Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny, witam po przerwieKassie wrote:Niestety przyszlo nam sie zmierzyc z wada serca. Wada byla nie do wykrycia na usg prenatalnym. Kacperek ma dziurke w serduszku. Do konca niewiem jeszcze dokladnie co i jak bo wczoraj o 17 mial echo serca. Po badaniu poprosilam o wypis bo mialam wyjsc dopiero dzisiaj. Nie dociera to do mnie. W maju jestedmy juz zapisani do kardiologa do katowic. Bedziemy pod stala obserwacja. Tak bardzo sie boje.. Nikt w rodzinie takiej wady nie mial. Cos poszlo nie tak w pierwszych 6tc..
-
machirude u nas niestety wada duzo powazniejsza. I niestety samo sie nie pozamyla i nie zrosnie. Bylismy w czwartek na kontroli, kolejna 7.06. A w lipcu klade sie z synkiem na 3 dni na oddzial kardiologii. Trzymam za Was kciuki.
Kamcia caly czas o Was mysle i trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Czasem Was tu podczytuje ale nie mam kompletnie weny pisac.. -
Mieszkam w uk i wyszedł mi kilka tygodni temu cukier w moczu jednak położna nie zgodziła się na zrobienie badań w kierunku cukrzycy ciążowej .
W polskiej przychodni zrobiłam na własną rękę dostałam tylko wyniki nikt nie powiedział mi czy są dobre czy źle
Cukier na czczo 86,4 mg/dl
Po wypiciu 75g glukozy :
Po godzinie 107,6 mg/dl
Po 2 godzinach 109,8 mg/dl
Czy wyniki są dobre ?
-
klaudia382 wrote:Mieszkam w uk i wyszedł mi kilka tygodni temu cukier w moczu jednak położna nie zgodziła się na zrobienie badań w kierunku cukrzycy ciążowej .
W polskiej przychodni zrobiłam na własną rękę dostałam tylko wyniki nikt nie powiedział mi czy są dobre czy źle
Cukier na czczo 86,4 mg/dl
Po wypiciu 75g glukozy :
Po godzinie 107,6 mg/dl
Po 2 godzinach 109,8 mg/dl
Czy wyniki są dobre ?
Bardzo dobre
Normy są 92,180,152klaudia382 lubi tę wiadomość
-
Kassie trzymam kciuki! Ile ja się swego czasu o tych wadach naczytałam... Na pewno będzie dobrze :*
Kamcia! Jutro kciuki za Was!
Przypomniałyście mi że nie zapisałam Tymka do kardiologakamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
AńdźkaMańdźka wrote:Cześć dziewczyny. Wczoraj dowiedziałam się, że raczej jestem słodką mamą. Mam nietypowe pytanie... które glukometry wychodzą tanio w eksploatacji (igły, paski) i są dobre jakościowo?
Ja używałam contour plus one, trochę z braku wyboru, bo taki dostałam za darmo
Igły kosztowały mnie bodajże 0,3zł za sztukę i ja używałam jednej na dzień, ale wiem, że dziewczyny zmieniały rzadziej. Do tego paski na receptę wychodziło ok 12zł za opakowanie 50szt.AńdźkaMańdźka lubi tę wiadomość