X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myślałam w labie wyszedł brak ketonów. A mi z paska +/-. I kto ma rację? :P
    Jejku Lilka u Ciebie już tak blisko końca! Zazdroszczę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 19:46

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wole zatem kisiel z cukrem ;)

jutro jednak badań nie będzie, mąż ciągle ma zmianę planów, ciekawe, czy jak zrobię w środe to mój gin dostanie je na czwartek???

jutro znów sami z synkiem, zaraz mąż musi coś nam kupić do jedzenia
    chyba zrobie fasolowa na boczku i tsoty dzis z boczkiem ;)

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazio
    ja włąsnie na takiej analizie : paski a lab nauczyłam sie czytać paski, czyli jak miałam wrażenie, że CHYBA kolor sie zmienił, to sie nie zmienił :d stad sikanie do kubka-zawsze moge sprawdzić drugim paskiem
    choć rzadko mam takie sytuacje, jak nie ma to nie ma , jak sa to i na +

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to że ja byłam tym razem pewna że było +/-. Poprzednio nie byłam w stanie stwierdzić ale tym razem odcień był identyczny jak +/-z opakowania.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u ginekologa :-) niunia waży 2600g i lekarz nadal podtrzymuje wersję żeby rozwiązać 2 tygodnie wcześniej, i niestety muszę wybrać inny szpital bo ten co chciałam mnie nie przyjmie :-( mając do wyboru Poznań albo Bydgoszcz wybieram Bydgoszcz :-)

kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Tak jak myślałam w labie wyszedł brak ketonów. A mi z paska +/-. I kto ma rację? :P
    Jejku Lilka u Ciebie już tak blisko końca! Zazdroszczę :D

Z jednej strony sie ciesze, bo juz mam po dziurki w nosie tej cukrzcy a z drugiej boje sie porodu i tego co bedzie po :)

Kupilam ostatnio czekolade mleczna z wedla bez cukru i powiem Wam, ze jest pyyyyyyszna.

https://www.wawel.com.pl/marki/bez-dodatku-cukru/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 21:47

anitka710, kamciaelcia, Kassie, AnnaIzabela, Lyanna lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie taka znalazlas? Nawet nie wiedzialam ze takie sa :-D

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wafelki widziałam w Netto, ale resztę widzę pierwszy raz i stwierdzam, że czekoladę i galaretki trzeba znaleźć! :O :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galaretki bym pożarła
    ale co maja zamiast cukru?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    galaretki bym pożarła
    ale co maja zamiast cukru?

To znalazłam:
    Skład galaretek:
    Galaretki z nadzieniem (12%) bez dodatku cukru. Produkt zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry. Składniki: substancje słodzące: maltitol, syrop maltitolowy; woda, substancja słodząca: erytrytol; substancja żelująca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; naturalne aromaty, soki owocowe 1,2% z zagęszczonych soków owocowych (ananasowy, cytrynowy, malinowy, pomarańczowy); ekstrakty roślinne (papryka, pokrzywa, szpinak, kurkuma), koncentrat czarnej marchwi, witamina C. Produkt może zawierać soję, orzeszki arachidowe i mleko. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

Ale już dziś mi się nie chce szukać, a nie znam tych substancji slodzacych

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie znam się na slodzikach
    Mam ewentualnie ksylitol

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erytrol jest raczej bezpieczny, ponoć naturalny. Ten maltitol to w sumie nie wiem. Był w składzie słodzika ze stewią ale nie kojarzę go z tych naturalnych, raczej jest syntetyczny i w formie alkoholu tylko nie mylić z etylowym bo nie ma z nim nic wspólnego :) Ale podejrzewam że i tak lepszy niż aspartam czy inne tego typu badziewie. No i nie dajmy się zwariować. Niby słodziki w ciąży odradzane ale nie jemy tego codziennie. W pierwszej ciąży zdarzały mi się chińskie zupki, wiele ciężarnych pozwala sobie na kebab a te bez cukrzycy jak pochłaniają słodycze czy inne fast foody to tam też pewnie cała tablica mendelejewa...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kebab to bym sobie zjadła, taki na talerzu, z dużą ilością sosu i frytkami :P Nie mogę się już doczekać końca tej cukrzycy. Obawiam się, że jak zacznę jeść to na wadze zamiast ubywać po porodzie, to zacznie przybywać ;) Ostatnio doszłam do wniosku, że nawet jakby cukrzyca nie odpuściła, to przynajmniej będę szkodzić tylko sobie i cukier 200 od czasu do czasu mi nie zaszkodzi :P

PS. Nie mogę spać...

AnnaIzabela, anitka710 lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna
    Po ciąży z synem ogolnie spadło mi 12kg. Zaczęłam z otyłością a skończyłam z nadwagą...w rok odzyskalam te 12 z nawiązką :(

anitka710 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kebab nadal sobie pozwalam, tylko nie z frytkami, a w tym nalesniku i z dużą sałatką do tego :) cukier ok 120 =]

Ja dziś na czczo 85:)
    Już po pobraniu i czekam na wyniki

No i zgadzam się z Kazio, jak czasem zjemy coś ze słodzikiem to nic się nie stanie, zwłaszcza, że raczej nie zjemy na raz całej paczki (z naciskiem na "raczej" -
    mówię za siebie :D )

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale te słodziki to tez nie sa jak najgorsze ;) tylko ja nie wiem gdzie tych cudeniek szukać...

u mnie 78 bez ketonów, lab jednak jutro bo i mąż ma zmiany w pracy-dzis go po prostu nie ma od wczoraj do nocy dzisiaj...
    i znów z malutkim sami.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ale te słodziki to tez nie sa jak najgorsze ;) tylko ja nie wiem gdzie tych cudeniek szukać...

u mnie 78 bez ketonów, lab jednak jutro bo i mąż ma zmiany w pracy-dzis go po prostu nie ma od wczoraj do nocy dzisiaj...
    i znów z malutkim sami.

No spojrzałam na szybko, że w miarę naturalne są :)

Ja "na szczęście" a)sama b) do punktu pobran mam jakieś 10 minut moim krokiem teraz i 5 dla normalnego człowieka :)

Jutro wybieram się z domu na dłużej (wizyta u gin) i mam zamiar zabrać mojego na poszukiwania :) spojrzę w Netto, bo na pewno te wafle były, a może i już wprowadzili resztę :)

anitka710 lubi tę wiadomość

• Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 95 i ketony znowu na +..także tak..jadę zaraz na zakupy i w odwiedziny do pracy..muszę sie odstresowac

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z lab mam problem z synkiem, byliśmy wspólnie 2x, ale tam sa schody i wózkiem nie wjade...w tuli go niosłam z auta do auta (w gabinecie nie wyjmowałam), ale tuli nie założe :) on biegający. czasem duzo ludzi i nerwówka, choć wiem , że bez kolejki mogę, pomijam fakt zarazkow od ludzi, no i ja -odkąd wyszłam ze szpitala 10 tyg temu-nie wychodze z nim sama by nie nosić
    aha
    i mój synek dobzre spi do 8-8:30...zanim wstanie, sie ubierze, a jeść powinien...zamkną mi lab
    tak zatem mąż spóźnia się do pracy, zamiast na 7 jedzie jak ja wróce ;)
    ale dziś miał na 4, więc wolał w pracy spać niż w środku nocy wstawać i jechać...jutro musi wypalić lab bo w czwartek mój gin, a on te wyniki dostaje (nie widze ich nawet online, więc musi lab sie wyrobić, na pewno wspomnę hihi)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Gdzie taka znalazlas? Nawet nie wiedzialam ze takie sa :-D

Kuoilam u siebie w lokalnym markcie, podobno sa tez w biedronce. Kolezanka z grupy ciazowej wyczaila na innej grupie. Podobno ktoras z dziewczyn konsultowala te czekolade z diablo i dostala pozwolenie na 3 kostki dziennie :) zjaddlam wczoraj 4 :) podobno w leclerku maja tz wafelki i sa siuper.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
‹‹ 1870 1871 1872 1873 1874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ