X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja serio nie raz pomyslała, ze im gorzej jem, tym lepiej...ale trzymam się diety w 80% ;)

dzis 79 bez ketonów i bez insuliny...
    pozostanie sprawdzić mi glukometr :D jutro lab

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzis 81.
    Kazio wcale Ci sie nie dziwie :-) naprawde taka dieta cukrzycowa sporo kosztuje (i nerwow i poswiecenia). Ale juz niewiele Ci zostalo :-)
    Kamcia super wyniki po grzeszkach :-) mnie tez czasem nosi. Wczoraj zjadlam toffifee na noc :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny mam kryzys...na czczo 99..to moj rekordowy wynik..ketonow sie pozbylam ale cukier skacze raz 90 raz 99..diabetolog w piątek i zobaczymy..mowil ze powinnam obejsc sie bez insuliny ale jak tak dalej pojdzie to pewnie mi da..jak wy sobie to w ogole aplikujecie w co? Bo jestem zielona.

anitka710 lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zewnetrzna część uda
    I będę twardo twierdzic-insulina mniej boli od nakluwacza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 85 dalej 10j :)

Kazio doskonale Cię rozumiem, takie załamania są nieuniknione, zwłaszcza, że u nas jeszcze wariuja hormony. Ja kilka razy ryczałam z bezsilności i zdenerwowania na tą cukrzycę..

Zakochana mama lepiej wziąć insuline niż się tak denerwować i mieć skoki. Insuline na noc wstrzykuje się takim specjalnym penem z krótka igielka. Dlugodzialajaca w udo w przednioboczna czesc. Ja, jako że od igieł dostale palpitacji serca, to mi zastrzyki robi mój chłopak, a ja siedzę z zamkniętymi oczami :D

• anitka710 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 96 :-( też w tym tygodniu mi skacze na rano więc dzisiaj zwiększe o 1j insulinę :-|

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wiem od czego mi ten cukier skoczyl...od wedliny ..niby drobiowa ale w galarecie...odpada.

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Ja juz wiem od czego mi ten cukier skoczyl...od wedliny ..niby drobiowa ale w galarecie...odpada.
    a wszystko możliwe
    ja to nie jestem taka "wrażliwa" na wędliny...ale pamietam, jak w poprzedniej ciązy dziewczyny skrupulatnie szukały tej odpowiedniej dla siebie
    mi wchodzi tylko boczek w różnych wersjach :) kcal musza jakieś być
    miesa w ogóle nie tykam, nic a nic, jajek tez nie...jutro robie morfologie i jednak zaczynam się martwić

anitka710, AnnaIzabela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja też jutro na badania! Oby nam się dobrze trzymało :) ja się martwię o plytki, bo 3 tygodnie temu były prawie na granicy..

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 3mamy kciuki za wasze morfologie:)

AnnaIzabela, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Zakochana mama2

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze zajac głowę czyms innym bo swiruje myslac tylko o cukrzycy o posilkach o pomiarach...jakbym żyła tylko ty

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam masło czosnkowe i od wczoraj się nim zajadam! Jakie to pyszne :D dziecko mnie znienawidzi za to ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Ja musze zajac głowę czyms innym bo swiruje myslac tylko o cukrzycy o posilkach o pomiarach...jakbym żyła tylko ty

Jedyna opcja to starać się wychillować, niestety stres tylko zwiększa nam poziomy cukru i to taka samonakrecajaca się maszyna.. Ja jak mnie łapie nerw, to sobie siadam i tłumaczę, że nic nie poradzę, i wytrzymalam już tyle to wytrzymam dalej, a po porodzie sobie odbiję :)

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cukry na czczo coraz gorsze mimo zwiekszenia insuliny nocnej do 22j. Niby moja diablo mowila, ze u mnie i 6 dni moze trwac zanim irganizm zaskoczy ale dzis 5 dzien od zwiejszenia dawki i coraz gorzej. Bylam dzis u gina i dostalam juz skierowanie do szpitala ns jutro w zwiazku z cukrzyca. Zakladam, ze bedzie tam jakis diablo do konsultacji...dieta szpitalna mnie przeraza, kolacja o 17 i co dalej? Chyba umre z hipoglikemi, ja jem co 2-2,5 h, a ostatni posilek o 22:30. Jak nic zejde tam :)

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka1984 wrote:
    U mnie cukry na czczo coraz gorsze mimo zwiekszenia insuliny nocnej do 22j. Niby moja diablo mowila, ze u mnie i 6 dni moze trwac zanim irganizm zaskoczy ale dzis 5 dzien od zwiejszenia dawki i coraz gorzej. Bylam dzis u gina i dostalam juz skierowanie do szpitala ns jutro w zwiazku z cukrzyca. Zakladam, ze bedzie tam jakis diablo do konsultacji...dieta szpitalna mnie przeraza, kolacja o 17 i co dalej? Chyba umre z hipoglikemi, ja jem co 2-2,5 h, a ostatni posilek o 22:30. Jak nic zejde tam :)
    Kochana ja też mam ten problem, dzisiaj będę musiała zwiększyć na noc insulinę na 18j. A co do jedzenia w szpitalu to ja musiałam mieć swoje jedzenie jako uzupełnienie diety szpitalnej, z kolei jak leżałam w Poznaniu to tam dostawałam na każdy posiłek ich jedzenie. :-)

lilka1984 lubi tę wiadomość

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liilka
    mój mały szpital nie ma tzw diety cukrzycowej bo u nas nie ma diabetologa
    ale z racji cukrzycy otrzymywałam wieksze porcje chleba oraz dodatkowe jakieś rzeczy: np codziennie jogurt nat, dodatkowe wędliny, czy wielka porcja paprykarzu...czyli mogłam sobie z tego zrobić i druga i trzecia kolację, nigdy mi mąż posiłku nie przyniósł, no-owoce :D

lilka1984 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! U mnie na czczo 93/91. I ketony +/- (chyba że w labie stwierdzą inaczej). Oby to był jednorazowy wyskok. Nie mierzyłam wczoraj po tych burgerach, może to ich wina. Zobaczymy co będzie. Zaliczyłam dziś ostatnią przed porodem wizytę u endokrynologa i rozmowę z położną na temat warunków w szpitalu w którym chcę rodzić. Mogę powoli zaczynać się pakować ;)

Kassie, anitka710 lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licze sie z tym, ze maz bedzie mnie dokarmial :)

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi moj diabetolog odpisal wiadomość żebym na srode napisala mu wyniki i zobaczymy czy sie uspokoja cukry na czczo

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam właśnie galaretkę (cytrynowa), trochę jakbym jadła wodę z żelatyną o lekkim cytrynowym smaku.. cukru jest 0, węglowodanów też więc nawet nie będę mierzyć po tym cukru.
    Troszkę się martwię, bo w składzie jest wypisana maltodekstryna, ale jest jako składnik soku cytrynowego, którego w paczce jest 1%, więc chyba taka ilość nie zaszkodzi. Generalnie jednak nie warto :)

‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ