Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZakochana mama2 wrote:Ja dziewczyny mam pierwszt raz taki wynik..normalnie 88,90 czasem 92...wiec ja to sobie wyreguluje no ale brakuje mi jedzenia...moze muszę sie poprostu przestawić
Z tego co pisałaś to wynik poniżej 90 ale ketony w moczu, a to chyba też niedobrze..
Mi się dziś śniło, że zjadłam paczka i miałam taki stres o wynik i takie wyrzuty sumienia, że na żywo nawet lukru nie polize! -
Ja od chyba dwóch miesięcy sikam na pasek bo mi się już nie chce w pojembiczki bawić... Ale nawet jakby wyszły dziś to bym się nie zdziwiła. Zjadłam na kokację chyba za dużo chleba do przepysznej ryby z piekarnika i po godzinie 152. Węc już później nie jadłam bo i tak jakoś wolno spadało. Czyli ostatni posiłek 21.20 to tak już dla mnie na granicy.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja tez sikam na pasek. Nie chcialoby mi sie bawic w pojemniczek
czekam w kolejce u diabetologa. Niby mam na 10:10 ale ostatnio na pobraniu krwi pielegniarka od diabetologa mowila zebym byla o 9:40 i tak sobie siedze juz pol godziny bo tyle ludzi jest
więc moglam przyjsc na ta 10:10 jak wczesniej bylp ustalone
-
nick nieaktualny
-
AnnaIzabela wrote:O Matko! Prawie godzinę pod KTG, bo dziecko w połowie stwierdziło że idzie spać..
to moja dzidzia wczoraj na KTG tak szalala że położna nie mogła jej tętna złapać
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Nie znosilam KTG w poprzedniej ciazy
U diabetologa wszystko okglikowana spadla mi do 4,7 nawet przy tych moich grzeszkach
kreatynina ok, a na mocz w sumie tak pobieznie spojrzal i nie zrobilo na nim wrazenia ze wyszedl cukier w moczu
A i waze 55kg, wiec prawie 5kg w 2 miesiacejak tak dalej pojdzie to dobije do takiej wagi jak w pierwszej ciazy
mimo ze tersz jestem na diecie a wtedy pozeralam wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 13:53
-
Kassie, piękny wynik hemoglobiny
Ja mam nadzieję, że przed kolejną wizytą nie okaże się, że mi wzrosła. Stresuje mnie to trochę.
U mnie na czczo 84 i ketonów brak. Znowu piję przed snem jogurt z płatkami owsianymi. Zrezygnowałam z niego jakiś czas temu, bo potrafił podnieść cukier wieczorem no ale na ketony pomaga.
Na kolację pizza. Mam nadzieję, że cukier będzie po niej w porządku, tak jak ostatnio.Kassie lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLyanna wrote:
Na kolację pizza. Mam nadzieję, że cukier będzie po niej w porządku, tak jak ostatnio.
Powiedz mi ile kawałków pizzy średnio zadasz? I to zwykła czy na "naszej mące"? No i co do niej
Kusi mnie
Ja dziś na obiad miałam leczo od mamy i do tego frytki i cukier 104więc na podwieczorek był domowy serniczek, ale cukru już nie mierzyłam nawet =]
kamciaelcia, anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
-
Lyanna tez bardzo sie stresowalam ze glikowana mi wzrosnie bo ostatnio faktycznie pozwalam sobie na wiecej
jak cukier po pizzy?
Ja dzis na obiad zjadlam porzaaadna porcje frytek i 2 jajka sadzone - cukier 102. Na kolacje 2kromki z maslem, kabanosy, musztarda i troche kupnej salatki jarzynowej i cukier 93/88. Niewiem skad takie cukry dzis ale tylko sie cieszyc
AnnaIzabela wiem ze pytanie nie do mnie bylo ale tez robilam domowa pizzena zwyklej pszennej mace, do tego szynka, kukurydza, papryka, ser zolty i mozarella, pieczarki i cukier byl ok
zjadalam tyle zebym byla najedzona
gdzies z 3kawalki tylko ja robie na takiej duzej blaszce z piekarnika a nie takiej okraglej jak pizza z pizzerii:-)
-
Wiecie co... Zauważyłam że ostatnio mam wyższe te cukry. Tak jak kiedyś przez cały dzień były w okolicach średnio 110 tak dzisiaj wszystko ok 130... Fakt że chyba więcej jem bo i potrzeby mi się jakoś zwiększyły ale mogłoby powoli odpuszczać zamiast tak straszyć... Mam nadzieję że synek nie urośnie przez to na jakiegoś giganta... Ale gina na pewno ta tendencja zaniepokoi bo on nie przepada za wynikami blisko normy. Diabetolog nawet przeciwnie. Woli jak jest wyżej niż za nisko.
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Cukier po pizzy 121
Mierzyłam godzinę i dwie godziny po jedzeniu, żeby sprawdzić czy nie skoczy później.
AnnaIzabela wrote:Powiedz mi ile kawałków pizzy średnio zadasz? I to zwykła czy na "naszej mące"? No i co do niej
Kusi mnie
Podobnie, jak Kassie, robię na zwykłej blasze z piekarnika i zjadłam trzy kawałki. Nie jakieś giganty ale wystarczyło, żeby porządnie się najeść. Do tego sos czosnkowy.
Raz próbowałam z mąką gryczaną - nie dość, że wyszła paskudna w smaku, to cukier po dwóch godzinach miałam chyba ze 180. Jak już grzeszyć, to chociaż niech będzie smacznie
anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
A, zapomniałabym
AnnaIzabela, robiłam dzisiaj znowu sernik, tym razem z 1kg sera z wiaderka i jest o niebo lepszy i słodszyNawet mojej mamie smakował. Wrzuciłam do niego dodatkowo jakieś 50g pokrojonej w kostkę gorzkiej czekolady 75%.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc