X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myślałam w labie wyszedł brak ketonów. A mi z paska +/-. I kto ma rację? :P
    Jejku Lilka u Ciebie już tak blisko końca! Zazdroszczę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 19:46

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wole zatem kisiel z cukrem ;)

jutro jednak badań nie będzie, mąż ciągle ma zmianę planów, ciekawe, czy jak zrobię w środe to mój gin dostanie je na czwartek???

jutro znów sami z synkiem, zaraz mąż musi coś nam kupić do jedzenia
    chyba zrobie fasolowa na boczku i tsoty dzis z boczkiem ;)

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazio
    ja włąsnie na takiej analizie : paski a lab nauczyłam sie czytać paski, czyli jak miałam wrażenie, że CHYBA kolor sie zmienił, to sie nie zmienił :d stad sikanie do kubka-zawsze moge sprawdzić drugim paskiem
    choć rzadko mam takie sytuacje, jak nie ma to nie ma , jak sa to i na +

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to że ja byłam tym razem pewna że było +/-. Poprzednio nie byłam w stanie stwierdzić ale tym razem odcień był identyczny jak +/-z opakowania.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u ginekologa :-) niunia waży 2600g i lekarz nadal podtrzymuje wersję żeby rozwiązać 2 tygodnie wcześniej, i niestety muszę wybrać inny szpital bo ten co chciałam mnie nie przyjmie :-( mając do wyboru Poznań albo Bydgoszcz wybieram Bydgoszcz :-)

kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Tak jak myślałam w labie wyszedł brak ketonów. A mi z paska +/-. I kto ma rację? :P
    Jejku Lilka u Ciebie już tak blisko końca! Zazdroszczę :D

Z jednej strony sie ciesze, bo juz mam po dziurki w nosie tej cukrzcy a z drugiej boje sie porodu i tego co bedzie po :)

Kupilam ostatnio czekolade mleczna z wedla bez cukru i powiem Wam, ze jest pyyyyyyszna.

https://www.wawel.com.pl/marki/bez-dodatku-cukru/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 21:47

anitka710, kamciaelcia, Kassie, AnnaIzabela, Lyanna lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie taka znalazlas? Nawet nie wiedzialam ze takie sa :-D

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wafelki widziałam w Netto, ale resztę widzę pierwszy raz i stwierdzam, że czekoladę i galaretki trzeba znaleźć! :O :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galaretki bym pożarła
    ale co maja zamiast cukru?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    galaretki bym pożarła
    ale co maja zamiast cukru?

To znalazłam:
    Skład galaretek:
    Galaretki z nadzieniem (12%) bez dodatku cukru. Produkt zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry. Składniki: substancje słodzące: maltitol, syrop maltitolowy; woda, substancja słodząca: erytrytol; substancja żelująca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; naturalne aromaty, soki owocowe 1,2% z zagęszczonych soków owocowych (ananasowy, cytrynowy, malinowy, pomarańczowy); ekstrakty roślinne (papryka, pokrzywa, szpinak, kurkuma), koncentrat czarnej marchwi, witamina C. Produkt może zawierać soję, orzeszki arachidowe i mleko. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

Ale już dziś mi się nie chce szukać, a nie znam tych substancji slodzacych

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie znam się na slodzikach
    Mam ewentualnie ksylitol

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erytrol jest raczej bezpieczny, ponoć naturalny. Ten maltitol to w sumie nie wiem. Był w składzie słodzika ze stewią ale nie kojarzę go z tych naturalnych, raczej jest syntetyczny i w formie alkoholu tylko nie mylić z etylowym bo nie ma z nim nic wspólnego :) Ale podejrzewam że i tak lepszy niż aspartam czy inne tego typu badziewie. No i nie dajmy się zwariować. Niby słodziki w ciąży odradzane ale nie jemy tego codziennie. W pierwszej ciąży zdarzały mi się chińskie zupki, wiele ciężarnych pozwala sobie na kebab a te bez cukrzycy jak pochłaniają słodycze czy inne fast foody to tam też pewnie cała tablica mendelejewa...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kebab to bym sobie zjadła, taki na talerzu, z dużą ilością sosu i frytkami :P Nie mogę się już doczekać końca tej cukrzycy. Obawiam się, że jak zacznę jeść to na wadze zamiast ubywać po porodzie, to zacznie przybywać ;) Ostatnio doszłam do wniosku, że nawet jakby cukrzyca nie odpuściła, to przynajmniej będę szkodzić tylko sobie i cukier 200 od czasu do czasu mi nie zaszkodzi :P

PS. Nie mogę spać...

AnnaIzabela, anitka710 lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna
    Po ciąży z synem ogolnie spadło mi 12kg. Zaczęłam z otyłością a skończyłam z nadwagą...w rok odzyskalam te 12 z nawiązką :(

anitka710 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kebab nadal sobie pozwalam, tylko nie z frytkami, a w tym nalesniku i z dużą sałatką do tego :) cukier ok 120 =]

Ja dziś na czczo 85:)
    Już po pobraniu i czekam na wyniki

No i zgadzam się z Kazio, jak czasem zjemy coś ze słodzikiem to nic się nie stanie, zwłaszcza, że raczej nie zjemy na raz całej paczki (z naciskiem na "raczej" -
    mówię za siebie :D )

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale te słodziki to tez nie sa jak najgorsze ;) tylko ja nie wiem gdzie tych cudeniek szukać...

u mnie 78 bez ketonów, lab jednak jutro bo i mąż ma zmiany w pracy-dzis go po prostu nie ma od wczoraj do nocy dzisiaj...
    i znów z malutkim sami.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ale te słodziki to tez nie sa jak najgorsze ;) tylko ja nie wiem gdzie tych cudeniek szukać...

u mnie 78 bez ketonów, lab jednak jutro bo i mąż ma zmiany w pracy-dzis go po prostu nie ma od wczoraj do nocy dzisiaj...
    i znów z malutkim sami.

No spojrzałam na szybko, że w miarę naturalne są :)

Ja "na szczęście" a)sama b) do punktu pobran mam jakieś 10 minut moim krokiem teraz i 5 dla normalnego człowieka :)

Jutro wybieram się z domu na dłużej (wizyta u gin) i mam zamiar zabrać mojego na poszukiwania :) spojrzę w Netto, bo na pewno te wafle były, a może i już wprowadzili resztę :)

anitka710 lubi tę wiadomość

• Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 95 i ketony znowu na +..także tak..jadę zaraz na zakupy i w odwiedziny do pracy..muszę sie odstresowac

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z lab mam problem z synkiem, byliśmy wspólnie 2x, ale tam sa schody i wózkiem nie wjade...w tuli go niosłam z auta do auta (w gabinecie nie wyjmowałam), ale tuli nie założe :) on biegający. czasem duzo ludzi i nerwówka, choć wiem , że bez kolejki mogę, pomijam fakt zarazkow od ludzi, no i ja -odkąd wyszłam ze szpitala 10 tyg temu-nie wychodze z nim sama by nie nosić
    aha
    i mój synek dobzre spi do 8-8:30...zanim wstanie, sie ubierze, a jeść powinien...zamkną mi lab
    tak zatem mąż spóźnia się do pracy, zamiast na 7 jedzie jak ja wróce ;)
    ale dziś miał na 4, więc wolał w pracy spać niż w środku nocy wstawać i jechać...jutro musi wypalić lab bo w czwartek mój gin, a on te wyniki dostaje (nie widze ich nawet online, więc musi lab sie wyrobić, na pewno wspomnę hihi)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Gdzie taka znalazlas? Nawet nie wiedzialam ze takie sa :-D

Kuoilam u siebie w lokalnym markcie, podobno sa tez w biedronce. Kolezanka z grupy ciazowej wyczaila na innej grupie. Podobno ktoras z dziewczyn konsultowala te czekolade z diablo i dostala pozwolenie na 3 kostki dziennie :) zjaddlam wczoraj 4 :) podobno w leclerku maja tz wafelki i sa siuper.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
‹‹ 1870 1871 1872 1873 1874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ