Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nalesnikow nie jem bo mi cukier wywala
chociaz kiedys robilam mezowi i synkowi i zjadlam jednego z odrobina dzemu i cukier max 110.a byl z maki pszennej
a robilam z ryzowej, pszennej pelnoziarnistej i cukier byl w kosmos
A mleka uzywam 2,0%. Maka albo pszenna pelnoziarnista, orkiszowa pelnoziarnista albo orkiszowa tortowa (ta na pierogi)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 17:55
-
nick nieaktualnyKassie wrote:Ja nalesnikow nie jem bo mi cukier wywala
chociaz kiedys robilam mezowi i synkowi i zjadlam jednego z odrobina dzemu i cukier max 110.a byl z maki pszennej
a robilam z ryzowej, pszennej pelnoziarnistej i cukier byl w kosmos
A mleka uzywam 2,0%. Maka albo pszenna pelnoziarnista, orkiszowa pelnoziarnista albo orkiszowa tortowa (ta na pierogi)
Kassie zaryzykuj pszenną razową, serio! Ja po dwóch nalesnikach (co prawda wytrawnych ) cukier max 120tylko trzeba się przemóc ze smakiem, ale mi z kolei bardziej smakują niż te zwykłe
-
nick nieaktualny
-
Melduję się po szkole rodzenia. W sumie, to nawet ciekawe zajęcia. Babeczka przez 2 godziny opowiadała o pielęgnacji niemowląt, o kąpaniu, o położnych. Dużo nowych rzeczy się dowiedziałam. Tylko nie zgodziłabym sie z panią położną w kwestii kosmetyków, bo ona jednak markowe emolienty, a ja zwracam uwagę na składy tych wszystkich specyfików, a nie na ich markę.
Następne zajęcia będą z kimś innym w środę i jeszcze nie wiem jak się rozdwoję, bo w tym samym czasie diabetolog (na szczęście niezbyt daleko od siebie, więc pewnie się trochę spóźnię na szkołę, jeśli wszystko dobrze pójdzie).
I przez te zajęcia nie jadłam 4,5h. Ale cukier przed kolacją 87 więc się trzyma. Zobaczymy czy po kolacji nie wywali - tortilla pszenna z kurczakiem i warzywami, bo chciałam coś na szybko, a to akurat było pod ręką.AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Marysia 08.04.2018 -
nick nieaktualny
-
Ja tez kupują tylko z Putki. Wcześniej kupowałam w grzybkach ale wydaje mi się, że ten z Putki jest lepszy.
Zrobiłam te placki z serem z przepisu tutaj podanego. Zjadłam 4 posmarowane masłem orzechowym i po godzinie miałam. Cukier 81. Zastanawiam się czy mój glukometr dobrze mierzy bo jakoś nisko mi wyszedł. Pisaliście że u Was około 120 wychodzi.Asiulka
-
nick nieaktualnyAsiulka88 wrote:Ja tez kupują tylko z Putki. Wcześniej kupowałam w grzybkach ale wydaje mi się, że ten z Putki jest lepszy.
Zrobiłam te placki z serem z przepisu tutaj podanego. Zjadłam 4 posmarowane masłem orzechowym i po godzinie miałam. Cukier 81. Zastanawiam się czy mój glukometr dobrze mierzy bo jakoś nisko mi wyszedł. Pisaliście że u Was około 120 wychodzi.
U mnie posmarowałam dżemem, a wcześniej jogurt z ksylitolem, orzechy opozniaja wchłanianie cukru, więc pewnie stąd ten wynikpoza tym ser i jajka to białko
-
nick nieaktualny
-
AnnaIzabela wrote:Kassie zaryzykuj pszenną razową, serio! Ja po dwóch nalesnikach (co prawda wytrawnych ) cukier max 120
tylko trzeba się przemóc ze smakiem, ale mi z kolei bardziej smakują niż te zwykłe
-
Zakochana mama2 wrote:A pieczywo dziewczyny jecie w ogóle?
Synek dziennie przed spaniem macha do brzuszka, przytula go i caluje i mowi dobranocdzisiaj dodal jeszcze ze lubi Kacperka
jak mi sie milo zrobilo jak to uslyszalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 20:12
Kazio14, anitka710 lubią tę wiadomość
-
Ja mąki używam pszennej pełnoziarnistej np Basia, gdańskie młyny lub marki tesco. Ale naleśników nie jadam bo też mi wywalają jak Kassie. Aczkolwiek też miałam prrzygodę z pszennymi goframi (to takie samo ciasto) z bitą śmietaną i było jakoś nisko tyle że wtedy byłam pkd koniec chorkby żołądkowej więc te cujry jeszcze nie były takie jak powinny.
Mleko zwykłe uht 3,2% ale to i tak w sumie tylko do kawy ewentualnie oszukanego kakao albo do masła i mildu w ciężkiej chorobie.
Chleb jem, u mnie to podstawa. Długo na śniadanie jadłam probody kupowany na targach ekożywności (mogłam go zjeść dwie kromki czyli ok 60g) ale ostatnio go nie przywieźli więc ograniczam się do jednej kromki (ok 30g...) mojego żytniaczka (żytni z ziarnami dyni, płatkami owsianymi, siemieniem lnianym i gdzieś na końcu symboliczna domieszka mąki pszennej w składzie między siemieniem a solą więc chyba na prawdę symboliczna ilość) ale jest z regionalnej piekarni PP z Lublina więc nie sądzę żebyście gdzieś go znalazły. A przepyszny jest
Kassie fajnie coś takiego usłyszećmoja też ma takie przebłyski, że przytula braciszka, twierdzi że się cieszy że będzie miała brata. Na początku myślałam że nie wie nawet o czym mówi,że nie zdaje sobie sprawy że to będzie niemowlak itp ale ma teraz braciszka ciotecznego (obecnie 5 mcy) i nawet tamtemu istatnio zabawki podawała więc chyba jednak czai co to za istota ten noworodek
Kassie, Lyanna lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka