Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Iggi, życzę dużo zdrowia :*
U mnie rano 88 ale po śniadaniu 142. Wczoraj po śniadaniu i obiedzie też powyżej 140. A dla odmiany po kolacji 90. Nie ogarniam. Do tego ciśnienie już w zasadzie nie spada poniżej 140/80. Ale jeszcze tylko tydzień i ciąża będzie donoszona!
Jeśli chodzi o szpitale, to u mnie jest I stopień referencyjności, dlatego będę rodzić w sąsiednim (większym) mieście, gdzie jest szpital z II stopniem. Byle mnie tam przyjęli a nie odesłali z kwitkiem, bo nie ma miejsc... Ale czy jedyny w okolicy szpital z II stopniem może odesłać ciężarną na insulinie? Skoro jeśli coś byłoby nie tak ze mną lub maluchem, to i tak będą nas wieźli do nich?
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Ja mam zaświadczenie od diabetologa o CC ale nie wiem czy ktoś będzie na to patrzył. Sama cukrzyca nie jest wskazaniem ale diabetolog uważa, że przy intensywnej insulinoterapii (u mnie w tej chwili 90 jednostek insuliny) powinno się wykonywać cesarkę, żeby uniknąć skoków i spadków cukru w czasie porodu SN.
Ginekolog natomiast powiedział, że i tak decyzję podejmują w szpitalu - albo sam lekarz albo, jeśli będzie na to czas, po konsultacji ze szpitalnym diabetologiem. Na razie nastawiam się na sn
Ja nawet pierwszy raz słyszę że diabetolog wskazuje na cc
U mnie gin powtarza że cukrzyca ciążowa a nawet cukrzyca przed ciąża nie są przeciwskazaniem do porodu sn i u nas w szpitalu. Ale częściej spotkalam się z wywolywaniem wcześniej porodu i osobiście nadal nie rozumiem po co, jeśli cukry unormowane... -
nick nieaktualny
-
AnnaIzabela, trzymam kciuki żeby jednak dzisiaj ruszyło!
Kamcia, u mnie diabetolog też powiedział że sama cukrzyca nie jest wskazaniem do cc. On jednak uważa, że w przypadku dużych dawek insuliny powinno się wykonywać cc ze względu na duży wysiłek jaki musi podjąć organizm (a co za tym idzie spadki i skoki cukru) i żeby przyśpieszyć cały proces. Co lekarz, to inna opiniaNiezależnie od sposobu muszę rodzić w szpitalu o co najmniej II stopniu refenrencyjności, bo nasz szpital nie jest przygotowany do porodów patologicznych.
AnnaIzabela no coś na pewno się dzieje skoro cukry się "uzdrowiły". Może w końcu ruszy dzisiaj. U mnie dzisiaj trochę okresowego bólu ale efekty niewielkie. Jeszcze trochę sobie poczekam na Królewicza
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Js też będę miała cc-trzecie
Jutro wracamy
Może i w końcu
W ubikacji nie byłam od ponad tygodnia ale zalic wam już sie nie chcialam...
Cukry czesto na granicy bo mąż kusi ciągle...
Ale najwiekszy szok teraz...zjadłam 3 mandarynki, potem naprawdę duzo śledzia w śmietanie(czyli w jogurcie)
I cukier 57
Powtorzylam-53
He??? -
O wow ale spadek! A na problemy może kiwi pomoże? Jak mnie któregoś razu przeczyściło to aż się przestraszyłam
córka moja po orzechach dobrze reaguje. No bo jeszcze suszone śliwki, siemię lniane itp. albo jabłko ze skórką (to akurat mnie jakoś nie rusza za bardzo) i chleby czystoziarniste gwarantowały mi poranną gonitwę do toalety
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
taki problem mam serio pierwszy raz w zyciu
pierwsze próby "porodu" (2h w sumie) skończyły sie mega bólem du...ale co ja pisac bedę
czopek nie zadział
ale wszelkie bóle du...mineły, dyskomfortu nie mam
ale szok skąd taki problem
jabłko czy kiwi mnie nie ruszały nigdy, a problem juz był dzien czy dwa przed wyjazdem...diety przeciez nie zmieniłam...w domu zawalcze
ednak ten niski cukier mnie zadziwił
jadałm śledzie codziennie na poczstku i było około 100
a 53???i nie czuje???
poł banana, 2 kubki mleka i 74... -
nick nieaktualny
-
Kamcia mamy na Ciebie zbawienny wpływ
AnnaIzabela niestety wywoływanie nie zawsze jest łatwe... Dobrze że dali jeść bo głodówka nie nastraja pozytywnie...
Mój drugi poród był wywoływany, co prawda tabletkami ale jak już każdy spisał próbę ba straty to nad ranem samo ruszyło. Więc i tak życzę powodzenia i trzymam kciuki na wypadek gdybym akcję przespałaAnnaIzabela lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka