Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
trycja wrote:Widzę że to pójście do szpitala to nie tak hopnsiup. Kurczę ile trzeba lezec zanim się urodzi. Anitka a dali tobie na wywołanie czy tak sobie Leżysz i czekasz?Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
-
trycja wrote:Bo ja myślałam że od razu 1 dnia jak jest ok to wywołują.
Mi wywolywali dzień po pójściu do szpitala, ale dlatego, że miałam spadek tetna na KTG, nie poszło i druga próba na wczoraj, ale wody same odeszły i oksy pomogłoanitka710 lubi tę wiadomość
-
AnnaIzabela, gratuluję Wspaniałe wiadomości od rana! Życzę Wam dużo zdrowia!
trycja, ja idę do szpitala w 37t+6d. Z tego, co mówił lekarz mają wywoływać bez czekania na termin, ze względu na zły stan łożyska i słabe przyrosty wagi u małej. Ale to tak wstępnie mówili na IP, a jak będzie to zobaczymy. Zaczynam się obawiać, że sobie trochę tam poleżę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 10:42
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Cukry mi się całkiem rozregulowały... Na noc insuliny nie mogę już brać, a dzisiaj musiałam zjeść o 4 kanapkę, bo miałam cukier 70. A po posiłkach lecą w górę (żeby potem gwałtownie spaść). Sama nie wiem czy nie wolałabym być już w szpitalu
Edit: A i jeszcze do tego ciśnienie cały czas w okolicach 140/90 (lub więcej). Momentami to nie wiem czy z ciśnieniem jest coś nie tak czy z cukrem, więc mierzę i cukier i ciśnienie częściej niż wcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 11:28
Hej u mnie dzis 77 na czczo
AnnaIzabela super ze coreczka juz na swiecie! Gratulacje!
Lyanna oj wspolczuje Ci bardzo chyba wszystko tak na koncowce Ci wariuje
A to lezenie w szpitalu mnie przeraza. Wolalabym zeby samo sie zaczelo-trafic do szpitala i urodzic. Ale jesli maly nie fiknie to 10dni przed terminem bede w szpitalu -
Kassie, a czemu aż 10 dni przed terminem? U Ciebie to jeszcze gorzej z leżeniem w szpitalu, bo masz w domu synka i musisz go zostawić
Ja się pocieszam, że to już niedługo. Ale te ostatnie dni się strasznie ciągną... Pewnie jak będę już w szpitalu, to jeszcze bardziej będzie mi się dłużyć, szczególnie, że mąż raczej nie będzie mnie codziennie odwiedzał, bo jednak 50km w jedną stronę to kawałek. Zaopatrzę się w książki i chyba pomyślę o audiobookach, żeby w razie bezsennych nocy sobie słuchać. Zastanawiam się czy można zabrać do spania poduchę ciążową, bo w tej chwili nie wyobrażam sobie spania bez niej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 12:48
Lyanna tak mi mowil gin. A bratowa i jedna znajoma mialy cesarki w rownym 39tygodniu. Wiec jesli synek nie fiknie glowka w dol to pewnie tez w 39tygodniu beda rozwiazywac. Tylko tak jest w moim szpitalu a jesli beda go remontowac to niewiem na co sie nastawiac w innych szpitalach najbardziej martwi mnie ta rozlaka z synkiem.. Niewiem jak to zniose psychicznie + hormony po porodzie i mieszanka wybuchowa.. A po porodzie z conajmniej tydzien bede w szpitalu bo neonatolog mowil mi ze przy kolejnym dziecky rowniez wystapi nasilona zoltaczka. Wiec jak tak zliczyc te dni to z 2tygodnie bede w szpitalu a poduche raczej mozesz wziac ze soba-co to za problem dla szpitala chyba tez bede musiala sie zaopatrzyc w jakies książki albo sudoku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 15:53
-
Witam się z wynikiem 85 na czczo przy 18j, wczoraj zagapilam się i zamiast 14j dałam 18j a cukier wyższy bo przed snem nie miałam apetytu i zjadłam 4 biszkopty na zachętę
Wstałam z kiepskim samopoczuciem, brak sił i nawet całego śniadania nie zjadłamLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Dzień dobry 77 rano.
Muszę się w końcu zebrać w sobie i zapakować torbę do szpitala. Na razie odwlekałam, bo kompletowałam rzeczy z listy, a teraz już mi tylko zostało uprasować parę ciuszków i kończą mi się wymówki.
Lyanna poduszki ciążowej nie zalecają brać, bo niby im mniej zarazków przyniesiesz z powrotem do domu tym lepiej. I ma to sens, gdy jedziesz od razu z akcją porodową. Ale przy leżeniu dłuższym w szpitalu chyba lepiej wziąć i choć trochę się wyspać. Powłoczkę zawsze można uprać, a jak się kto uprze to i całą poduchę do automatu można wrzucićLyanna lubi tę wiadomość
Marysia 08.04.2018 -
Jagoda pozdrawia wszystkie ciocie!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e69300447e2.jpg
Ja się chyba, żegnam z cukrzyca, ostatni duży wynik był wczoraj po śniadaniu bez jedzenia 24h a tak to normalna dieta i max 118, a na czczo 81trycja, kamciaelcia, Zofiija, anitka710, Kassie, Lyanna lubią tę wiadomość