Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Z kp to taka szansa że chce. A poorzednio moje dzieci cyckiem w ogóle nie zainteresowane.
I mamy trochę stopy wygiete bo miał ciasno. Niby samo się naprawi...ale ja z pediatra nie gadalam jeszcze
Cukier u synka dobryAnnaIzabela, Kassie lubią tę wiadomość
-
Kamcia mysle o Was dzis caly dzien. Wielkie gratulacje! Teraz cieszcie sie soba i tulcie a Ty podjadaj smakolyki z serduszkiem musi byc dobrze!
Ja poki co karmie piersia Kacperka bo tylko mi go dali po urodzeniu i tez pieknie chwytal od razu. A Mikolaj bylzupelna odwrotnoscia. Wiec za cycusia tez trzymam kciuki
Drugi dzien jestem sama z dwojka i ciezko mi ich ogarnac-oby bylo lepiej z czasem.
Dzisiaj bylam zrobic morfologie. A po ilu tygodniach robicie krzywa po porodzie? -
Ja mam zrobić do 12tygodnia, więc jeszcze półtora tygodnia mi zostało i się wcale nie śpieszę chyba zrobię za tydzień w sobotę
Nam się nadal udaje karmić, choć Młoda mam wrażenie że cały dzień siedzi na cycku. Ale i tak mam nadzieję, że uda się jak najdłużej, zwłaszcza, że mam tylko ja i mogę jej poświęcić 100% czasu -
Hej dziewczyny. Jak to jest z tymi cukrami przed porodem? U nas wczoraj zaczął się 35 tydzień i od tygodnia cukry jakieś niższe.. jakiś czas temu nie było szansy zjeść kromkę chleba rano albo koło 21 bo cukier był za wysoki i musiałam spacerować żeby spadł trochę. Wczoraj spróbowałam zjeść kanapki rano i wieczorem, a cukier nie przekroczył 110. Na noc biorę insulinę 11 jednostek i cukry też w granicach 70-75 a były wyższe.. Kiedyś diabetolog mówiła mi że jakbym na czczo miała cukier koło 40 to mam od razu jechać do szpitala bo tzn. że łożysko już nie funkcjonuje tak jak powinno albo się odkleiło. Niby na czczo nie jest jeszcze taki niski ale martwi mnie to, że już cukry są niższe.. Łożysko zaczęłoby się już starzeć? Podobno pod koniec ciąży cukry szaleją i przed samym porodem się obniżają, a u nas dopiero 35 tydzień..
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
To jest właśnie kwintesencja cukrzycy ciazowej. Nie wiadomo o co chodzi z tym poziomem.
Mi się zaczęły "normowac" (ale to też różnie tak naprawdę, kilka dni ładnie, potem powrót do szalenstw poziomu we krwi) w 37tc. Kamcia z tego forum w pewnym momencie odstawiła insuline, bo jej się unormowaly cukry na czczo. I nie zawsze to znaczy, że z ciążą jest coś nie tak. Jeżeli na USG wszystko jest w porządku to należy się cieszyć że cukier się poprawił i można sobie coś dobrego zjeść
Jeżeli się martwisz to zrób sobie prywatnie USG z przeplywami, ja po 37 zrobiłam dla bezpieczeństwa i wszystko było jak złoto, mimo, że cukry lepsze i mniej insuliny brałam na noc. -
rainbow wrote:Hej dziewczyny. Jak to jest z tymi cukrami przed porodem? U nas wczoraj zaczął się 35 tydzień i od tygodnia cukry jakieś niższe.. jakiś czas temu nie było szansy zjeść kromkę chleba rano albo koło 21 bo cukier był za wysoki i musiałam spacerować żeby spadł trochę. Wczoraj spróbowałam zjeść kanapki rano i wieczorem, a cukier nie przekroczył 110. Na noc biorę insulinę 11 jednostek i cukry też w granicach 70-75 a były wyższe.. Kiedyś diabetolog mówiła mi że jakbym na czczo miała cukier koło 40 to mam od razu jechać do szpitala bo tzn. że łożysko już nie funkcjonuje tak jak powinno albo się odkleiło. Niby na czczo nie jest jeszcze taki niski ale martwi mnie to, że już cukry są niższe.. Łożysko zaczęłoby się już starzeć? Podobno pod koniec ciąży cukry szaleją i przed samym porodem się obniżają, a u nas dopiero 35 tydzień..
Kamcia gratulacje śliczny synus.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam skierowanie na obciążenie, ale 2 pkt.. podobno rodzinny nie może wystawić na 3pkt.. i jak tu nie kombinować w tym kraju?
Umówiłam się w Diagnostyce, że pójdę ze skierowania na 2 pkt. A po godzinie zrobię sobie po prostu stężenie glukozy już planie.. i tak oto będą te 3 pkt.
-
Dziewczyny, podczytuje Was, a teraz potrzebuje pomocy. Tak jak u niektórych z Was - nagle obniżyły mi się mocno cukry na czczo. Kiedyś były między 86-96 i niczym nie mogłam zbić, a od tygodnia codziennie jest 70-74. USG mam dopiero za dwa tygodnie... Czy to normalne już na tym etapie ciąży?
-
kamciaelcia wrote:mi spadły, troche wczesniej
az odstawiłam insulinekamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Ja na końcówce badalam przeplywy. Ale wszystko wychodzilo dobrze. Ja bym się nie martwila. Jeśli dobrze pamietam to któraś z dziewczyn pisała że bardzo niskie cukry na czczo powinny martwić (te ponizej normy)
Jeśli się bardzo martwisz to ja po prostu poszlabym na usg
A u mnie teraz na czczo są wyższe ale nie wpadlam jeszcze w rytm regularnego jedzenia bo mi się nie chce jeść. Moglabym pozerac jedynie slodycze ale dawkuje je choć raz dziennie