Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wirbażka, ja dostałam glukometr od diabetologa. Od niego dostaję też recepty na refundowane paski. Nie wiem czy ginekolodzy wypisują recepty na paski. Mój, jak daje mi na cokolwiek receptę to jest 100% płatne (też chodzę prywatnie).
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
ja też glukometr mam od diabetologa
tam dostaje recepty na paski z refundacją
mój gin nie chciał ich wypisać, więcej go o to nie prosiłam
ale tym razem rodzinny wystawił mi skierowanie do poradni diabetologicznej na samym poczatku ciąży, diabetolg po wizycie dała mi tzw zalecenia, kartke podarowałam rodzinnej i ona tez mi wypisuje paski z refundacja (nie tylko gin kieruje do diab na podstwie krzywej), nie musze nawet wizyty zaliczać, w rejestracji zostawiam kartkę ze zleceniem na wypisanie recepty (ale to sporadycznie-jak zabraknie pasków)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 12:31
-
Ja dostalam recepte na glukometr i paski od diabetologa (Karowa na NFZ).
Dostalam również kartę, że mam cukrzyce ciążową i należy mi 30 % zniżki.
Pokazałam swojemu ginekologowi (chodzę do Medicover) i normalnie mi wypisuje ze zniżka 30 %
Asiulka
-
Ja glukometr dostalam w poradni u diabetologa i tam wypisuje mi recepty na paski. Rodzinny nie chce mi wypisac paskow mimo ze mam zaswiadczenie od diabetologa. Stwierdzila nawet ze 30% mi sie nie nalezy.. Gin tez mi nie wystawia a chodze na nfz
to juz chyba zalezy od dobrej woli lekarza..
Asiulka powodzeniaja dziennie jem cos slodkiego.. Dzis juz mini kawaleczek kolacza serowo makowego..
Co do lozyska to ja w poprzedniej ciazy mialam przodujace do pewnego etapu a potem sie podnioslo i bylo okoszczedzaj sie
-
nick nieaktualnyJa po krzywej dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej (Karowa Wwa), tam byłam jeden dzień (jednodniowy pobyt w szpitalu 8-14), opisali co i jak i dostałam receptę na paski i do pasków dostałam glukometr. Ja wizyt u diabetologa nie mam, ale mam wypis ze szpitala z informacją, że jest cukrzyca i paski dostaje od rodzinnego, tylko skserował sobie ten wypis. Insuline też dostałam na tej podstawie.
-
anitka710 wrote:Dobry pomysł
Jak już jem te niezdrowe jedzenie. To staram się je jeść w tych posiłkach w których nie mierze cukru
Wtedy nie mam wyrzutów sumienia. A jak jeszcze wynik wcześniejszy był niski to już całkiem o tym nie myślęanitka710 lubi tę wiadomość
Asiulka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKassie wrote:A ja wlasnie zjadlam galaretke z owocami..
Po 30 minutach 128, po godzinie 92. Ale jestem zla na siebie
Przecież to dobrze w granicach.. aż tak nie skoczylo, ja bym się nie przejmowałajakby było 160/90 to tak, ale 128?
anitka710 lubi tę wiadomość