Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaIzabela wrote:U mnie dziś były naleśniki i po dwóch (1 z dżemem drugi z mascarpone z kakao i ksylitolem) polane jogurtem z ksylitolem 107
a myślałam, że zbliże się do 130
Ja też dzisiaj miałam naleśników dzień i po 3 szt.cukier po godzinie 98,ale juz po 2-119..i teraz sama sobie namieszalam w głowie, jakie są normy cukru po 2 h od jedzenia?120?
Moja diabetolog kazała zawsze mierzyć po 1h,a w internetach wyczytałam, że po 2h jest norma 120,tylko pytanie czy to są tez wytyczne ciazowe? -
nick nieaktualny
-
U mnie niestety na bazarku nie ma stanikow do karmienia
a z checia byn kupila jakies tansze na poczatek. Tylko ze na mnie i tak ciezko naprawde dobrac wygodny stanik
Co do cukru po 2h to nie pomoge. U mnie zawsze jezt nizszy niz pp godzinie albo taki sam (zalezy co zjem).
Ja wlasnie korzystam i leze bo synek kazal mi sie polozyc -
nick nieaktualnyNo ja trochę jestem w szoku, bo też byłam pewna, że cukier będzie w okolicach 95 po tych dwóch h, a nie wyżej. Ale naleśniki były z mąki razowej, więc może to wpłynęło na czas wchlaniania. Tak się zastanawiam x choć teraz już nie ma po co, czy zawsze mi tak rosło po 2h, a ja się cieszyłam, że wyniki dobre
16:50 wynik 102 więc szybko spadaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 16:50
-
nick nieaktualnyKassie wrote:AnnaIzabela moze to blad pomiaru
a cukier moze taki sam jak po godzinie
Cholera wie. Hehe teraz mierze więcej i częściej niż we wcześniejszych tygodniachale już za 6 dni konieeeec!
Zofiija, Kassie, anitka710, Lyanna lubią tę wiadomość
-
Ja dwa staniki kupiłam jakiś czas temu w leclerc. Po 10zł były miękkie. Dwa z drutami mam z pierwszej ciąży. Jeden z lidla i jeden z biedronki. Poza tym bratowa mi dała z 5 sztuk ale ona ma duuuży biust więc pewnie nie będą pasować bo mi cycki nic a nic nie urosły.
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja godzinkę po zjedzeniu 2 kawałków fasolowego brownie i średniego jabłka - 94. Po dwóch nie będę mierzyć - nie ma się co stresować niepotrzebnie
ale zwykle jak mierzę przed posiłkiem to jest właśnie około 2h po poprzednim więc dobre mam wyniki.
Ja kupiłam dwupak staników w HM i jeden w jakimś sklepie online. Jeśli w Lidlu już nie będzie, to na razie więcej nie kupuję.Kassie lubi tę wiadomość
Marysia 08.04.2018 -
A ja na podwieczorek zjadłam troszkę zupy pomidorowej z makaronem żytnim (z sosem do spagetti i insuliną wypadał bardzo dobrze) i kostkę czekolady gorzkiej (ale ze skórką pomarańczową...) I po godzinie 134! A poszłam na ok 0,5h spacer. Strach pomyśleć co by było jakbym zaległa... Jakoś dzisiaj ciągle wysoko u mnie...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się z 77 na czczo
Dziś ostatnie KTG i pewnie dowiem się dokładnie jak będzie wyglądać środa
5 dni!
PS. Wczoraj dostałam od koleżanki link do filmiku na YT,początkowo myślałam że to jakaś beka, ale im dłużej oglądałam tym sensowniejsze się wydało. W każdym razie ja na pewno to wypróbuję na mojej jak się urodzi
https://youtu.be/PgkZf6jVdVganitka710, Iggi31 lubią tę wiadomość
-
Hej! U mnie rano... 90. Ale za to bez ketonów więc pozytywnie. Ciekawe czy śniadaniowa insulina zadziała bo coś się źle wkłułam i trochę krwi poszło.
Ja chyba zacznę odliczać do wizyty (której miałam nie doczekać). W takim razie 8 dnia potem pewnie czekanie do poniedziałku na wywołanie. Ale przynajmniej może dotrwam do urodzin mamy (impreza w niedzielę lub wtorek
)
anitka710, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio14 wrote:Anitka walcz! Może trzeba jednak jakiś antybiotyk wziąć? Czy aż tak źle nie jest?
chciałam DIsiaj z mężem do kina jechać ale chyba zostanę w łóżku
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Witam się z wynikiem 79 i brakiem ketonów.
Niestety jakieś przeziębienie mnie bierzeGardło boli, ciężko się oddycha. Obawiam się, że cukry będą dzisiaj szaleć. Anitka, łączę się z Tobą w chorobie!
anitka710 lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc