Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaIzabela wrote:Elegancka! Super kolor
U nas mężczyzna się uparł, że wózek będzie szaro-biały z czarnymi wstawkamipoczątkowo nie byłam zachwycona (chciałam bardziej "damski"), ale się przekonałam
Ja dziś poprasowałam część rzeczy, 2h i mam dość
Mam nadzieję, że mi się cukry nie rozwaliły dziś po tej nocnej wpadce, bo też będę jeść frytki na obiad
drugi wózek (camarelo) mamy szaryanitka710 lubi tę wiadomość
-
Miła mama wrote:A jak się czuję niedocurzycenie ? Bo pojęcia nie mam.
ja miałam po cc
trzęsłam się, serce kołatało, dreszcze, słabo mi było, nudności miałam, wewnetrzne roztrzęsienie
ale w ciązy nigdy nie miałam za nisko
ja juz przy cukrach na czczo 75 zmniejszałam insuline
ale u ciebie stało sie to nagle -
nick nieaktualny
-
AnnaIzabela wrote:Kamcia u nas właśnie Camarelo Carera New:)
Kazio kurde.. a naleśniki z jakiej mąki? Może faktycznie z tą insulina powinnaś pomyśleć?
Ja zaraz będę jadła frytki i też się zastanawiam jak z wynikiem będzie tym razem.
ja mam zwykłą camarelo careręjestem mega zadowolona
trzecie dziecko sie powozi
ale mam dwa wózkiAnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
U nas króluje bebetto..przy piereszym synku sie sprawdzil i dzisiaj przyszedl mi ten:)
https://www.google.pl/search?q=bebetto+luca+s-line+2016&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiS59zu6vDYAhWCECwKHRp6BFEQ_AUIESgB&biw=360&bih=514#imgrc=FeFLXAuqvJ_oiM:
Ja usmazylam nalesniki z mleka sojowego i maki pelnoziarnistej..i robi sie farsz szpinakowy...musze chyba bardziej tresciwe dania robic...kamcia zgodnie z twoja radą na obiad byl makaron:)kamciaelcia lubi tę wiadomość
Zakochana mama2 -
nick nieaktualnyUff u mnie 126 po frytkach (do tego kotleciki z gotowanego kurczaka i pomidor z ogórkiem kiszonym)
Kamcia no wrażenie zrobił na nas bardzo dobre i czekam aż będziemy mogli go użyć =]Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 16:13
kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
-
Zakochana mama śliczny wózeczek! I też z żółtym
jak rozważałam zakup używanego to właśnie bebetto mi się podobały. Ale z dokupieniem samej gondoli było mniej zachodu i nie wyszło bardzo drogo.
Annaizabela mąka pszenna pełnoziarnista. Jak piekę z niej ciasta to cukry mam super. Mój organizm po prostu nie toleruje naleśników. Żadnych. Ja to wiem ale mąż chciał mnie uszczęśliwić na siłę...
Może jakoś dam radę do końca bez insuliny. Już niedużo zostało. W sumie po następnej wizycie 3 lutego już będzie w miarę bezpiecznie i może będę miała pozwolenie na większą aktywność. Chociaż wstyd się przyznać ale nie zawsze mi to leżenie wychodzi... Są wręcz dni że ciągle w pionie. I coś czuję że jednak skraca się ta szyjka bo coraz częściej coś kłuje, jakoś dziwnie się "tam" czasem czuję. Pewnie dostanę ochrzan na wizycieTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio moze kochana mleko...ja np nie mgr w zadnej ilosci mleka..dodalam troszke do kawy inki i już mialam za wysoki cukier..dlatego kupilam sojowe..moja lekarka pierwszego kontaktu tez mowi ze mleko nie jest dobre..moj syn pije tylko ryżowe ja sojowe bo to ryzowe ma cukier i z tego tez zrobilam nalesnikiZakochana mama2
-
nick nieaktualnyNo racja, już tuż tuż
U mnie też to leżenie już dobija, staram się jak mogę, ale jest tyle do przygotowania, że aż żal leżeć.. Coś tam robię, a potem boli i ciągnie, do tego skurcze i opierdziel od faceta
Ja mam wizytę za równy tydzień i dowiem się kiedy wyjma mi pessar i po cichu liczę, że jak wyjma to pójdzie szybko -
No właśnie mleko chyba nie. Mogę kawę z samym mlekiem wypić i nic. (Swoją drogą inka to chyba słód eięc sama w sobie może wywalić). Nawet po mleku z masłem i miodem mieściłam się w normie. Może połączenie mleka i mąki wywala... Płatków z mlekiem też nie mogę więc może o to chodzi...
Ja mam nadzieję że w tym tygodniu dotrze do mnie komoda więc czeka mnie pranie i prasowanie a tego na leżąco robić nie umiemz resztą ja to bym już chciała w pierwszym bezpiecznym terminie byle się uwolnić od tej cukrzycy i nie być taką nkedołężną jak teraz
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Pomóżcie z interpretacja wyników krzywej :
Na czczo 71
Krzywa 2h po 75g: 160 mg/dl
Norma wg lab:
Prawidłowa tolerancja: <140 mg/dl
Nieprawidłowa tolerancja: 140-199 mg/dl
Cukrzyca >199 mg/dl
Czy mój wynik to już cukrzyca? czy badania będzie jeszcze jakieś badania? Wizytę mam w poniedziałek, ale się zmartwiłam, bo w pierwszej ciąży było wszystko ok. Dodam że wynik robiony w 23tyg. -
nick nieaktualnywirbażka wrote:Cześć dziewczyny,
Pomóżcie z interpretacja wyników krzywej :
Na czczo 71
Krzywa 2h po 75g: 160 mg/dl
Norma wg lab:
Prawidłowa tolerancja: <140 mg/dl
Nieprawidłowa tolerancja: 140-199 mg/dl
Cukrzyca >199 mg/dl
Czy mój wynik to już cukrzyca? czy badania będzie jeszcze jakieś badania? Wizytę mam w poniedziałek, ale się zmartwiłam, bo w pierwszej ciąży było wszystko ok. Dodam że wynik robiony w 23tyg.
Wynik dla ciężarnych (<153) jest przekroczony i świadczy o cukrzycy. Miałaś robione badanie też po h czy od razu po dwóch? -
dostawkę (tę na siedzaco) rozważam dla synka, ale ją kupić mogę później, i tylko do camarelo (niestety do wózka jane nie pasuje)
na poczatku na pewno beda wspólne spacery, po urodzeniu syna mąz był z nami w domu 2 miesiące
wtedy zapadnie decyzja co z ta dostawką
ale mam upatrzona równiez