nie mogę jeść :P Ziemniaki, naleśniki, pierogi, tortilla, makaron... Ale mi teraz smaku narobiłyście na różne pyszności :)

U mnie na kolację dwie nieduże grzanki z chleba żytnio-pszennego z pomidorem, cebulą i cieniutkim plasterkiem sera i cukier 135 :/ Nie rozumiem. Ze dwa tygodnie temu jadłam pizzę na pszennym cieście i cukier ok (przy podobnej ilości insuliny) a dzisiaj coś takiego... Teraz dalej jestem głodna ale cukier trochę za wysoko, żeby sobie pozwolić na cokolwiek bez insuliny.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z 86 na czczo przy 8j.! :)

kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

• Kassie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 81 na czczo :-)
    AnnaIzabela a te placki z sera bialego jak robisz? :-) bo ja czesto robie kopytka/kluseczki z sera bialego, do tego 2lyzki maki ziemniaczanej i 2lyzki maki pszennej, zoltko i ubita piana. Tylko nie odwazylam sie jeszcze zjesc :-) a synek z mezem uwielbiaja (tylko maz posypuje sobie cukrem :-P) o placki bananowe chyba nawet nie pytam bo jednak to banany :-P
    A i jeszcze ostatnio robilam pieczone placuszki z kurczaka (dla meza smazone) i dawno mi nic tak nie smakowalo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 08:22

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 80 na czczo i ketony +/- ale odruchowo w dzienniczku wpisałam, ze ich brak :P nie poprawiam :D

nick nieaktualny, Kassie, anitka710 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1853 1854 1855 1856 1857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ