Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Diabetolog zaliczony, nawet laboratorium(mądra dziewczynka wpadła na pomysł na miejscu, troszkę mocz oszukany bo nie poranny;) ), nawet bankomat(dobrze że ostatnie szczepienie), piję kawkę i do ginekologa
Kassie
Pójść pójdziemy, lekarz bada, powiem i gorączce. W nocy już nie było, teraz 37,1 pod paszka. Infekcji na pewno nie ma. Ale zęby na bank wkurzaja. Myślałam że jak się przebijają to najgorsze mija a u nas mimo przebicia wszystkich trójek po miesiacu akcja...lekarz będzie miał okazję gebusię w środku obejrzeć. Na pewno nie pozwolę na szczepienie z jakimkolwiek zwątpieniemKassie lubi tę wiadomość
-
Mój gin znów nie miał humoru. Może wiek(starość nie radość)mu się udziela?? Kiedy nie ma humoru czepia się a nawet"moralizuje"
Tak więc:
1. Moja waga mu się nie podoba!!!!wrrr grrrr będę gryźć!!i gina i diabetologa!!!
Tłumaczę się jakbym winna była. Polozna też mnie tłumaczyła
2" jak pani chce rodzić?"
I tu piekny wykład o umieralności
A tak polozniczo OK, serduszko 148, zwolnienie wypisane
Zaraz szczepienie, może uda się przed drzemka...i tak będzie marudzil bo śpiący. Ale zbudzony też będzie marudzil bo niewyspany. Oby nasze temperatury byly zęboweanitka710 lubi tę wiadomość
-
anitka710 wrote:Kamciaelcia wykład o umieralnosci??
czy on oszalał?!
juz kiedys taki wykład słyszałamprzy pierwszej cc
wybrałam cc, oczywiscie, ale ile do niego dotarło? jak pisałam-kiepski humor
szczepimy za tydzień, tzn gardło jakies takie...zebowo wyglada ale wyglada, nie ryzykuja u nas
i sa wstepne wyniki
glikowana nadal 4,5
i mocz super-choc ten nie był nocny i bez sniadania mimo wszystko bez ketonówanitka710 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
Jestem po wizycie u diabetologa..i nic z tego wszystkiego nie rozumiem..
Pamiętacie zrobiłam za porada mojego gin hemoglobinę glikowaną i wyszła ponizej normy 3,7%.Diab powiedziała ze ten wynik mogę sobie wsadzić wiecie gdzie,bo glikowanej nie wykonuje się u ciezarnych które nie biora insuliny. okazuje się ze moje cukry poranne są za niskie (wszystkie te poniżej 80) i ze powinnam dojadac w nocy.
Doświadczone co o tym myślicie? -
Iggi
Powiem ci że większość wykonuje glikowana w ciąży. Ale spotkałam się ze stwierdzeniem u mniejszości ze w ogóle glikowana w ciąży nie jest miarodajna. Ale to niby czemu?moja pierwsza glikowana przecież objęła okres z przed ciąży.
A co do jedzenia nocnego-były dziewczyny które jadły w nocy dla lepszych cukrów rano. Ale wtedy rano to nie jest glikemia na czczo...czym innym też jest nocne jedzenie z głodu co w ciąży nie musi dziwić. Aleo nocnym jedzeniu bo cukru poranne poniżej 80 pierwsze slysze...moja diabetolog też zaznaczala moje na czczo poniżej 80 jako że takie niskie nie muszą być. Ale wtedy brałam insulinę. Te na czczo 76-79 powodowaly stopniowe zmniejszanie insuliny. Ale ja sama lepiej psychicznie się czuję jak mam powyżej 80takie sa najczęściej
A zbadalas sobie cukier w nocy między 2a 4cukier pow 70 na pewno jest w normie
Kiedy następna wizyta? -
Kamcia wyklad o umieralnosci? W glowie sie nie miesci.. Dobrze ze szczepienie odroczone, lepiej dmuchac na zimne
Iggi pierwsze slysze ze cukry ponizej 80 sa za niskie. Teraz caly czas mam takie i diabet nic mi nie mowil. A jak podjadac w nocy? To wtedy nie jest cukier na czczo bo nie ma wystarczajacej przerwy. A o glikowanej cos slyszalam ze niby w ciazy nie jest miarodajna. Ale jednak glikowana mialam robiona kilka razy. -
U mnie wszystkie poniżej 80 zaznaczyła jako nieprawidłowe.A o wyniku G likowanej nie chciała się wypowiedzieć bo dla niej jest niemiarodajny.
Ale w sumie wniosek jak dla mnie jest wspolny-więcej mialam niskiego cukru niż wysokiego przez ostatnie 3mce. -
Iggi, mój diabetolog mówił, że glikowana u ciężarnych nie jest idealnym parametrem ale i tak daje pogląd na to, jakie są cukry i kazał mi ją robić. A akceptowalny cukier na czczo to było powyżej 70.
Teraz trochę się zmieniło, bo w ostatnich dniach zdarzały mi się niedocukrzenia z rana i musiałam najpierw zmniejszyć a potem odstawić nocną insulinę. Mam się trzymać bliżej 90 i nie przejmować jak cukier będzie większy.
Byłam dzisiaj na ktg w szpitalu i 08.03 rano mam się zgłosić na patologię ciąży. Przebadają mnie i zdecydują co dalej. Tak czy inaczej wyjdę już rozpakowanaZostał mi tydzień na ogarnięcie wszystkiego w domu.
Kassie, Zofiija lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualny
-
AnnaIzabela gratulacje kochana!
Wczoraj tak myślałam o Tobie, że chyba coś się dzieje skoro się nie odzywasz
Witam się z wynikiem 79 na czczo przy 18jpomimo nocnej przerwy bo niunia tak wariowala w brzuchu, że spać nie mogłam
u mnie nadal cisza, tylko ból podbrzusza
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Cześć dziewczyny, mi zostało 10 dni do pojscia do szpitala. Wczoraj ostatnia wizyta u diabetologa, która stwierdziła że jestem ciekawym przypadkiem. Od jakis 3 tyg.zmniejszalam insuline. W tej chwili jestem na 12 j. Gratuluję wszystkim rozpakowanym I życzę błogiego nie klucia się. Kamcia coraz to mniej zostaje. Ale ty już ladnie zaraz wejdziesz w 30 tydz to poleci. Zresztą u ciebie jakoś ta dieta idzie. Ja niestety przez całą dietę duzo jadlam tego samego. Nie tkne juz piersi z kuraka, zup mam dosyć. Podkazdymi postaciami mimo ze wcześniej je uwielbiałam. Jeszcze do środy czekaja mnie wizyta z polozna z ginekologia ostatnia I ktg. Dostalam zalecenia od diab ze mam 3 dni mierzyc cukry na czczo i 2 h po A potem normalna dieta. Też takie mialyscie? Sorki że skacze po tematach
Ale tak mi łatwiejSpat