Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie szlak trafił w aptece wczoraj dałam im receptę, żeby mi insuliny zamówili, dziś idę odebrać to oni nie wiedza czy mogą mi po ryczałcie sprzedać bo nie mam dawkowania na recepcie wpisanego!!! Ostatnio miałam tak samo wypisana i problemu nie było, mówię dodatkowo, że jestem w ciąży i sama zmieniam dawkę to jak lekarz ma mi wypisać stałą?? Dzwonili do jakiegoś kierownika, który oczywiście nie odebrał i jutro tam musze iść, jak mi nie dadza to niech się za przeproszeniem je*****17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Ja nie mam stałego harmonogramu. Tzn jak młoda chodzi do przedszkola to np o 21.30 jem kolację i po pomiarze idę spać, wstaję o 6 na pomiar, euthyrox i siku, o 7 śniadanie, o 8 pomiar, o 9 żelazo i o 10 kolejny posiłek. Ale jak młoda zostaje w domu (jak dzisiaj) to ostatni posiłek zjadam po 22 i rytuał zaczynam jak ona się obudzi. Czyli nie zawsze mierzę o tej samej porze. Na początku może próbowałam jeść o konkretnych godzinaxh ale to było frustrujące i niewykonalne. W ciągu dnia raczej jem co 2,5 godziny oprócz tych nieszczęsnych przerw z żelazem. Wnerwia mnie ono bo mi wydłuża przerwy i przez to bywam głodna...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
jakie wy jesteście aktywne
od wczoraj musiałam nadrobić dwie strony
ja mierze jak wstanę a wstaje rożnie o 8 lub 9 też się zastanawiałam czy powinnam o jednej porze ale dr mi powiedziała że nie trzeba nastawiać budzika żeby zmierzyć cukier.
Ja biorę insuline przed kolacj 4 j .
i jak ide spac to mam w łóżku insuline i wtedy podaje przed samiutkim spaniem.
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -
d84 ja kiedys (jeszcze na poczatku ''przygody'' z cukrzyca) dostalam recepte na 4opakowania paskow na ryczalt od diabetologa. Poszlam do apteki ale tam nie mieli na stanie tylu opakowan ale w innej aptece z ich sieci mieli te 4opakowania. Poszlam do tej drugiej apteki a tam farmaceutka wydala mi tylko 2opakowania i do dzisiaj niewiem czemu w jednej aptece wydaja mi normalnie 4 a w tamtej 2 bo ze nie moze wiecej
takze juz do tamtej apteki nie chodze
anitka710 lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj na obiad wielki talerz fasolki po bretońsku produkcji mojej mamy, cukier po godzinie 122
Mam jeszcze zapas na jutro.
Potem testowałam lody czekoladowe Grycan (150ml) i cukier poniżej 100. Uwielbiam je i pomagają mi na zgagęCzyli dwa w jednym - radość z jedzenia i brak zgagi.
AnnaIzabela, Kassie, kamciaelcia, anitka710, Kazio14 lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyAle wam zazdroszczę! Ja dziś kasza z sosem pomidorowym (sos z przecieru, bez cukru, doprawiony przeze mnie ziolami..) i pulpetami z indyka + surówka z kiszonej kapusty i cukier 124
Raz jadłam sorbet truskawkowy i ponad 130 więc nawet nie próbuje dalej.. a tak mi się marzą lody, zwłaszcza czekoladowe!
Dobrze, że chociaż popcorn mogę zjeść (112 z 98 po h)anitka710 lubi tę wiadomość
-
Lyanna ale bym zjadla fasolke po bretonsku
jakos od kiedy zdiagnozowana mam cukrzyce to nie mam odwagi do fasoli, sama niewiem czemu
jedyny raz to byla wigilia. Chyba musze sprobowac
AnnaIzabela gdzies kiedys czytalam ze nieraz w sorbetach jest wiecej cukru niz w zwyklych lodach np smietankowych. Im bardziej kwasny owoc tym wiecej cukru musza dolozyc zeby bylo slodkie i smacznetyłku zeby nie bylo ze Cie namawiam do zlego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 21:35
-
nick nieaktualnyLyanna ja mam słoik fasolki w lodówce i też się boję otworzyć i spróbować
Kassie może i masz rację z tym sorbetem, zwłaszcza, że nie wyglądał nawet jak sorbet, ale chyba już wytrzymam do końcapotem to wszystko będzie smakować kilka razy lepiej
A wiecie jak bigos? Też mam zamrozony i nie mam odwagi zjeśćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 21:48
Kassie lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś królował schabowy z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem
po godzinie 114.
Namówiłam męża i będziemy robić spagetti
Jejku ja uwielbiam lody czekoladowe z kawałkami czekolady z lidla. Ale są tak słodkie że bym się chyba nie odważyła... Jakoś dam radę.
AnnaIzabela wg mnie bigos bez stresu. Kiszona kapista to samo dobre a ewentualny tłuszczyk spowolni wchłanianie. Ja po bigosie mam zawsze świetne cukryAnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Bigos jadłam raz i cukier był w porządku. Sama nie robię, mieliśmy zamrożony od teściów z mieszanej kapusty kiszonej i słodkiej. Wiem, że mama planuje zrobić w najbliższym czasie i liczę na to, że trochę dostanę
Spaghetii robię z mielonego drobiowego (kurczak+indyk), do tego cebula, pokrojona papryka i pomidory. Jeśli warzywa puszczą za mało wody, to trochę dolewam. Niestety sosy ze słoika i koncentrat/przecier pomidorowy wywalały mi cukier (a same pomidory nie). No i do tego max 150g ugotowanego makaronu pełnoziarnistego.
Mogę się jeszcze pochwalić, że wczoraj upiekłam sernik z przepisu od AnnaIzabelaTylko następnym razem też użyję sera z wiaderka zamiast zwykłego - konsystencja trochę mi nie odpowiada. Ale wyszedł smaczny i został już tylko mały kawałeczek. No i robi się go ekspresowo
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
AnnaIzabela bigos zajadam normalnoe
a tez sie balam. To jedyne co moglabym jesc caly czas
robilam ostatnio i mialam na 2dni na obiad i jeszcze xo zamrazarki mi troche zostalo to bede miec jak mnie najdzie ochota.
Lodow nie probuje-czekam az irodzeza niedlugo tlusty czwartek i juz mysle jak ten dzien ugryzc bo paczka tradycyjnego napewno nie tkne
Lyanna a ten sernik slodki jest? Bo jakbym piekla to niewiem czy maaz bedzie jadl jak bedzie gorzkiAnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
Nie jest słodki, następnym razem dałabym trochę więcej ksylitolu. Może inaczej też by było z serem z wiaderka. Mężowi smakuje (chyba się już przyzwyczaił do niesłodkich ciast) ale jak dałam do spróbowania mamie, to powiedziała że dla niej nie bardzo, bo za mało słodki.
U mnie z rana cukier 86, a ketonów zapomniałam sprawdzić.
Kassie, też się zastanawiam co tu zrobić w tłusty czwartek... Pączków do tej pory nie próbowałam, bo obawiam się, że cukier by mocno poszybował w górę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 07:36
Kassie lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyHej, ja się witam z niestety 92 przy 7j.. ale mogłam zaliczyć spadek cukru bo po kolacji miałam 90, a na nocny zjadłam mała kanapkę. Nic to, sprawdzimy też dziś..
Co do sernika, to ja daje tak niecałe pół szklanki ksylitolu i dla mnie jest słodki, nawet mój chłopak zjadaale ja z kolei nie próbowałam z sera w kostce
ten mój wychodzi mega kremowy i wilgotny
Ja swego czasu próbowałam faworki i cukier był spoko, więc chyba to mi zostanie na tłusty czwartek, pączków też nie będę próbować, za duże ryzyko, zwłaszcza, że nie mogę spacerować żeby to spalić.. -
Dziewczyny u mnie 3 dzień z rzędu z rana 77
Byłam wczoraj u diabetolog. Jednak się skusilam mimo, że na Karowej mówili, żeby tylko dzownic jak coś się będzie działo. Dostałam receptę na te paski do Ketonow. Wczoraj jak wróciłam od lekarza to zbyt długo nie jadłam i tak źle się czułam, że resztę dnia przespalam chyba spadł mi za bardzo cukier.
Uwielbiam serniki!!!AnnaIzabela, anitka710 lubią tę wiadomość
Asiulka
-
Hej! 84 i +/-...
Ja pączka nie tknę po tym ostatnim wyskoku... Może zrobię faworki ze swojej mąki chociaż nigdy nie robiłam i nie wiem czy by wyszły... A może spróbować zwykłe ze sklepu? Tylko tam sypią tonę pudru to też słabo. Tego dnia zakopię się pod kocem i nie wstanęanitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyKazio14 wrote:Hej! 84 i +/-...
Ja pączka nie tknę po tym ostatnim wyskoku... Może zrobię faworki ze swojej mąki chociaż nigdy nie robiłam i nie wiem czy by wyszły... A może spróbować zwykłe ze sklepu? Tylko tam sypią tonę pudru to też słabo. Tego dnia zakopię się pod kocem i nie wstanę
Kazio u mnie było dobrze właśnie po kilku sklepowych
Oj dziś będą cyrki z cukrem.. Byłam taka głodna po tej nocy, że zjadłam kromkę normalnego żytniego chleba, a nie chrupkiego i cukier 127.. paranoja