Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie dziś 88, ketonów zapomniałam zbadać....
Mizawsze z prawej reki wychodzi o ok 5mniej niż z lewej więc ggłównie kłóje te 2 palce mały i ten od obrączki z prawej, czasem z lewej.
Też się zastanawiam nad dostawka do wózka dla młodego,różnica wieku bęzie równo 2 lata, i nie wie czy tą siedząca brać czy stojącą17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Ja dzisiaj cukier 70
więc jakoś nisko. Ale wczoraj bardzo mało jadłam. Byłam na IP z kluciem w kroczu. A okazało się, że mam łożysko przodujace i pół nocy nie spałam. Wieczorem nie zjadłam tyle co trzeba bo miałam zacisniety żołądek
anitka710 lubi tę wiadomość
Asiulka
-
kaasie
zazwyczaj 6szt plus góra warzyw (to moja obiadokolacja, ostatni posiłek i wtedy jem duzo, czesto-jak wczoraj po tostach-na granicy)
ostatnio tarta rzodkiew lub sałata lodowa z sosem sałatkowymzjem całą prawie główke sałaty, prawie całą rzodkiew-ale tę gorzej już kupić
ale czesto daję 4-5 szt paluszków i ciut frytek (raz dałam za duzo frytek i 141)
paluszki lubie tylko z piekarnika
jak przy frytkach: pergamin, paluszki, obok ewentualnie frytki, 200stopni na 20 min
jem z panierka,stąd nie daje innych weglowodanów, troszke solę, bo kocham sólKassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
d84
ja mam juz tylko 2 dostawki upatrzone-po własnych analizach i mailowaniu z producentami/dystrybutorami
numer jeden: buggypod lite
na ich stronie znalazłam najtaniej, dla bardziej wymagajacych wersja IQ
ewentualnie x rider dwukołowy-jest krótsza niz czterokołowa, a i tak raczej nie bedzie mi zbyt wygodnie porowadzić z nią wózek (stad wygrywa ta pierwsza powyżej)
ale maja na stanie tylko wersję z kierownica a nie uchwytem "v"
po licznych rozmowach i wymianie zdjęc (super obsługa mailowa) wiem,ze do mojego niestandardowego wózka jane pasuje, olus ze zdejmuje się siedzisko i dziecko może na stojącosię dostawić...
czekam na urodzenie Patryka i decydujemy
trzecia wersja-wózek dla dzieci rok po roku ale ta mi sie najmniej podoba
domyślam sie, że ty bardziej obeznana juz w temacie bo ciąza starsza
ale może innych dziewczynom na przyszłośc się przyda -
Asiulka88 wrote:Nie wiem jak ustawić ten suwaczek :(dzisiaj 19 +4
jednak musisz maksymalnie się oszczędzać
a jeśli chcesz suwaczek to ja korzystam z suwaczkow baby boom, tam na stronie masz instrukcje jak go stworzyć, nastepnie kopiujesz link i wklejasz go na BBF: ustawienia--> społeczność-->wklejasz gdzie jest twój podpis "Asiulka"AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zaraz sobie ustawie jak usiądę do laptopa. Lekarka mówiła właśnie, że mam się maksymalnie oszczędzać, więc muszę się z telewizorem zaprzyjaźnić. Powiedziała, że może się jeszcze podniesie i żeby się nie martwić. Tylko, że nic właśnie więcej nie chciała powiedzieć wiec tym bardziej się zaczęłam denerwować bo nie chciała nic powiedziec.Asiulka
-
anitka710 wrote:Hejka, witam się z wynikiem 97 na czczo - efekt wczorajszego fastfood na kolację
dziś już wracamy na właściwy tor
anitka710 lubi tę wiadomość
Asiulka
-
ja zjadlam niezdrowo (3 tosty z boczkiem i serem) a na czczo 76
więc ja juz w ogóle cukrzycy nie rozumiem...zaczęłam z cukrem ponad 100, na 6j insuliny, a planuje ja w ogóle odstawić
ale moja diabetolog tez tego nie rozumieanitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie rozumiem tej cukrzycy. Czasami wydaje się, że jem cos zdrowego skacze cukier. Zjem lody albo coś słodkiego i cukier jest ok.
Może to zależy też od samopoczucia?
Ja dzisiaj 4 dzień bez słodyczy, ćwiczę silna wolęanitka710 lubi tę wiadomość
Asiulka