Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyM86 aaaha no to powiem Ci, że nie wiem. Ja też mam USG na wizytach u mojej gin gdzie sprawdza obwód głowy, brzucha i wagę Małej. Też nie wiem nic o tym, żebym miała mieć więcej USG z takimi pomiarami jak to ostatnie "duże" Za to od 34 co tydzień KTG.
Ja dziś startuje z 94, ale to przez to, że miałam cała noc ból żołądka i zgage i od 5 praktycznie już na nogach żeby ten ból jakoś zniwelować.. Jak coś to kapusta kiszona, ogórek kiszony i majonez nie nadają się na nocny posiłek -
Ja dzisiaj 82.
Powiem Wam, że już nudzi mnie to jedzenie w kółko tego samego.
Codziennie jem to samo bo wiem, że po tym mam dobry cukier. Tylko, że ja dopiero 20 tydzień ciąży jak ja dotrwam do końca?
Jak już teraz ledwo patrzę na jedzenie, że znow to samoanitka710 lubi tę wiadomość
Asiulka
-
Ja 90:) dziewczyny o co chodzi z tymi ketonami....cukier mam juz dobry..wczoraj rano 88 po posilku max 118 a paski ciagle pokazuja mi ketony...co ciekawe w kazdym comiesięcznym badaniu moczu do tej pory mialam ich brak. A diabetolog nie dal mi jakos na ich temat wskazówek..skupil sie na glukozieZakochana mama2
-
zakochana mama
teoretycznie więcek weglowowdanów, z nich organizm czerpie energię (inna niż z białek, tłuszczów), ale ogólnie mogą to być za małe posiłki, niewystarczający ostatni posiłek, zbyt wczesnie jesz na noc...musisz kombinowac
a ile masz tych ketonów? -
Asiulka88, ja na sniadania i kolacje tez jem praktycznie dzien w dzien to samo, bo wiem ze te produkty są ok. Monotonne to i nudne, do tego mało smaczne (mogę jeść jedynie chleby ze śruty żytnej 100%, te pakowame z lidla), ale co zrobić... po prostu przestałam czerpać przyjemność z jedzenia, jem.bo muszę i czekam... w lato napewno byloby latwiej, bo wiecej smacznijeszych warzyw i owoców ...
-
zakochana mama
musisz kombinować
moja diabetolog jest bardzo cięta na ketony, nie toleruje ich absolutnie (a sporadyczne skoki nawet 150 tak)
ja nadal odnotowuję soadek wagi w ciązy (ponad 11kg), ale u mnie ketony to naprawde sporadycznie i nigdy ++ (mniej), wtedy wiem doskonale, co żle zrobiłam, że były
ale to moja druga cukrzycowa ciąza więc nabrałam doświadczenia
moja diab twierdzi ż na ketony dzialaja długowchłaniające się węglowodany, zjedzone na noc i dokładnie ma tu na myśli makaron al dente (nie ważne czy biały czy ciemny, ma być twardawy) i tak go jadłam na noc w tamtej ciązy codziennie...jednak u mnie na ketony wpływa cały dzień posiłkowy, np raz zamiast kanapki zjadłam dodatkowego owoca, albo byłam sama z dzieckiem i mały nie dał mi w spokoju zjeść i wszystkie posiłki się rozjechały -
Hej. U mnie dzis 86:-)
Teraz jestem po pizzy domowej roboty i czekam na pomiar
Co do ketonow to nie pomoge bo mialam moze z 2razy od poczatku cukrzycyi za kazdym razem byl to poprzedni dzien zaniedbany posilkowo
teraz na noc zjadam nawet paluszki i rano ketonow nie ma. Za to wychodzi mi cukier srednuo raz na 2tygodnie
Cukier 109Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:22
anitka710, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
-
u mnie ostatnio cukry w iarę ok na czczo 81-90 i ketonów brak, więc dawka 15j chyba zaskoczyła.
Teraz robie bedronkowe fryty bo mam mega ochote na niezdrowe żarcie, chociaż statnio w galileo oglądałam, że 0,6kg mrożonych frytek robionych w piekarniku zawiera dzienną porcję wit Cheheheheheh Agotowane ziemniaki ją tracą więc pocieszenie jest.
Dochodze już do siebie po zapaleniu zatok, aleod kaszlu boli mnie jakiś nerw czy mięsień międzyżebrowy i ciężko się przekręcić nawet z boku na bok.kamciaelcia, anitka710 lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
ja jestem po pierogach z mięsem
czekam na pomiar
przyszła dziś gondola do naszego drugiego wózkaw razie spaceru na dwa wózki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8a9554e5fd0.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1e9f5d8da73.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d304b93a038.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fe1f430f1ac.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:26
anitka710, AnnaIzabela, Kassie, Lyanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElegancka! Super kolor
U nas mężczyzna się uparł, że wózek będzie szaro-biały z czarnymi wstawkamipoczątkowo nie byłam zachwycona (chciałam bardziej "damski"), ale się przekonałam
Ja dziś poprasowałam część rzeczy, 2h i mam dość
Mam nadzieję, że mi się cukry nie rozwaliły dziś po tej nocnej wpadce, bo też będę jeść frytki na obiadWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:38
kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
-
A ja się zaczęłam martwić powiecie mi o co chodzi ? Bo nie rozumiem. Brałam 15 jednostek insuliny na noc i miałam cukier 82 a teraz od dwóch dni coś się zmieniło wzięłam insulinę jak zawsze 15 h i rano się budzę i mam cukier 55 to wczoraj wzięłam już tylko 8 bo mi się akurat skończyła i cukier 82. Co to może być ze cukrzyca mnie opuszcza ☺ ?
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -
Miła mama wrote:A ja się zaczęłam martwić powiecie mi o co chodzi ? Bo nie rozumiem. Brałam 15 jednostek insuliny na noc i miałam cukier 82 a teraz od dwóch dni coś się zmieniło wzięłam insulinę jak zawsze 15 h i rano się budzę i mam cukier 55 to wczoraj wzięłam już tylko 8 bo mi się akurat skończyła i cukier 82. Co to może być ze cukrzyca mnie opuszcza ☺ ?
super
a nie czulas niedocukrzenia w nocy?
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Hej! Rano 81 ale +ketonów. Podejrzewam że jak dojadam orzeszkami na ostatni posiłek to mi one wychodzą... A kurcze bez nich się nie najadam. Muszę coś innego wykombinować...
Dzisiaj trochę lepszy humor, właśnie zjadłam te dwa szpinakowe naleśniki i zobaczymy co wyjdzie. Ale monotonia i mnie zabija. Codzienna poranna kanapka mnie nawet tak nie złości ale jak w ciągu dnia wyglądają tak samo trzy posiłki to już mi się odechciewa lodówkę otwierać...
U nas do starego stelaża dokupiona nowa gondola i kosz na zakupy bo poprzedni był też różowy. Teraz jest... Taki wiosenno-letni
https://www.google.pl/search?q=Babyactive+shell+p8&client=tablet-android-acer&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwir4MiE0_DYAhVMVywKHSIpCA8Q_AUIESgB&biw=601&bih=962#imgrc=Yyxwdec7oRtUeM:kamciaelcia, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka