X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Olala :) Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Duży. Ale 100g większy niż córka więc to gabaryty moich dzieci :) ten dłuższy
    I jest szansa na cycucha

GRATULACJE!!!! :))) Małe cudo :))

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo93e3kqlvyjjfg.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to super, że jest szansa :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia! Wielkie gratulacje! Słodki chłopczyk! Mój miał 2 miesiące jak miał 55cm :D

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kp to taka szansa że chce. A poorzednio moje dzieci cyckiem w ogóle nie zainteresowane.
    I mamy trochę stopy wygiete bo miał ciasno. Niby samo się naprawi...ale ja z pediatra nie gadalam jeszcze
    Cukier u synka dobry

AnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mysle o Was dzis caly dzien. Wielkie gratulacje! Teraz cieszcie sie soba i tulcie :-) a Ty podjadaj smakolyki :-) z serduszkiem musi byc dobrze!
    Ja poki co karmie piersia Kacperka bo tylko mi go dali po urodzeniu i tez pieknie chwytal od razu. A Mikolaj bylzupelna odwrotnoscia. Wiec za cycusia tez trzymam kciuki :-)
    Drugi dzien jestem sama z dwojka i ciezko mi ich ogarnac-oby bylo lepiej z czasem.
    Dzisiaj bylam zrobic morfologie. A po ilu tygodniach robicie krzywa po porodzie?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywą mam robić tak 6-8 tyg po
    Podobnie tsh

Patryk podobno pięknie chwyta i pieknie zainteresowany. A,z braku doświadczenia z kp ja nie ocenie. I duuuzo narazie śpi.

(sunshine89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zrobić do 12tygodnia, więc jeszcze półtora tygodnia mi zostało i się wcale nie śpieszę :D chyba zrobię za tydzień w sobotę :)

Nam się nadal udaje karmić, choć Młoda mam wrażenie że cały dzień siedzi na cycku. Ale i tak mam nadzieję, że uda się jak najdłużej, zwłaszcza, że mam tylko ja i mogę jej poświęcić 100% czasu :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • rainbow Znajoma

Wysłany: 17 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak to jest z tymi cukrami przed porodem? U nas wczoraj zaczął się 35 tydzień i od tygodnia cukry jakieś niższe.. jakiś czas temu nie było szansy zjeść kromkę chleba rano albo koło 21 bo cukier był za wysoki i musiałam spacerować żeby spadł trochę. Wczoraj spróbowałam zjeść kanapki rano i wieczorem, a cukier nie przekroczył 110. Na noc biorę insulinę 11 jednostek i cukry też w granicach 70-75 a były wyższe.. Kiedyś diabetolog mówiła mi że jakbym na czczo miała cukier koło 40 to mam od razu jechać do szpitala bo tzn. że łożysko już nie funkcjonuje tak jak powinno albo się odkleiło. Niby na czczo nie jest jeszcze taki niski ale martwi mnie to, że już cukry są niższe.. Łożysko zaczęłoby się już starzeć? Podobno pod koniec ciąży cukry szaleją i przed samym porodem się obniżają, a u nas dopiero 35 tydzień..

8p3ovfxmjlw4ik6h.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest właśnie kwintesencja cukrzycy ciazowej. Nie wiadomo o co chodzi z tym poziomem.

Mi się zaczęły "normowac" (ale to też różnie tak naprawdę, kilka dni ładnie, potem powrót do szalenstw poziomu we krwi) w 37tc. Kamcia z tego forum w pewnym momencie odstawiła insuline, bo jej się unormowaly cukry na czczo. I nie zawsze to znaczy, że z ciążą jest coś nie tak. Jeżeli na USG wszystko jest w porządku to należy się cieszyć że cukier się poprawił i można sobie coś dobrego zjeść :)
    Jeżeli się martwisz to zrób sobie prywatnie USG z przeplywami, ja po 37 zrobiłam dla bezpieczeństwa i wszystko było jak złoto, mimo, że cukry lepsze i mniej insuliny brałam na noc.

iv096iyenbdfaarq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam :) po 5 miesiącach brania insuliny odstawiłam ją i na czczo super do końca ciąży
    Jednym się normuja innym swiruja
    Ja kontrolowalam prywatnie przepływy

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rainbow wrote:
    Hej dziewczyny. Jak to jest z tymi cukrami przed porodem? U nas wczoraj zaczął się 35 tydzień i od tygodnia cukry jakieś niższe.. jakiś czas temu nie było szansy zjeść kromkę chleba rano albo koło 21 bo cukier był za wysoki i musiałam spacerować żeby spadł trochę. Wczoraj spróbowałam zjeść kanapki rano i wieczorem, a cukier nie przekroczył 110. Na noc biorę insulinę 11 jednostek i cukry też w granicach 70-75 a były wyższe.. Kiedyś diabetolog mówiła mi że jakbym na czczo miała cukier koło 40 to mam od razu jechać do szpitala bo tzn. że łożysko już nie funkcjonuje tak jak powinno albo się odkleiło. Niby na czczo nie jest jeszcze taki niski ale martwi mnie to, że już cukry są niższe.. Łożysko zaczęłoby się już starzeć? Podobno pod koniec ciąży cukry szaleją i przed samym porodem się obniżają, a u nas dopiero 35 tydzień..
    Ja miałam identycznie, po 35 tygodniu cukrzyca jakby mnie opiscila przy czym przepływy idealne, urodzilam w 38 tygodniu, także myślę że to już taka zagadka tej cukrzycy ciążowej.

Kamcia gratulacje :) śliczny synus.

• rainbow Znajoma

Wysłany: 18 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszyłyście :) przepływy lekarz robił mi dwa tygodnie temu i było ok. Następną wizytę mam za tydzień także już niedługo więc poczekam. Człowiek już zaczyna świrować przez tą cukrzycę bo nie wiadomo o co chodzi :) ale już niedługo.. :)

8p3ovfxmjlw4ik6h.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś może być dobrze a jutro tragicznie :)

Cukrzycy ciążowej nikt nie zrozumie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, nie da się tego zrozumieć. Pełna stresu podeszłam do krzywej cukrowej po porodzir ale okazało się, że ta jędza poszła sobie ode mnie :).

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie na obciążenie, ale 2 pkt.. podobno rodzinny nie może wystawić na 3pkt.. i jak tu nie kombinować w tym kraju?

Umówiłam się w Diagnostyce, że pójdę ze skierowania na 2 pkt. A po godzinie zrobię sobie po prostu stężenie glukozy już planie.. i tak oto będą te 3 pkt.

iv096iyenbdfaarq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Izabela
    Też tak bym zrobiła

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczytuje Was, a teraz potrzebuje pomocy. Tak jak u niektórych z Was - nagle obniżyły mi się mocno cukry na czczo. Kiedyś były między 86-96 i niczym nie mogłam zbić, a od tygodnia codziennie jest 70-74. USG mam dopiero za dwa tygodnie... Czy to normalne już na tym etapie ciąży?

ckaidqk32wjzio9b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi spadły, troche wczesniej
    az odstawiłam insuline

Decadence lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mi spadły, troche wczesniej
    az odstawiłam insuline
    No właśnie widziałam, że u Ciebie to akurat super wszystko było nagle z cukrami i to nie był żaden zły znak, gratuluję maleństwa. :) Ogólnie wiem, że powinnam się cieszyć, że spadły, tylko wydarzyło się to nagle, nigdy tak niskich nie miałam, nawet przed ciąża, no i stąd ten niepokój o łożysko.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na końcówce badalam przeplywy. Ale wszystko wychodzilo dobrze. Ja bym się nie martwila. Jeśli dobrze pamietam to któraś z dziewczyn pisała że bardzo niskie cukry na czczo powinny martwić (te ponizej normy)
    Jeśli się bardzo martwisz to ja po prostu poszlabym na usg

A u mnie teraz na czczo są wyższe :D ale nie wpadlam jeszcze w rytm regularnego jedzenia bo mi się nie chce jeść. Moglabym pozerac jedynie slodycze ale dawkuje je choć raz dziennie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ