X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez zaskoczenia 72 od rana, ale przynajmniej po śniadaniu bez skoku, a zjadłam biały chleb męża, bo mojego żytniego nie było.

Nie wiem, co ze sobą dzisiaj zrobić. Siedzę za dużo przy komputerze i robię zakupy online, bo coraz więcej rzeczy mi się wydaje potrzebnych ;) Chyba zamiast tego muszę się zająć czymś pożytecznym i np. pójdę umyć podłogę.

anitka710 lubi tę wiadomość

Marysia 08.04.2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie dziś na czczo wielkie WOW, bo poniżej 100, no ale i tak 94 więc ponad norme :/

Dziewczyny tak pytałam o plaże, bo myślałam, że może wiecie jakie procedury w szpitalu na Zaspie z przyjęciem do porodu z cukrzycą ciążową, no ale trudno :) Jak nie zacznę rodzic przed terminem to pojadę ze skierowaniem, albo mnie położą albo odeślą.

Kassie, jeśli chodzi o przygotowania, to z "wyprawki" już wszystko mamy właściwie. Z potrzebnych rzeczy brakuje nam tylko spiworka, zamówie po wypłacie. A tak to zostały nam takie rzeczy, bez których można się obejść, jakiś gryzaczek, grzechotka, mata na podłogę, chcieliśmy trochę ozdobić kącik Małej w sypialni, więc jakieś naklejki, organizer na ubranka do szuflady, koszyczek na szczotkę do włosów.

To co mam, mam już poprane, prasowalam w miniony weekend, ale zeszło mi szybko, jeden wieczór i trochę rano, bo nie mamy tego zbyt dużo z racji małej powierzchni. Stwierdziłam, że wszystkie bieżące rzeczy Małej muszą się zmieścić w jej komodzie-3 szuflady+szuflada pod łóżeczkiem :)

Torbę mam spakowana bardzo roboczo tzn. powrzucałam tam te wszystkie higieniczne rzeczy, żeby oproznic część szuflady i zrobić miejsce na kocyki, ręczniki etc. :) muszę dopakować swoje koszule, kosmetyki, ubranka dla Małej, mam szczegółowa listę, więc chcę to ogarnąć do końca tygodnia. Plan porodu też bardzo roboczy, wydrukowalam z kreatora planu porodu i nie wiem co tam wybrać, poprosiłam męża żeby to zrobił i właściwie z większością tego co zaznaczył się zgadzam, więc chyba będziemy mogli już ostateczną wersję wydrukować.

Natomiast psychicznie jest słabo. Nie widzę siebie na porodowce, to moje pierwsze dziecko, więc pewnie głównie taka obawa przed nieznanym, przed szpitalem i całym tym porodem. Bo później to już chyba ogarnę jakoś, co do tego nie mam wątpliwości :)

Ale się rozpisalam :)

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

• Kassie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude bedzie dobrze :-) my kobiety jestesmy w stanie wiele przezyc i wiele zniesc. Mysle ze jak juz zacznie sie u Ciebie akcja to nawet nie bedziesz sie obawiala szpitala tylko wszystko samo pojdzie. A jak juz wyladujesz na porodowce to kazdy skurcz bedzie Cie zblizal do spotkania z coreczka :-)
    Choc nie powiem u mnie psychicznie moze i ok ale fizycznie niestety coraz gorzej. Nawet zwykle zakupy mnie juz mecza ;-) dzis bylismy kupic synkowi buty na wiosne, potem obiad a teraz jestem wykonczona jakbym niewiem co robila. A jeszcze troche do ogarniecia zostalo + ida swieta wiec przydaloby sie posprzatac.
    I po tortilii cukier 133,gdzie zawsze byl duzo nizszy ;-) no ale w normie.

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • trycja Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja jestem z ZG. A ja dzisiaj mialam 70 musze zmniejszyć o dwie jednostki. To będzie 9 do porodu czyli za 6 dni wyjdzie ze tez odstawie. Bo już zmniejszam co dzień lub dwa

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Spat
  • trycja Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia moja juz jest bardzo nisko wczoraj w skończonym 38 tyg. Ważyła 3017 kg. W ciągu 2 tyg przybrała kolo 400 gram więc ladnie. Ciekawe ile jeszcze nabierze. W ciągu tych 5 dni jednak nie 6. Czyli tam tyg.

Spat
  • trycja Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ja już takie głupoty pisze że masakra. W ciągu 5 dni nie 6 czyli tyg hahahahaha. Jeny sama z siebie nie moge

Spat
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trycja
    Czyli jest szansa że nie będę jedyna odstawiajaca insulinę :) ale mi jeszcze grozi powrót do niej ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • trycja Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mialam ostatnie ktg.

Spat
  • trycja Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie rozumiem ja zmniejszamy insuline j7z od miesiaca jakos. To tez takie dziwne jest

Spat
  • trycja Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak mi sie nie chce robić nic do jedzenia. Już mam dosc I co z tego że ciagle jem. Jak ja przytylam w sumie 8.5 kg. I jak mi ktoś jeszcze powie jaki maleńki brzuszek to zabije

Spat
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze jestem z wagą na minusie :) 12 kg a w brzuchu 108 cm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • trycja Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie masz kamcia ja slabo przybieralam na wadze. W pasie 102 w 38 tyg

Spat
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w trzecim trymestrze waga zawsze mi rosła...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wszystkiego najlepszego z okazji Naszego święta :)

U mnie rano 98.

Kassie, ja fizycznie daje radę, ale też dużo odpoczywam. Mi bardziej się po prostu nic aktualnie nie chce robić :/ Dzisiaj mąż wziął wolne, jedziemy zobaczyć szpital.

Zofiija, Kassie lubią tę wiadomość

• Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Najlepszego Kobietki :)

Rano 75 ale godzinę wcześniej niż zwykle, bo się obudziłam i już mi się spać nie chciało.

Z okazji Dnia Kobiet dziś w planach pizza na obiad :D

Poza tym oficjalnie ogłaszam, że jesteśmy donoszone! A ja wcale nie czuję, jakbym miała urodzić ;)

kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

Marysia 08.04.2018 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pizza była wczoraj :)
    a dziś rano piekne 81 i bez ketonów
    wszystkiego naj naj kobietki

Zofiija, AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja dziś chyba 86 na czczo (jakoś już mam mniej serca do pilnowania tego :D )

Bycie w domu z Małą jest super! Śpimy razem, karmimy się często i psychicznie jest nam baaardzo dobrze :)

Dziś w ramach Święta poszedł pierwszy od 17 tygodni pączek! Tak się zaslodzilam, że na długo mi starczy :D

Kassie, kamciaelcia lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) u mnie na czczo 78 :-)
    machirude ja za bardzo nie mam jak odpoczac przy malym dziecku :-) dobrze ze mam mame ktora chociaz wezmie mi synka na spacer to w tym czasie moge cos sprzatnac czy sie polozyc na chwile :-) dzisiaj bylam z nia na zakupach, wracam a maz z zelazkiem w reku i prasuje mi pranie sprzed tygodnia :-D nie powiem-zaskoczyl mnie :-) do tej pory zelazko to bylo moje zajecie :-)
    A wlasnie dziewczyny jak to u Was bylo po porodzie-rzucalyscie sie na slodkie czy jakos ta ochota przechodzila? Bo ja juz sobie wyobrazam siebie pozerajaca ciastka, chipsy i zelki :-D i ciekawi mnie czy tak bedzie czy ta ochota na slodkie minie :-)
    I wszystkiego dobrego z okazji naszego dzisiejszego swieta! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 14:56

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzuciłam sie na słodkie: carmelove ptasie mleczko, lody o smaku kukułki :) przytyłam bardzo

Kassie lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poza tym paczkiem dziś to praktycznie słodkiego nie jem :) Hormony się wyciszaja i ochota przeszła :)

Kassie lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
‹‹ 1926 1927 1928 1929 1930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ