X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Elegancka! Super kolor :)
    U nas mężczyzna się uparł, że wózek będzie szaro-biały z czarnymi wstawkami :) początkowo nie byłam zachwycona (chciałam bardziej "damski"), ale się przekonałam :)

Ja dziś poprasowałam część rzeczy, 2h i mam dość :D

Mam nadzieję, że mi się cukry nie rozwaliły dziś po tej nocnej wpadce, bo też będę jeść frytki na obiad :)

drugi wózek (camarelo) mamy szary :D

anitka710 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka710 wrote:
    Zobaczysz jeszcze jutro ale najwyraźniej cukrzyca Cię opuszcza :-) super :-) a nie czulas niedocukrzenia w nocy?
    A jak się czuję niedocurzycenie ? Bo pojęcia nie mam.

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po naleśnikach 147/150...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 14:42

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mama wrote:
    A jak się czuję niedocurzycenie ? Bo pojęcia nie mam.

ja miałam po cc
    trzęsłam się, serce kołatało, dreszcze, słabo mi było, nudności miałam, wewnetrzne roztrzęsienie
    ale w ciązy nigdy nie miałam za nisko

ja juz przy cukrach na czczo 75 zmniejszałam insuline
    ale u ciebie stało sie to nagle

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po pierogach 129/135
    w normie ;)

Kassie lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u nas właśnie Camarelo Carera New:)

Kazio kurde.. a naleśniki z jakiej mąki? Może faktycznie z tą insulina powinnaś pomyśleć?

Ja zaraz będę jadła frytki i też się zastanawiam jak z wynikiem będzie tym razem.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Kamcia u nas właśnie Camarelo Carera New:)

Kazio kurde.. a naleśniki z jakiej mąki? Może faktycznie z tą insulina powinnaś pomyśleć?

Ja zaraz będę jadła frytki i też się zastanawiam jak z wynikiem będzie tym razem.

ja mam zwykłą camarelo carerę :) jestem mega zadowolona :) trzecie dziecko sie powozi
    ale mam dwa wózki

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas króluje bebetto..przy piereszym synku sie sprawdzil i dzisiaj przyszedl mi ten:)
    https://www.google.pl/search?q=bebetto+luca+s-line+2016&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiS59zu6vDYAhWCECwKHRp6BFEQ_AUIESgB&biw=360&bih=514#imgrc=FeFLXAuqvJ_oiM:

Ja usmazylam nalesniki z mleka sojowego i maki pelnoziarnistej..i robi sie farsz szpinakowy...musze chyba bardziej tresciwe dania robic...kamcia zgodnie z twoja radą na obiad byl makaron:)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff u mnie 126 po frytkach (do tego kotleciki z gotowanego kurczaka i pomidor z ogórkiem kiszonym) :)

Kamcia no wrażenie zrobił na nas bardzo dobre i czekam aż będziemy mogli go użyć =]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 16:13

kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochana mama
    też taki wózio wiosenny :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama śliczny wózeczek! I też z żółtym :) jak rozważałam zakup używanego to właśnie bebetto mi się podobały. Ale z dokupieniem samej gondoli było mniej zachodu i nie wyszło bardzo drogo.
    Annaizabela mąka pszenna pełnoziarnista. Jak piekę z niej ciasta to cukry mam super. Mój organizm po prostu nie toleruje naleśników. Żadnych. Ja to wiem ale mąż chciał mnie uszczęśliwić na siłę...
    Może jakoś dam radę do końca bez insuliny. Już niedużo zostało. W sumie po następnej wizycie 3 lutego już będzie w miarę bezpiecznie i może będę miała pozwolenie na większą aktywność. Chociaż wstyd się przyznać ale nie zawsze mi to leżenie wychodzi... Są wręcz dni że ciągle w pionie. I coś czuję że jednak skraca się ta szyjka bo coraz częściej coś kłuje, jakoś dziwnie się "tam" czasem czuję. Pewnie dostanę ochrzan na wizycie :/

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio moze kochana mleko...ja np nie mgr w zadnej ilosci mleka..dodalam troszke do kawy inki i już mialam za wysoki cukier..dlatego kupilam sojowe..moja lekarka pierwszego kontaktu tez mowi ze mleko nie jest dobre..moj syn pije tylko ryżowe ja sojowe bo to ryzowe ma cukier i z tego tez zrobilam nalesniki

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja, już tuż tuż :)
    U mnie też to leżenie już dobija, staram się jak mogę, ale jest tyle do przygotowania, że aż żal leżeć.. Coś tam robię, a potem boli i ciągnie, do tego skurcze i opierdziel od faceta ;)
    Ja mam wizytę za równy tydzień i dowiem się kiedy wyjma mi pessar i po cichu liczę, że jak wyjma to pójdzie szybko :)

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mleko chyba nie. Mogę kawę z samym mlekiem wypić i nic. (Swoją drogą inka to chyba słód eięc sama w sobie może wywalić). Nawet po mleku z masłem i miodem mieściłam się w normie. Może połączenie mleka i mąki wywala... Płatków z mlekiem też nie mogę więc może o to chodzi...
    Ja mam nadzieję że w tym tygodniu dotrze do mnie komoda więc czeka mnie pranie i prasowanie a tego na leżąco robić nie umiem ;) z resztą ja to bym już chciała w pierwszym bezpiecznym terminie byle się uwolnić od tej cukrzycy i nie być taką nkedołężną jak teraz :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm..po ince mowisz?

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na wizycie w szpitalu kazali odstawić inke, bo to kawa zbożowa, więc przetworzone węglowodany

• Kassie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wozeczki dziewczyny :-D my mamy po synku riko nano w kolorze bezowo-brazowym :-) wczesniej myslalam o jakiejsc dostawce ale synek wszedzie juz smiga na nogach wiec chociaz tyle odpadlo :-D

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Pomóżcie z interpretacja wyników krzywej :
    Na czczo 71
    Krzywa 2h po 75g: 160 mg/dl
    Norma wg lab:
    Prawidłowa tolerancja: <140 mg/dl
    Nieprawidłowa tolerancja: 140-199 mg/dl
    Cukrzyca >199 mg/dl

Czy mój wynik to już cukrzyca? czy badania będzie jeszcze jakieś badania? Wizytę mam w poniedziałek, ale się zmartwiłam, bo w pierwszej ciąży było wszystko ok. Dodam że wynik robiony w 23tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    Cześć dziewczyny,

Pomóżcie z interpretacja wyników krzywej :
    Na czczo 71
    Krzywa 2h po 75g: 160 mg/dl
    Norma wg lab:
    Prawidłowa tolerancja: <140 mg/dl
    Nieprawidłowa tolerancja: 140-199 mg/dl
    Cukrzyca >199 mg/dl

Czy mój wynik to już cukrzyca? czy badania będzie jeszcze jakieś badania? Wizytę mam w poniedziałek, ale się zmartwiłam, bo w pierwszej ciąży było wszystko ok. Dodam że wynik robiony w 23tyg.

Wynik dla ciężarnych (<153) jest przekroczony i świadczy o cukrzycy. Miałaś robione badanie też po h czy od razu po dwóch?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostawkę (tę na siedzaco) rozważam dla synka, ale ją kupić mogę później, i tylko do camarelo (niestety do wózka jane nie pasuje)
    na poczatku na pewno beda wspólne spacery, po urodzeniu syna mąz był z nami w domu 2 miesiące
    wtedy zapadnie decyzja co z ta dostawką
    ale mam upatrzona równiez :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1860 1861 1862 1863 1864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ