Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kazio mnie tylko ciekawi jak zareaguje jak drugi syn pojawi sie w domu
ale i tak nie zmienia to faktu ze trzeba mowic ze bedzie braciszek i oswajac go z ta mysla
AnnaIzabela mi sie wydawalo ze to samo
Kurcze moalam gdzies zapisany przepis z forum na racuchy z jablkami na mace orkiszowej i gdzies go zapodzialama jutro mialam w planie racuchy na obiad ehh
anitka710, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
-
Kassie ja nie wiem czy bardziej jestem ciekawa reakcji czy przerażona
U mnie 82 i albo - albo +/- ketonów. Dla komfortu psychicznego wpisałam - do ewidencji
A wczoraj już byłam totalnie załamana... Po kolacji 162... Myślę sobie może te ogórki z chilli k których Wam pisałam jednak mi nie służą... Na drugą kolację zjadłam więc sałatkę grecką. Mierzę po godzinie a tam 169! No to myślę sobie no nie ma bata, pewnie sałatka (poprzednia porcja mi nie wywalała ale feta i pomidorki były inne). Problem w tym, że wczoraj na śniadanie zjadłam tą sałatkę i było 116. A dzisiaj bez sałatki 117. Startowy cukier identyczny, aktywność prawie taka sama po obu śniadaniach. Czyli tak jakby nie sałatka była winna tylko... CHLEB ;( jak moja teoria się potwierdzi i jedyny jadalny dla mnie chleb zaczął wywalać mi cukier to nie uniknę chyba telefonu do diabetologa po insulinę... (Składu chleba nie zmienili i nie jest to kwestia konkretnego bochenka...)Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Próbowałam czysto żytnie razowe, na zakwasie itp i wywalają. Dla mnie chleb musi mieć w sobie ziarenka. Jadłam probody ale ostatnio nie przyjechał więc kolejny miesiąc bez niego. Jadłam też pełno i czystoziarniste na początku ale już nie mogę na nie patrzeć i nie smakują jak chleb... Te paczkowane mi nie smakują a po tym chrupkim też wcale nie są jakieś rewelacyjne ostatnio te cukry. Może po prostu magia 35 tygodnia... U jednych trochę odpuszcza a mi wywala...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyMoże to być kwestia tego tygodnia, któraś z dziewczyn ma teorię ze przy zmianie tygodnia miała wyrzut cukru, może to to?
Ja też miałam chwilowe załamanie z chlebem, pisałam wam, że dwie kromki i cukier ponad 150. Przez jakiś czas jadłam 1 i było dobrze, ostatnio znów zjadłam dwie i też było supertrzymam kciuki żeby i u Ciebie było to chwilowe!
Kazio14 lubi tę wiadomość
-
Po drugim śniadaniu (ten właśnie chleb, jajko i majonez) 100 więc ja już nic nie kumam. Poobserwuję te cukry dzisiaj...
AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Moze konkretnie o jakichs godzinach Ci ten chleb nie pasuje? Sama juz niewiem. Tez trzymam kciuki zeby to bylo chwilowe
Ja wlasnie zjadam racuchy z innego przepisuzobaczymy jaki cukier bedzie
Cukier 114. Zjadlam 4 i bylam pelna. Tylko jednak posmak maki pelnozoarnistej nie do konca mi pasuje i chyba nie bede juz robic. Zjadlam tez jednego wg tego samego przepisu ale z maki pszennej i smazony i byl pychabyle do kwietnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 14:06
Kazio14 lubi tę wiadomość
-
Kiedyś już miałam etap że na śniadanie jadłam jeden chleb, na ostatnią kolację drugi a w ciągu dnia trzeci
Racuchy... Zjadłam jednego w wigiliębo w sumie takie prawdziwe drożdżowe robimy tylko na wigilię
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Oby tym razem nie bylo to samo
To akurat racuchy z jablkami ale z proszkiem do pieczeniaczesto robie dla meza i synka i za kazdym razem z innego przepisu
Sprobowalam dzis jeszcze frytki z biedronkizjadlam nawet wiecej niz 150g plus troche ketchupu i cukier 100
w piatek beda z jajkiem sadzonym na obiad
AnnaIzabela, Kazio14 lubią tę wiadomość
-
Mąż mi ostatnio proponował że mi frytki kupi. A ja się boję... W ogóle po wczorajszych skokach tak się ograniczyłam że jem tylko to co pewne albo jeden składnik podejrzany o wywalanie cukru.
Mąż z córą robią naleśniki... I też mówi żebym spróbowała. A ja jakoś nie mam nastroju na próbowanke czegokolwiek nowego... Niech to się już skończyTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kozio współczuję bo doskonale Cię rozumiem
Musimy wytrzymać jeszcze te kilka tygodni
Ja dzisiaj rano cukru nie mierzylam bo jechaliśmy do Poznania do diabetologa no i okazało się że mam już skurczemyślałam że powiedzą mi że mam się oszczędzać a tu zonk, mam dużo spacerować bo cukrzyca
o co chodzi? Mam spacerować po to żeby dziecko po drodze zgubić? Innym ciezarnym mówią o oszczędzaniu się w takim przypadku nawet z cukrzyca a ja mam spacerować?!
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualnyNo to dziwne zalecenie.. Ja mimo cukrzycy mam się oszczędzać jak się da..
Poza tym to spacerowanie to chyba jakbyś miała mieć nie wiadomo jaki wysoki cukier..
Ja odkąd odpuściłam z tymi wynikami to dziś np. miałam 88-102-96-102
A obiad dwudaniowy (w tym rosół ze zwykłym makaronem) i sałatka jarzynowa na kolację
Co prawda po owocach się zrobiło prawie 130, ale zauważyłam też z pewną dozą ulgi, że przechodzi mi parcie na slodkie! Teraz mam fazę na ostre i kwaśnekamciaelcia, Kassie, anitka710, Lyanna lubią tę wiadomość
-
W którym tygodniu trzeba się wybrać na ostatnie usg w ciąży cukrzycowej? Lekarz mi wspominał na ostatniej wizycie, ale zapomniał chyba wypisać skierowania, a kolejną wizytę mam dopiero 14 lutego, w 36 tygodniu ...
Czy wam udaje się przytyć na tej diecie cukrzycowej? Bo ja od kiedy na.niej jestem to waga tylko w dołlekarze mowią żeby sie nie martwic, ale trochę sie martwie.. od początku ciąży przytyłam 8 kg i boję się że i to stracę jak tak dalej pójdzie...
anitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżeli jesteś w 25tc to za 3 tygodnie będziesz w 28 a nie w 36
ostatnie USG z pomiarami należy wykonać w 30-32tc, ale ja miałam na końcówce 33 i też było ok
Na diecie schudłam 3kg i teraz od początku mam +9kg. Nie ma znaczenia ile Tobie przybędzie, ważne żeby dziecko rosło, bierze sobie od Ciebie tyle ile mu potrzebaanitka710 lubi tę wiadomość
-
Kazio
Spójrz na mój suwaczek-jaka moja droga jeszcze dalekaty masz chociaż trójkę z przodu
Ja na noc zjadłam banana
Marzylam o nim
Js jeszcze nic nie przytylam. Wrecz znów spadło choć wags stała od 14 tc...minus 11kganitka710 lubi tę wiadomość
-
AnnaIzabela ten suwak źle u mnie chodzi,nie wiem jakczy go uaktualnic. mam skonczony 32 tc i jestem juz po 3 obowiazkowym usg, ale lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że z racji cukrzycy będziemy robić jeszcze jedno, żeby mieć pewność przed porodem. Myślałam, że to jakiś standard cukrzycowy, dlatego pytam
anitka710, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Cukier rano 89, ketony +
Wczoraj i przedwczoraj jadłam na obiad ziemniaki, wzięłam 2 jednostki insuliny więcej i cukier w porządkuAle przed obiadem miałam mały kryzys, bo wszystko już ciepłe na stole, mąż czeka, ja standardowo mierzę cukier a tam 150! Jakieś 2 godziny wcześniej jadłam owoce... Mąż zjadł, poszliśmy na spacer i dopiero jak cukier spadł to odgrzałam sobie obiad.
Dzisiaj pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Według rozpiski mają trwać 3 godziny, więc będę musiała przed samym wyjściem zjeść obiad i jeszcze zabrać ze sobą kanapkę. Zastanawiam się czy wypada ją zjeść na sali czy będę musiała wyjść na korytarzMąż spóźni się jakieś pół godziny ale ma dołączyć po pracy. Mówiłam mu, że może przyjść dopiero na kolejne zajęcia, bo ma akurat wolne ale skoro sam z siebie chce już dzisiaj, to przecież nie będę go zniechęcać
Jeśli chodzi o USG z przepływami to miałam 30t+3d i kolejne będzie 33t+5d. Nie wiem jak dalej, bo po tym usg mam diabetologa, który ma zdecydować czy widzi potrzebę wcześniejszego rozwiązania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 08:13
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc