Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kassie
Miałam często w "dzienniczku" podwyższony cukier na czczo, ale niewiele: do 98 i dlatego diabetolog postanowiła zapodać insulinę.
Krzywa cukrowa:
94,6 (na czczo)
182,3 (po 1h)
141,27 (po 2h)
Bardzo złe?
O cukrzycy już wiem też prawie od początku. Na szczęście jakoś w tym I trymestrze słabo u mnie z apetytem, więc nie szalałamTrochę obawiam się co będzie dalej
Po posiłkach cukier w miarę ok. Robię bardzo niedobry chleb, na który nie mam ochoty i to mi bardzo pomaga
2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Witaj Papaver,
Ja miałam gorsze wyniki krzywej przy czym były robione w 27 tc.Jak do tej pory wystarcza dieta,chociaż dieta to za dużo powiedziane,bo jem praktycznie wszystko i cukier jest ok.U mnie problemem jest chyba efekt odbicia,muszę coś zjeść o 23 bo inaczej na czczo mam wyrzut.
Jadasz co 2-3h i ostatni posiłek tuż przed snem? -
No właśnie z tym ostatnim posiłkiem przed snem, to różnie bywało - i być może dlatego miałam podwyższony nieco ten cukier na czczo. Teraz przed snem (o 21) kromka chleba i insulina i od dwóch dni pomiar na czczo 76 i 78 - także ok.
A jakie macie normy cukru po posiłku? Bo słyszałam o normie do 120 i do 140. Ja powinnam zmieścić się do 140.2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
nick nieaktualny
-
papaver
witaj
ja zatem pobije wszystkie
zdiagnozowałam u siebie cukrzyce w 4tc, diabetolog i insulina od 5tc
druga ciąza od poczatku cukrzycowa, doświadczenie zatem niemałe mamchoc z tego się nie ciesze
u mnie na czczo 79 i bez ketonow
mimo kiepskiej (kolejnej)nocy, mały goraczkuje, warta nocna była -
Papaver ja na czczo mialam 100/101 i do tej pory wystarcza mi dieta
a norme mam do 140 po posilku
Dzis znowu wizytuje u gina i prosze o moc kciukow..
Kamcia zdrowka dla synka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:57
AnnaIzabela, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Hejka
witam się z wynikiem 81 na czczo, przy 26j. Leżę już ładnie na oddziale, diabetolog każe powoli schodzić z insuliny no i mam 2cm rozwarcia, skurcze i ból podbrzusza
AnnaIzabela a Ty jak tam?kamciaelcia, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualnyanitka710 wrote:Hejka
witam się z wynikiem 81 na czczo, przy 26j. Leżę już ładnie na oddziale, diabetolog każe powoli schodzić z insuliny no i mam 2cm rozwarcia, skurcze i ból podbrzusza
AnnaIzabela a Ty jak tam?
U mnie cisza jak makiem zasial. Leciutkie skurcze, chodzę dookoła po korytarzach, spotkałam moją lekarke i kazała szczypać sutki, ale już mnie bolą i efekt mizerny..
anitka710 lubi tę wiadomość
-
Anitka, powodzenia! Trzymam kciuki żeby szybko i w miarę bezboleśnie poszło!
AnnaIzabela, życzę żeby nareszcie się u Ciebie zaczęło! Dzisiaj termin, to może malutka jednak się zdecyduje wyjść
Kassie, już pewnie jesteś po wizycie. Mam nadzieję, że same dobre wieści.
A ja wczoraj byłam u ginekologa i niestety jest mało wód płodowych, łożysko ze zwapnieniami a Mała ważyła tylko 2500g. Dostałam skierowanie do szpitala, tam zrobili mi KTG, USG i odesłali na razie do domu. Na usg szpitalnym waga 2850g, czyli tez nie za dużo ale zawsze trochę więcej. Jutro mam przyjechać na kolejne kontrolne KTG a po skończonym 37 tygodniu (co nastąpi w sobotę) zgłosić się do szpitala na wywołanie porodu. Obawiają się, że łożysko już dłużej nie da rady. Czyli jak dobrze pójdzie, to już w przyszłym tygodniu córeczka będzie z namiKassie lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Szyjka w porzadku
caly czas miekawa ale nie robi sie rozwarcie
synus dalej ulozony posladkowo. Jak nie fiknie to czeka mnie cesarka
AnnaIzabela mysle ze poprostu musi przyjsc ten czas. Widocznie jeszcze za wczesnie dla coreczkiwiem ze latwo napisac.. Trzymaj sie kochana
Lyanna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, Wy zaraz wszystkie tutaj się odpakujecie
Ja dzisiaj po wizycie u diabetologa, ogólnie usłyszałam, że już się możemy nie widzieć do porodu, bo jest sezon infekcyjny, to żebym się w przychodni nie narażała, chyba, że się coś będzie działo.
I dostałam receptę na paski na 100%, bo ogólnie to nie mam zdiagnozowanej cukrzycy, tylko "jakieś zaburzenia metaboliczne coś tam coś tam". No, ale krzywa była u mnie przecież w normie (choć blisko granicy), więc czasem czuję, że ja tam do diabetologa rekreacyjne chodzę, a gdyby się coś zaczęło dziać, to zostałabym odesłana do specjalisty od cukrzycy ciążowej albo do szpitala. Póki wszystko jest w normie, to nie zamierzam się przejmowaćanitka710 lubi tę wiadomość
Marysia 08.04.2018 -
U mnie 84 i bez ketonów
zaczynam dziś maraton
na około 7:30 diabetolog 300km dalej
10:00 ginekolog u mnie w mieście
od 12:00-14:00 ruszaja szczepienie-akurat drzemka malutkiego!ech no i ta nasza goraczka, w nocy juz nie było, teraz nie wiem (jak wejdę sie obudzi), ja obstawiam zęby, ale nigdy nie ma pewnosci o co chodzi z goraczka bez innych objawów
na 15:00korepetycje
potem może usiądęanitka710 lubi tę wiadomość
-
Witam się z wynikiem 72 przy 22j
wprawdzie tylko 6.5h bez jedzenia ale niestety dopadł mnie znowu głód
Noc bez sensacji, napięcia brzucha ustaly także czekamy dalej
Kamciaelcia niezły ten Twój maraton. A czemu aż 300 km do diabetologa?AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualny