Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny.
Czy można dołączyć?
U mnie cc zdiagnozowana w 14tc, norma przekroczona na czczo. Początkowo dieta a od 25tc insulina na noc. Startowałam od 4 jednostek, obecnie 22. Po posiłkach sporadyczne przekroczenia, natomiast na czczo prawie cały czas ponad norme niestety
Czy są tu moze słodkie mamy z 3miasta lub planujace porod na Zaspie? -
ha ha
zapomniałam zmierzyć na czczo po zakończeniu pierwszej kawuni 90 wiec nawet wpisywanie odpuszczam
bez ketonów
mój mały śpi w końcu od 2-3 tyg dłużej i tak się ucieszyłam z tej kawuni w spokoju, że rzuciłam sie na nia a nie na glukometranitka710 lubi tę wiadomość
-
Ja witam się z 97 na czczo z normą oczywiście do 100 nasze jutrzejsze wyjście jest pod znakiem zapytania bo muszą jeszcze raz wieczorem sprawdzić czy czasem niunia nie ma zoltaczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 08:43
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
No i jeszcze siedzimy.. Bilirubina spadła, ale nieznacznie, więc do jutra sprawdzamy czy narosnie czy nie. Na szczęście już bez lampy.. 5 dzień dzis, myslalam, że na taty urodziny (dziś) malutka będzie już w domu, a tu spędzamy je w szpitalnym pokoju:/
-
AnnaIzabela trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się wszystko unormowało. W domu jednak najlepiej
Moje ominięcie ostatniego posiłku w ogóle nie zdało egzaminu. I tak musiałam wziąć Rennie o 23, rano cukier 69, a po śniadaniu 144 (to pewnie efekt tej długiej przerwy). Wy się martwicie, żeby nie mieć rano za wysoko, a ja się zastanawiam, co zrobić, żeby było troszkę wyżej Jakieś pomysły?Marysia 08.04.2018 -
machirude, witaj
Zofiija, ja mam problem z za niskim cukrem na czczo od jakiegoś tygodnia. Jedyny pomysł jaki miałam, to ostatnia przekąska przed samym snem. Jak wstaję w nocy do toalety, to mierzę cukier i jeśli jest za nisko, to zjadam sobie coś. No i staram się nie spać za długo, tylko zjeść śniadanie i ewentualnie wrócić do łóżka. Heh, najpierw a wysoko teraz za nisko. Zwariować można z tą cukrzycą...machirude lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyKassie, kamcia, zdjęcia z plaży, jestescie z 3miasta lub okolic?
Kassie, widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży. Jak przygotowania?
Zofija, Lyanna od dawna takie niskie cukry macie rano? Jesteście na insulinie? Pod koniec podobno cukry sie normuja.
Ja to czego bym nie robiła, czy kolacja wcześniej, czy później, czy bialkowo tluszczowa, czy z weglami, to i tak rano ponad norme, ostatnie kilka tygodni prawie zawsze powyżej 100 pomimo coraz wyższych dawek insuliny. Czasami mi się wydaje, że to z odbicia rosnie rano i ze za dużo tej insuliny mam, ale ketonow w moczu brak, więc już sama nie wiem. Wątpię, że przed końcem ciąży uda mi się jeszcze ten poranny cukier wyrównać, zwłaszcza, że przed ciążą też się zdarzało że był powyżej normy, ale żaden lekarz się tym nie przejął... -
Ja bez insuliny. I z ostatnich 4 dni mam wyniki 69-70-77-69 na czczo. Moje cukry poranne to w ogóle w cały świat - do tej pory w normie ale jednego dnia 72, a drugiego 83 i nie da się zauważyć żadnych prawidłowości. To jest cukrzyca - tego nie ogarnieszMarysia 08.04.2018
-
Anitka trzymam kciuki zeby zoltaczki nie bylo
AnnaIzabela oj bardzo Ci wspolczuje ja tez z synkiem dlugo lezalam w szpitaly przez zoltaczke i przez moja hustawke hormonow bardzo zle to wspominam. Teraz obawiam sie powtorki. Trzymam kciuki zebyscie szybko wrocily do domu!
Machirude zdjecie z plazy z wakacji jestem z malopolski wlasnie tez pierwsze co zauwazylam to ze jestesmy na tym samym etapie u nnie przygotowania stanely w miejscu. Zostalo mi troche prasowania i torbe mam tez nie spakowana. W pierwszej ciazy juz dawno wszystko mialam ogarniete w tej nie moge się zmobilizowac i mimo cukrzycy wole piec ciasta a jak u Ciebie przygotowania? -
Dzień dobry dziewczyny! U mnie 88, ale kto by się już przejmował
Udało się i dziś w końcu wychodzimy!!
Co prawda bilirubina wzrosła, ale nie na tyle żeby dalej nas trzymać. W poniedziałek będziemy mieć kontrolę w poradni tu przy szpitalu, chyba że z Małą będzie się coś dziać wcześniej to na IP. Ale myślę, że w domu wszystko wróci do normy =]kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
-
Witam się z wynikiem 100 na czczo ale na czczo nie było bo do 24 ryczalam razem z niunia a o 3 obudził mnie taki głód że musiałam zjeść. Myślę że wdomu dopiero cukry mi się unormuja konkretnie. Niestety musimy dzisiaj zostać z powodu zoltaczki, niunia jest od wczoraj 20:00 naświetlana do dziś do 20,takze zostalo nam 9 godzin. Jutro rano pobiera jej krew i sprawdzimy czy bilirubina spada.
AnnaIzabela super że w końcu wychodzicie. Mam nadzieję że jutro do Was dołączęAnnaIzabela lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*