Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jak myślałam w labie wyszedł brak ketonów. A mi z paska +/-. I kto ma rację?
Jejku Lilka u Ciebie już tak blisko końca! ZazdroszczęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 19:46
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
wole zatem kisiel z cukrem
jutro jednak badań nie będzie, mąż ciągle ma zmianę planów, ciekawe, czy jak zrobię w środe to mój gin dostanie je na czwartek???
jutro znów sami z synkiem, zaraz mąż musi coś nam kupić do jedzenia
chyba zrobie fasolowa na boczku i tsoty dzis z boczkiemAnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
kazio
ja włąsnie na takiej analizie : paski a lab nauczyłam sie czytać paski, czyli jak miałam wrażenie, że CHYBA kolor sie zmienił, to sie nie zmienił :d stad sikanie do kubka-zawsze moge sprawdzić drugim paskiem
choć rzadko mam takie sytuacje, jak nie ma to nie ma , jak sa to i na + -
Najlepsze jest to że ja byłam tym razem pewna że było +/-. Poprzednio nie byłam w stanie stwierdzić ale tym razem odcień był identyczny jak +/-z opakowania.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja już po wizycie u ginekologa
niunia waży 2600g i lekarz nadal podtrzymuje wersję żeby rozwiązać 2 tygodnie wcześniej, i niestety muszę wybrać inny szpital bo ten co chciałam mnie nie przyjmie
mając do wyboru Poznań albo Bydgoszcz wybieram Bydgoszcz
kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Kazio14 wrote:Tak jak myślałam w labie wyszedł brak ketonów. A mi z paska +/-. I kto ma rację?
Jejku Lilka u Ciebie już tak blisko końca! Zazdroszczę
Z jednej strony sie ciesze, bo juz mam po dziurki w nosie tej cukrzcy a z drugiej boje sie porodu i tego co bedzie po
Kupilam ostatnio czekolade mleczna z wedla bez cukru i powiem Wam, ze jest pyyyyyyszna.
https://www.wawel.com.pl/marki/bez-dodatku-cukru/Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 21:47
anitka710, kamciaelcia, Kassie, AnnaIzabela, Lyanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:galaretki bym pożarła
ale co maja zamiast cukru?
To znalazłam:
Skład galaretek:
Galaretki z nadzieniem (12%) bez dodatku cukru. Produkt zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry. Składniki: substancje słodzące: maltitol, syrop maltitolowy; woda, substancja słodząca: erytrytol; substancja żelująca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; naturalne aromaty, soki owocowe 1,2% z zagęszczonych soków owocowych (ananasowy, cytrynowy, malinowy, pomarańczowy); ekstrakty roślinne (papryka, pokrzywa, szpinak, kurkuma), koncentrat czarnej marchwi, witamina C. Produkt może zawierać soję, orzeszki arachidowe i mleko. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Ale już dziś mi się nie chce szukać, a nie znam tych substancji slodzacych -
Erytrol jest raczej bezpieczny, ponoć naturalny. Ten maltitol to w sumie nie wiem. Był w składzie słodzika ze stewią ale nie kojarzę go z tych naturalnych, raczej jest syntetyczny i w formie alkoholu tylko nie mylić z etylowym bo nie ma z nim nic wspólnego
Ale podejrzewam że i tak lepszy niż aspartam czy inne tego typu badziewie. No i nie dajmy się zwariować. Niby słodziki w ciąży odradzane ale nie jemy tego codziennie. W pierwszej ciąży zdarzały mi się chińskie zupki, wiele ciężarnych pozwala sobie na kebab a te bez cukrzycy jak pochłaniają słodycze czy inne fast foody to tam też pewnie cała tablica mendelejewa...
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kebab to bym sobie zjadła, taki na talerzu, z dużą ilością sosu i frytkami
Nie mogę się już doczekać końca tej cukrzycy. Obawiam się, że jak zacznę jeść to na wadze zamiast ubywać po porodzie, to zacznie przybywać
Ostatnio doszłam do wniosku, że nawet jakby cukrzyca nie odpuściła, to przynajmniej będę szkodzić tylko sobie i cukier 200 od czasu do czasu mi nie zaszkodzi
PS. Nie mogę spać...AnnaIzabela, anitka710 lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyJa na kebab nadal sobie pozwalam, tylko nie z frytkami, a w tym nalesniku i z dużą sałatką do tego
cukier ok 120 =]
Ja dziś na czczo 85:)
Już po pobraniu i czekam na wyniki
No i zgadzam się z Kazio, jak czasem zjemy coś ze słodzikiem to nic się nie stanie, zwłaszcza, że raczej nie zjemy na raz całej paczki (z naciskiem na "raczej" -
mówię za siebie)
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:ale te słodziki to tez nie sa jak najgorsze
tylko ja nie wiem gdzie tych cudeniek szukać...
u mnie 78 bez ketonów, lab jednak jutro bo i mąż ma zmiany w pracy-dzis go po prostu nie ma od wczoraj do nocy dzisiaj...
i znów z malutkim sami.
No spojrzałam na szybko, że w miarę naturalne są
Ja "na szczęście" a)sama b) do punktu pobran mam jakieś 10 minut moim krokiem teraz i 5 dla normalnego człowieka
Jutro wybieram się z domu na dłużej (wizyta u gin) i mam zamiar zabrać mojego na poszukiwaniaspojrzę w Netto, bo na pewno te wafle były, a może i już wprowadzili resztę
anitka710 lubi tę wiadomość
-
z lab mam problem z synkiem, byliśmy wspólnie 2x, ale tam sa schody i wózkiem nie wjade...w tuli go niosłam z auta do auta (w gabinecie nie wyjmowałam), ale tuli nie założe
on biegający. czasem duzo ludzi i nerwówka, choć wiem , że bez kolejki mogę, pomijam fakt zarazkow od ludzi, no i ja -odkąd wyszłam ze szpitala 10 tyg temu-nie wychodze z nim sama by nie nosić
aha
i mój synek dobzre spi do 8-8:30...zanim wstanie, sie ubierze, a jeść powinien...zamkną mi lab
tak zatem mąż spóźnia się do pracy, zamiast na 7 jedzie jak ja wróce
ale dziś miał na 4, więc wolał w pracy spać niż w środku nocy wstawać i jechać...jutro musi wypalić lab bo w czwartek mój gin, a on te wyniki dostaje (nie widze ich nawet online, więc musi lab sie wyrobić, na pewno wspomnę hihi) -
Kassie wrote:Gdzie taka znalazlas? Nawet nie wiedzialam ze takie sa
Kuoilam u siebie w lokalnym markcie, podobno sa tez w biedronce. Kolezanka z grupy ciazowej wyczaila na innej grupie. Podobno ktoras z dziewczyn konsultowala te czekolade z diablo i dostala pozwolenie na 3 kostki dzienniezjaddlam wczoraj 4
podobno w leclerku maja tz wafelki i sa siuper.