X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane :-) teraz tylko ciekawi mnie fakt czy cukrzyca została. Mam nadzieję, że nie :-) w środę prawdopodobnie wychodzimy do domku :-)

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Czy można dołączyć?
    U mnie cc zdiagnozowana w 14tc, norma przekroczona na czczo. Początkowo dieta a od 25tc insulina na noc. Startowałam od 4 jednostek, obecnie 22. Po posiłkach sporadyczne przekroczenia, natomiast na czczo prawie cały czas ponad norme niestety :/

Czy są tu moze słodkie mamy z 3miasta lub planujace porod na Zaspie?

• Kassie Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj :-) szkoda ze tak pozno dolaczylas :-)

machirude lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha
    zapomniałam zmierzyć na czczo :) po zakończeniu pierwszej kawuni 90 wiec nawet wpisywanie odpuszczam ;)
    bez ketonów
    mój mały śpi w końcu od 2-3 tyg dłużej i tak się ucieszyłam z tej kawuni w spokoju, że rzuciłam sie na nia a nie na glukometr :D

anitka710 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się z 97 na czczo z normą oczywiście do 100 :-D nasze jutrzejsze wyjście jest pod znakiem zapytania bo muszą jeszcze raz wieczorem sprawdzić czy czasem niunia nie ma zoltaczki :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 08:43

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitko
    trzymam kciuki!!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze siedzimy.. Bilirubina spadła, ale nieznacznie, więc do jutra sprawdzamy czy narosnie czy nie. Na szczęście już bez lampy.. 5 dzień dzis, myslalam, że na taty urodziny (dziś) malutka będzie już w domu, a tu spędzamy je w szpitalnym pokoju:/

iv096iyenbdfaarq.png
  • Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się wszystko unormowało. W domu jednak najlepiej :)

Moje ominięcie ostatniego posiłku w ogóle nie zdało egzaminu. I tak musiałam wziąć Rennie o 23, rano cukier 69, a po śniadaniu 144 (to pewnie efekt tej długiej przerwy). Wy się martwicie, żeby nie mieć rano za wysoko, a ja się zastanawiam, co zrobić, żeby było troszkę wyżej ;) Jakieś pomysły?

Marysia 08.04.2018 <3
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude, witaj :)

Zofiija, ja mam problem z za niskim cukrem na czczo od jakiegoś tygodnia. Jedyny pomysł jaki miałam, to ostatnia przekąska przed samym snem. Jak wstaję w nocy do toalety, to mierzę cukier i jeśli jest za nisko, to zjadam sobie coś. No i staram się nie spać za długo, tylko zjeść śniadanie i ewentualnie wrócić do łóżka. Heh, najpierw a wysoko teraz za nisko. Zwariować można z tą cukrzycą...

machirude lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie, kamcia, zdjęcia z plaży, jestescie z 3miasta lub okolic?

Kassie, widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży. Jak przygotowania? :)

Zofija, Lyanna od dawna takie niskie cukry macie rano? Jesteście na insulinie? Pod koniec podobno cukry sie normuja.
    Ja to czego bym nie robiła, czy kolacja wcześniej, czy później, czy bialkowo tluszczowa, czy z weglami, to i tak rano ponad norme, ostatnie kilka tygodni prawie zawsze powyżej 100 pomimo coraz wyższych dawek insuliny. Czasami mi się wydaje, że to z odbicia rosnie rano i ze za dużo tej insuliny mam, ale ketonow w moczu brak, więc już sama nie wiem. Wątpię, że przed końcem ciąży uda mi się jeszcze ten poranny cukier wyrównać, zwłaszcza, że przed ciążą też się zdarzało że był powyżej normy, ale żaden lekarz się tym nie przejął...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z lubuskiego :)

Ja i w tej i w poorzedniej ciąży na czczo tylko z insulina dawalam radę.
    W tej ciąży stał się jakiś cud i odstawiłam insuline po kilku miesiącach wstrzykiwania. Diabetolog mówiła że jestem pierwszym jej takim przypadkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • trycja Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jesteś z lubuskiego? Ja też jestem.A blizej Ci do GW czy ZG?

Spat
  • Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez insuliny. I z ostatnich 4 dni mam wyniki 69-70-77-69 na czczo. Moje cukry poranne to w ogóle w cały świat - do tej pory w normie ale jednego dnia 72, a drugiego 83 i nie da się zauważyć żadnych prawidłowości. To jest cukrzyca - tego nie ogarniesz ;)

Marysia 08.04.2018 <3
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka trzymam kciuki zeby zoltaczki nie bylo :-)
    AnnaIzabela oj bardzo Ci wspolczuje :-( ja tez z synkiem dlugo lezalam w szpitaly przez zoltaczke i przez moja hustawke hormonow bardzo zle to wspominam. Teraz obawiam sie powtorki. Trzymam kciuki zebyscie szybko wrocily do domu!
    Machirude zdjecie z plazy z wakacji :-) jestem z malopolski :-) wlasnie tez pierwsze co zauwazylam to ze jestesmy na tym samym etapie :-) u nnie przygotowania stanely w miejscu. Zostalo mi troche prasowania i torbe mam tez nie spakowana. W pierwszej ciazy juz dawno wszystko mialam ogarniete :-) w tej nie moge się zmobilizowac i mimo cukrzycy wole piec ciasta :-D a jak u Ciebie przygotowania? :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trycja wrote:
    Kamcia jesteś z lubuskiego? Ja też jestem.A blizej Ci do GW czy ZG?
    Zdecydowanie gw, a ty?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z wynikiem 90 i bez ketonów
    słodkie mamusie się pochowały?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! U mnie 88, ale kto by się już przejmował ;)

Udało się i dziś w końcu wychodzimy!! :)
    Co prawda bilirubina wzrosła, ale nie na tyle żeby dalej nas trzymać. W poniedziałek będziemy mieć kontrolę w poradni tu przy szpitalu, chyba że z Małą będzie się coś dziać wcześniej to na IP. Ale myślę, że w domu wszystko wróci do normy =]

kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wynikiem 100 na czczo ale na czczo nie było bo do 24 ryczalam razem z niunia a o 3 obudził mnie taki głód że musiałam zjeść. Myślę że wdomu dopiero cukry mi się unormuja konkretnie. Niestety musimy dzisiaj zostać z powodu zoltaczki, niunia jest od wczoraj 20:00 naświetlana do dziś do 20,takze zostalo nam 9 godzin. Jutro rano pobiera jej krew i sprawdzimy czy bilirubina spada.
    AnnaIzabela super że w końcu wychodzicie. Mam nadzieję że jutro do Was dołączę :-D

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka
    Powiedzenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. U mnie dzis 82 :-) jem wlasnie domowe tortille :-)
    Anitka kciuki :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
‹‹ 1925 1926 1927 1928 1929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ