X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nalesnikow nie jem bo mi cukier wywala :-/ chociaz kiedys robilam mezowi i synkowi i zjadlam jednego z odrobina dzemu i cukier max 110.a byl z maki pszennej :-) a robilam z ryzowej, pszennej pelnoziarnistej i cukier byl w kosmos :-)
    A mleka uzywam 2,0%. Maka albo pszenna pelnoziarnista, orkiszowa pelnoziarnista albo orkiszowa tortowa (ta na pierogi) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 17:55

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Ja nalesnikow nie jem bo mi cukier wywala :-/ chociaz kiedys robilam mezowi i synkowi i zjadlam jednego z odrobina dzemu i cukier max 110.a byl z maki pszennej :-) a robilam z ryzowej, pszennej pelnoziarnistej i cukier byl w kosmos :-)
    A mleka uzywam 2,0%. Maka albo pszenna pelnoziarnista, orkiszowa pelnoziarnista albo orkiszowa tortowa (ta na pierogi) :-)

Kassie zaryzykuj pszenną razową, serio! Ja po dwóch nalesnikach (co prawda wytrawnych ) cukier max 120 :) tylko trzeba się przemóc ze smakiem, ale mi z kolei bardziej smakują niż te zwykłe :)

• Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pieczywo dziewczyny jecie w ogóle?

Zakochana mama2
  • Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:

Ja jem ale tylko żytni.

Asiulka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka88 wrote:
    Ja jem ale tylko żytni.

Ja też jem zytni. Mam jeden sprawdzony i się go trzymam :) (Magnat z Putki)

• Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:)ciagle sie ucze w temacie:)

Zakochana mama2
  • Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po szkole rodzenia. W sumie, to nawet ciekawe zajęcia. Babeczka przez 2 godziny opowiadała o pielęgnacji niemowląt, o kąpaniu, o położnych. Dużo nowych rzeczy się dowiedziałam. Tylko nie zgodziłabym sie z panią położną w kwestii kosmetyków, bo ona jednak markowe emolienty, a ja zwracam uwagę na składy tych wszystkich specyfików, a nie na ich markę.

Następne zajęcia będą z kimś innym w środę i jeszcze nie wiem jak się rozdwoję, bo w tym samym czasie diabetolog (na szczęście niezbyt daleko od siebie, więc pewnie się trochę spóźnię na szkołę, jeśli wszystko dobrze pójdzie).

I przez te zajęcia nie jadłam 4,5h. Ale cukier przed kolacją 87 więc się trzyma. Zobaczymy czy po kolacji nie wywali - tortilla pszenna z kurczakiem i warzywami, bo chciałam coś na szybko, a to akurat było pod ręką.

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

Marysia 08.04.2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii kosmetyków polecam blog srokao.pl :) naprawdę babka ma wiedzę na ten temat!

Kazio14, Zofiija, lilka1984 lubią tę wiadomość

• Asiulka88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupują tylko z Putki. Wcześniej kupowałam w grzybkach ale wydaje mi się, że ten z Putki jest lepszy.
    Zrobiłam te placki z serem z przepisu tutaj podanego. Zjadłam 4 posmarowane masłem orzechowym i po godzinie miałam. Cukier 81. Zastanawiam się czy mój glukometr dobrze mierzy bo jakoś nisko mi wyszedł. Pisaliście że u Was około 120 wychodzi.

Asiulka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka88 wrote:
    Ja tez kupują tylko z Putki. Wcześniej kupowałam w grzybkach ale wydaje mi się, że ten z Putki jest lepszy.
    Zrobiłam te placki z serem z przepisu tutaj podanego. Zjadłam 4 posmarowane masłem orzechowym i po godzinie miałam. Cukier 81. Zastanawiam się czy mój glukometr dobrze mierzy bo jakoś nisko mi wyszedł. Pisaliście że u Was około 120 wychodzi.

U mnie posmarowałam dżemem, a wcześniej jogurt z ksylitolem, orzechy opozniaja wchłanianie cukru, więc pewnie stąd ten wynik :) poza tym ser i jajka to białko :)

• Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    W kwestii kosmetyków polecam blog srokao.pl :) naprawdę babka ma wiedzę na ten temat!

Znam i czytam :) Dlatego też wiem, że u mnie w domu Nivea nie będzie ;)

Marysia 08.04.2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofiija wrote:
    Znam i czytam :) Dlatego też wiem, że u mnie w domu Nivea nie będzie ;)

Noo u mnie Hipp, Linomag i chusteczki Babydream i to tyle z kosmetykow :)

• Kassie Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Kassie zaryzykuj pszenną razową, serio! Ja po dwóch nalesnikach (co prawda wytrawnych ) cukier max 120 :) tylko trzeba się przemóc ze smakiem, ale mi z kolei bardziej smakują niż te zwykłe :)
    A pszenna razowa to nie to samo co pszenna pelnoziarnista? :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Ja jem graham albo razowy ziarnisty :-)
    Synek dziennie przed spaniem macha do brzuszka, przytula go i caluje i mowi dobranoc :-) dzisiaj dodal jeszcze ze lubi Kacperka :-) jak mi sie milo zrobilo jak to uslyszalam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 20:12

Kazio14, anitka710 lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zadomowil się u mnie ten chleb z biedronki pełne ziarno. Cukry nawet poniżej 90

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaasie
    Slodko <3
    Mój nic a nic nie rozumie

Kassie lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem do konca czy to bylo takie swiadome ze wzgledu na wiek ale sam fakt ze tak powiedzial <3
    Rosnie mi to chlopaczysko :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas pędzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mąki używam pszennej pełnoziarnistej np Basia, gdańskie młyny lub marki tesco. Ale naleśników nie jadam bo też mi wywalają jak Kassie. Aczkolwiek też miałam prrzygodę z pszennymi goframi (to takie samo ciasto) z bitą śmietaną i było jakoś nisko tyle że wtedy byłam pkd koniec chorkby żołądkowej więc te cujry jeszcze nie były takie jak powinny.
    Mleko zwykłe uht 3,2% ale to i tak w sumie tylko do kawy ewentualnie oszukanego kakao albo do masła i mildu w ciężkiej chorobie.
    Chleb jem, u mnie to podstawa. Długo na śniadanie jadłam probody kupowany na targach ekożywności (mogłam go zjeść dwie kromki czyli ok 60g) ale ostatnio go nie przywieźli więc ograniczam się do jednej kromki (ok 30g...) mojego żytniaczka (żytni z ziarnami dyni, płatkami owsianymi, siemieniem lnianym i gdzieś na końcu symboliczna domieszka mąki pszennej w składzie między siemieniem a solą więc chyba na prawdę symboliczna ilość :) ) ale jest z regionalnej piekarni PP z Lublina więc nie sądzę żebyście gdzieś go znalazły. A przepyszny jest :)
    Kassie fajnie coś takiego usłyszeć :) moja też ma takie przebłyski, że przytula braciszka, twierdzi że się cieszy że będzie miała brata. Na początku myślałam że nie wie nawet o czym mówi,że nie zdaje sobie sprawy że to będzie niemowlak itp ale ma teraz braciszka ciotecznego (obecnie 5 mcy) i nawet tamtemu istatnio zabawki podawała więc chyba jednak czai co to za istota ten noworodek ;)

Kassie, Lyanna lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam kisiel
    Wczoraj przeszedł z dobrym cukrem :)
    Dziś wręcz nie mogłam się powstrzymać

Kassie lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ