Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny zjadlam 5 i to duzych ..bo nie moglam sie oprzec i cukier po godzinie 134..wiec nie ma tragedii..pewnie jakbym zjadla 4 byloby ok:) ciagle to jednak norma wiec spoko:) nastepne beda ze szpinakiem:)
kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
Zakochana mama2 -
Hej słodkie dziewczynki
Dawno mnie tutaj nie było. Ja po pierogach ruskich tez miałam swój rekord. No i po kluskach śląskich
Przyszłam się trochę pochwalićW czwartek minie mi 6tyg od porodu i z tej okazji byłam dzisiaj zrobić kontrolną krzywą cukrową.
Na czczo: 79
Po 1h: 133
Po 2h:60
Zastanawiam się czy nie mam nawet hipoglikemii reaktywnej. Jutro diabetolog i zobaczymy ca mądrego mi powie. No i stwierdzam, że mój glukometr kieszonkowy kłamie. Mierzyłam sobie sama cukry mniej więcej w tym czasie co z żyły i wyszło 85-180-95, czyli różnice kosmiczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 16:57
kamciaelcia, anitka710 lubią tę wiadomość
-
Kazio wielkie gratulacje!! Super ze tak Cie wzielo nagle
i waga synka tez calkiem fajna a tak sie martwilas
teraz juz mozesz na legalu jesc bo dzidzi juz nie zaszkodzisz
cieszcie sie soba i liczymy na jakies zdjęcie maluszka
Kazio14 lubi tę wiadomość
-
Oublier wrote:Hej słodkie dziewczynki
Dawno mnie tutaj nie było. Ja po pierogach ruskich tez miałam swój rekord. No i po kluskach śląskich
Przyszłam się trochę pochwalićW czwartek minie mi 6tyg od porodu i z tej okazji byłam dzisiaj zrobić kontrolną krzywą cukrową.
Na czczo: 79
Po 1h: 133
Po 2h:60
Zastanawiam się czy nie mam nawet hipoglikemii reaktywnej. Jutro diabetolog i zobaczymy ca mądrego mi powie. No i stwierdzam, że mój glukometr kieszonkowy kłamie. Mierzyłam sobie sama cukry mniej więcej w tym czasie co z żyły i wyszło 85-180-95, czyli różnice kosmiczne.
u mnie na krzywej po ciąży glukometr też nieźle oszukał, byłam pewna cukrzycy 9nietolerancji dokładnie), bo ewentualnie zaniżał przy badaniu na czczo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AnnaIzabela wrote:Anitka, a może to ten kryzys zmiany tygodni?
To dziadostwo chyba będzie trzymać do samiutkiego porodu..a najlepsze jest to że rano zjadłam tak dużo a cukier w normie 130
zglupiec można z tą cukrzycą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 14:42
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Witajcie,nie było mnie tu od paru dni,meczylam się z grypa..beznadziejnie się czułam,ostry ból gardła potem krtani..O dziwo cukry nadal ok,był tylko raz kryzys na czczo,ale to przez wieczorne wymioty..w czwartek wizytuje u diabetologa,zobaczymy co powie na moją niską glikowana..
Kazio serdecznie gratuluje.Annaizabela trzymam kciukiAnnaIzabela, anitka710 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny!
Można dołączyć?
Jestem dopiero w 9 tygodniu, ale już mi zdiagnozowano cukrzycę ciążową. Od dwóch dni insulina na noc - 2 jednostki - podobno jak dla komara. Czy któraś z Was miała tak szybko zdiagnozowaną cukrzycę?
Kassie lubi tę wiadomość
2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Hej. U mnie dzis na czczo 74
zjadlam na sniadanie kromke z serem zoltym (zawsze jem z szynka ale wczoraj odmrazalam lodowke i zamrazarke i pies porwal nam szynke wiec nie mialam
) i cukier 89 czyli jak po kromce z szynka
Witaj PAPAVERja od 7 tyg mam cukrzyce zdiagnozowana
a insuline masz juz dlsczego? Dieta nie pomogla? Jakie mialas wyniki krzywej?