X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie, no tak przy dziecku to jednak inne realia.

Ja obawiam się że mogę się rzucić na słodkie, ale właśnie z obawy że przytyję to chyba tego nie zrobię.

Bez sensu ta dzisiejsza wizyta w szpitalu. Niczego się nie dowiedziałam, niczego nie zobaczyłam i zamiast się pozytywnie nastawić to mam mega negatywne podejście teraz. Na ginekologicznej izbie przyjęć w poczekalni było z 5 kobiet i chyba z 20 facetów, trudno w ogóle się było obrócić i przecisnac, tlenu zero, zero jakiejś intymności, więc sobie darowalismy po prostu. Masakra. Niby dużo osób chwali ten szpital, ale boję się że będzie jak że Szkoła Rodzenia, zdecydowaliśmy się na taką polecana przez znajomych, bo byli zachwyceni, a ja jestem strasznie rozczarowana... Podsumowując, nadal nie mam pojęcia czy ja mam tam przyjezdzac wcześniej ze skierowaniem żeby się umówić na konkretny dzień na przyjęcie na oddział, czy po prostu w dniu tp. Mam mega doła po tej wizycie, aż mnie głowa od tego wszystkiego rozbolala.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj
    bo ja nie rzuciłam się od razu :) chodzilismy na spacery z wózkiem i zawsze do intermarche (daleko u nas) bo tam tylko carmelove
    zapas lodów (biedronka ma w super cenie w super wymiarach)miałam w zamrażarce :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba rzuce sie od razu :-D jestem za bardzo slodka dziurka :-) i unikanie cukru bardzo duzo mnie kosztuje :-) dlatego po tej ciazy napewno pare kg mi zostanie bo po poprzedniej bardzo szybko wrocilam do swojej wagi.
    machirude a masz wskazania do cc czy bedziesz rodzic naturalnie? :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie wrócę do normy i w ogóle mnie nie będzie ciągnąć do słodkiego, choć teraz cierpię katusze ;) Jak już będę mogła to nie będzie aż tak atrakcyjne.

Ciekawe jak tam Lyanna i jej pierwszy dzień w szpitalu.

Marysia 08.04.2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie, póki co wskazań do cc nie mam, więc SN.
    Chodzi tylko o to co mam zrobić jak nie zacznę rodzic do TP, którego podobno nie mogę przekroczyć przy cukrzycy ciążowej, chociaż wiem, że są też różne szkoły co do tego.
    Bo skoro nie mogę przekroczyć terminu, to jak pojadę na IP w TP a w szpitalu nie będzie miejsc no to slabo, muszę pewnie jechać wcześniej. Takie czysto formalne sprawy niby, ale właśnie takie mnie stresuja...

• Kassie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze akurat akcja zacznie sie przed terminem :-) a Twoj gin nic Ci nie mowil? :-)
    Ja poki co nawet niewiem w jakim szpitalu bede rodzic :-P

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może, wtedy nie ma problemu. Ale nic na to nie wskazuje, na tym etapie z tego co czytam wszyscy mają już jakieś skurcze za sobą, a u mnie cisza.
    Moja prowadząca mówi tylko o tym terminie, że nie mogę przekroczyć. A lekarka, która prowadzi moja cc pracuje w innym szpitalu i o ile wiem jak to wygląda z przyjęciem u niej, to w tym, który wybrałam-nie mam pojęcia :/ no nic. Miłego dnia :)

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z 85 na czczo :)

Jeżeli chodzi o cc i kończenie ciąży w dniu terminu, to wszystko zależy od stanu dziecka, wód plodowych, łożyska itp. Itd. Jeżeli wszystko jest ok to nie będą wywoływać porodu na siłę. Ale generalnie przyjmuje się, że kobieta z cc zgłasza się do szpitala w dniu terminu i tam już jest pod opieką do porodu.

U mnie ciąża skończyła się w 40+2, ale moja znajoma z cc urodziła w 41 i też Młody zdrowy :)

machirude lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale były też tutaj przypadki kiedy prowadzący upierali się przy wywoływaniu porodu jeszcze przed terminem...
    ja prywatnie na końcówce kontroluje przepływy choć u mnie cc planowane i pewnie znowu w 38+ tc

witam
    na czczo 88 (zmierzone 20 min po piciu kawy hihi-jakąś sklerozę poważna mam)
    o ketonach pamiętałam ;) zero

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Kassie, póki co wskazań do cc nie mam, więc SN.
    Chodzi tylko o to co mam zrobić jak nie zacznę rodzic do TP, którego podobno nie mogę przekroczyć przy cukrzycy ciążowej, chociaż wiem, że są też różne szkoły co do tego.
    Bo skoro nie mogę przekroczyć terminu, to jak pojadę na IP w TP a w szpitalu nie będzie miejsc no to slabo, muszę pewnie jechać wcześniej. Takie czysto formalne sprawy niby, ale właśnie takie mnie stresuja...

Ja termin miałam na dziś. Pojechalam na kontrolne ktg, stamtąd skierowali mnie na izbę. Żadnych skurczy nie czuję, ani żadne nie zarejestrowaly sie na zapisach (a mialam prawie godzinny zapis). i jutro kategorycznie mam sie stawić na wywoływanie porodu, bo nie ma mowy zebym z cukrzycą chodziła dłużej.

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86, no to trzymam kciuki, żeby szybko i bezproblemowo wszystko poszlo!

• Kassie Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie 83 na czczo :-) i cukier w siku

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 79 i bez ketonów

kassie
    a ile wychodzi ci zawsze tego cukru? ze tak jawnie pasek się zabarwia?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś powyżej 80 więc najwyższy wynik od bardzo dawna ;)

Na 12 jedziemy do ginekologa podglądać dzidziusia. Zobaczymy jak tam się łożysko trzyma.

Marysia 08.04.2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    105 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 09:57

• Kassie Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia roznie ;-) albo ilosci sladowe (te najczesciej) albo niewielkie. Dzis akurat srednie wiec na pasku byl taki brazowo-khaki.. I to przy cukrze 83 ehh.

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli łatwo zauważyć taką zmianę barwy...ale taki twój urok :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    105 :(
    Szkoda że tak musisz się męczyć na tej końcówce

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, niestety to nie tylko na końcówce, na czczo mam prawie cała ciążę ponad norme, od stycznia pomimo insuliny nocnej chyba ani razu w normie rano nie był.
    Po posiłkach nie mam problemu z przekroczeniami.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach rozumiem
    ja pow 100 miałam zanim siegnełam po insuline (4/5 tc i wczesniej)
    potem nagle samo sie naprawiło

a ja jestem zła...na męża przede wszystkim! dostał opr! zakaz słodyczy do domu! jak chce niech żre po kryjomu, ja w ogóle nie mam silnej woli. Maz kupił sobie ciastka a ja je wpierdzieliłam. no...nie jedno, nie dwa!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1927 1928 1929 1930 1931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ