Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mpoge zjesc pół pizzy z pizzerii bez brzegów
kiedys został kawałek (czyli 1/3 tej połówki), odgrzalam na drugie sniadanie w mikrofali-cukier 157!!!
ta sama pizza dzień wczesniej dala mniejszy wynik po 3x wiekszej porcji...pizza tylko swieza
dziecko spi moge jesc(bo my sami dzisiaj)
trzeci dzień-paluszki rybne plus cała główka sałaty lodowej -
nick nieaktualnyJa na szczęście po kolacji wróciłam do 115, więc godzinkę po kolacji był i serniczek =]
To na pewno kwestia dnia!
Ja po wczorajszej akcji dziś się zmobilizowalam i mam już poprane i poprasowane ciuszki gotowe do spakowania do szpitala i skręcone łóżeczkoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 22:32
kamciaelcia, Lyanna, Kassie, anitka710 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
u mnie dziś 90 na czczo więc wracamy do normy (chyba
)
My już mamy też łóżeczko skręcone, wczoraj zaczęłam prasowac rzeczy dla niuni ale okazało się tego tyle że jutro będę kończyć
Kamciaelcia super że zeszlas z insulinyteż mi się to marzy ale na końcówce chyba nie ma szans
Powoli czas pakować torbę do szpitalaLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
anitka
ja tez od mniejszej ilosci schodziłam
jestem ciekawa co na to diabetolog
z wyprawka stoimy
mąż ma słuzby na weekendy...
ale największy dylemat z łózeczkiem
werska nr 1 była, ze Piotrus dostanie inne łóżko, ale on musi byc zamknięty, więc łóżeczko musi być...
wersja 2.: Piotruś pozostaje w swoim łózeczku a Patryk dostanie nowe, najtańsze w sumie...
teraz chodzi mi po głowie wersja nr 3: a moze Piotrusiowi kupić nowe? te 140x70? a Patryk dostanie stare, mniejsze
i jak Piotrus przejdzie na łłózko, Patryczek dostanie większe łóżeczko...acg te dylematyanitka710 lubi tę wiadomość
-
kamcia to tak jak ja
tez juz wszystko mialam poprasowane, torbe spakowana itd a teraz niby kupuje rzeczy ale jakos tak wszystko w zwolnionym tempie. A za pranie sie zabrac nie moge bo znowu prasowac mi sie nie chce tych malych ciuszkow
W pierwszdj coazy to wszystko zupelnie inaczej
Co do lozeczka to my nawet mamy dylemat. Mielismy robic pokoj synkowi ale wstrzymamy sie z 2lata bo synek i tak budzi sie w nocy i chce byc z nami itp. Do tej pory spi w lozeczku 120×60 ze szczebelkami. I myslimy czy zmieniać mu na lozko 160×80 czy zostawic go dalej w tym a mlpdszemu kupic najwyzklejsze. A z kasa tez krucho bo oszczedzamy na wymiane pieca a dotacji jest tylko 4tys i trzeba wylozyc 12tys. A lozko wieksze dla synka tez tanie nie jest plus materac conajmniej za 500zl to znowu rpbi sie wydatek grubszy -
Piotrus musi byc za szczebelkami
a Patryk miał z tego powodu dostać turystyczne, nawet kolorystycznie pasowało
a okazało się że ma wymiar niestandardowy i wymaga materaca 105x70, koszt minimmum 120zł...no i by zniszczyło sie to turystyczne, a my potrzebujemy...i tak zaczeły sie dylematy
a osobne pokoje bo Piotruś przesypia nie raz całą noc, boję sie że Ptaryk będzie go budził
maluszek i tak bedzie z nami klka miesięcy w sypialni w kołysce, ale to tylko na spanie nocne
aha
z córka prsowałam do 3m.-nie wyrabiałam sie później z tym
z synem wyprasowałam tylko pierwsza wyprawke do szafekjak trafiła do pralki to juz pod zelazko nigdy
teraz pomysle nawet nad ta wyprawkawyprasowana lepiej w szafce się układa
haha
chyba decyzja podjeta
dla Piotrusia łózeczko 140x70
a Patryś dostanie stare i pewnie odmalowanea później to większe
Piotrus jest dość duzy jak na swój wiek, zyska 20 cm na 2 lata?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 11:38
anitka710 lubi tę wiadomość
-
Tez prasowalam tylko pierwszy raz
potem juz tylko pralam i nie mialam czasu prasowac
a nawet nie byly jakos specjalnie wymiete
prasowac zaczelam dopiero wieksze ciuszki jak juz synek zaczal siedziec i widac bylo ze zmiete
A to 140×70 to ze szczebelkami bedzie?
My mamy tylko 2 pokoje niestety.. W jedbym mamy sypialnie a w drugim salon. Spimy wszyscy w sypialni a w salonie mamy 'plac zabaw'. Jak drugie sie urodzi to starszy synek bedzie spal w sypialni a ja z mlodszym w salonie. A tata to juz zalezyjak starszak bedzie spal to bedzie u nas w salonie a jak bedzie sie budzil itd to bedzie musial isc do niego do sypialni
mysle ze za 2lata latwiej bedzie im razem sie przeniesc do swojego pokoju
bo beda go dzielic razem.
Co do wielkosci lozeczka to moja chrzesnica skonczyla teraz 4lata i jeszcze miesci sie w lozeczku 120×60 i w takim spi. A ma gdzies 110cmWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 13:26
-
tak, ze szczebelkami, bo na tych szczebelkach mi zależy
Piotrek ma na pewno jakieś 90 cm, nie da się zmierzyć, a że on spi po całej powierzchni (w każdej mozliwej pozycji), to przestrzeń mu potrzebna
4 lata to fajnie
my mamy malusie pokoje, ale sztuk 4...
z tym prasowaniem tak samo-brak czasu
ładnie za to wieszam na suszarce by nie musieć prasowaćanitka710, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się pochwalę
U nas łóżeczko też stoi w sypialni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d86188a6f62.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13f85bcceb2b.jpg
Cotton balls robiłam sama
A propos obiadu, dziś zjadłam sos z kurczakiem z wczoraj, do tego pół bagietki czosnkowej i surówka i cukier 115
kamciaelcia, Kassie, Lyanna, anitka710 lubią tę wiadomość