Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla odmiany dzisiaj przespał prawie cały dzień przy dwójce trzeba nabrać trochę dystansu. Jak popłacze 2 minuty to nic mu nie będzie. Jak trzeba tą większą dupkę wytrzeć to i karmienie zdarza się przerwać. Na szczęście na noc i w nocy młody zawsze zasypia sam a w dzień czasem trzeba mu smoka przytrzymać. Przy starszej trzeba było siedzieć bo zaraz jęki i płacze. Czytanie książeczek przy karmieniu mam opanowane do perfekcji. Oby tylko córcia nie zarzyczyła sobie większej ciężkiej książki
Mój jakoś ostatnio kiepsko przybiera, znacznie zwolnił a nawet bardzo delikatnie spadł w ciągu 2 dni. Ważymy go przed każdą kąpielą (tak w sumie rekreacyjnie, mamy wagę więc korzystamy ) i widać że spada w centylach. Ale może taki ma okres a potem wróci do normy.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Witajcie,
Dziewczyny czy mozecie cos podpowiedziec na walke z wysokim cukrem naczczo w cukrzycy ciazowej? Ostatnie kilka dni mam cukier naczczo ponad 100 (jestem jeszcze bez insuliny, tylko dieta).
Jak radzilyscie sobie z tym problemem? Dieta u mnie chyba nie pomaga. Jem kolacje okolo 19.30 dietetyczna...a rano lipa...
Bede wdzieczna za pomoc...AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Magia -
Magia wrote:Witajcie,
Dziewczyny czy mozecie cos podpowiedziec na walke z wysokim cukrem naczczo w cukrzycy ciazowej? Ostatnie kilka dni mam cukier naczczo ponad 100 (jestem jeszcze bez insuliny, tylko dieta).
Jak radzilyscie sobie z tym problemem? Dieta u mnie chyba nie pomaga. Jem kolacje okolo 19.30 dietetyczna...a rano lipa...
Bede wdzieczna za pomoc...
Sorry za polubienie, chciałam zacytować
Możliwe, że za wcześnie jesz i masz za długa przerwę nocną. Spróbuj zjeść nocną kolację (kanapka, jogurt itp.itd) pół godziny przed pójściem spać. Może to pomoże -
AnnaIzabela wrote:Sorry za polubienie, chciałam zacytować
Możliwe, że za wcześnie jesz i masz za długa przerwę nocną. Spróbuj zjeść nocną kolację (kanapka, jogurt itp.itd) pół godziny przed pójściem spać. Może to pomoże
Ale chodzi o przesuniecie zwyklej kolacji pozniej, czy dodatkowa kolacje przed snem? Jem teraz tylko jedna.
Magia -
olala
u mnie jednak cukrzyca stwierdzana na poczatku ciązy to i tak swoje wycierpię insulina nie jest tak mecząca jak ta cała dieta
ale sama diabetolog powiedziała, ze jestem w jej kwrierze pierwszym przypadkiem który odstawił insuline
a moje cukry siegały juz 108, dzis "aż" 84 a bywa i 75 -
Magia wrote:Dziekuje..
Ale chodzi o przesuniecie zwyklej kolacji pozniej, czy dodatkowa kolacje przed snem? Jem teraz tylko jedna.
Ja jem glowna kolacje kolo 18, pozniej jeszcze o 20:30 i o 22:30 przed snem w cukrzyce nie chodzi o posilki dietetyczne 3h przed snem, tylko, zeby byly pelnowartosciowe i dostarczaly weglowodanow tych dobrych
Ja na nocny posilek mam rozpisane np 100g jablka, 100g jogurtu naturalnego lub mleka, 25g chleba i troszke masła ma wystarczyć na całą noc energii dla Ciebie i dziecka
Ale tez inna sprawa, ze ja problemów z cukrem na czczo nie mam, tylko po posiłkach.
Powodzenia! -
Kochane wcale o was nie zapomniałam jakby sie mogło wydawac:) jakos nie mialam weny pisać ale Jasio jest aniolem
.musze go budzic na jedzenie..malo krzyczy..nie budzi nawet starszego brata..a Adas wpatrzony w niego jak w obrazek nie chce go zostawiac. Jestesmy jeszcze z tatą wiec jest razniej:) ja szybko doszlam do siebie po cesarce i czuje sie super:) walczę tylko z pobudzeniem laktacji..bardzo bym chciala zeby maly byl wylacznie na cycku ale niestety go musze dokarmiackamciaelcia lubi tę wiadomość
Zakochana mama2 -
Magia wrote:Witajcie,
Bede wdzieczna za pomoc...
Mi tez diabetolog zaleciła posiłek przed snem - np. jedną kanapkę - przed samym położeniem się spać. Ale insulinę (5j) i tak muszę podawać sobie. Najgorzej z tymi cukrami na czczo, bo trudno to kontrolować.
Dziewczyny!
Czy zdarzają się Wam często jakieś grzeszki? Ja dzisiaj miałam taki spadek energii, że musiałam zjeść trochę czekolady, a miałam tylko mleczną Odkąd wykryto mi cukrzycę ( w 7 tygodniu) zdarzyło mi się tak kilka razy, bardzo sporadycznie... Ale mam potem wyrzuty sumienia... Czy to jak tak nie potrafię nad tym zapanować?2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
PAPAVER wrote:
Dziewczyny!
Czy zdarzają się Wam często jakieś grzeszki? Ja dzisiaj miałam taki spadek energii, że musiałam zjeść trochę czekolady, a miałam tylko mleczną Odkąd wykryto mi cukrzycę ( w 7 tygodniu) zdarzyło mi się tak kilka razy, bardzo sporadycznie... Ale mam potem wyrzuty sumienia... Czy to jak tak nie potrafię nad tym zapanować?
Oj nie jesteś sama, mi też się zdarzały grzeszki i wcale wyrzutów sumienia nie miałam
PAPAVER lubi tę wiadomość
-
Codziennie sa grzeszki
Dziś pizza
Wczoraj pralinki sztuk 3
Nie umiem zapanowac, brakuje
Zazwyczaj te grzeszki sa w normie i wtedy nie mam wyrzutów sumienia
Dziś po pizzy trochę przekroczylam...
Knopers to moj"posilek"
Nadal jem codziennie banany i piję mleko
Grzesze ale mierze się po wszystkim
A najwiecej grzesze jak jem tak że są ketony...a ostatnio bywaja np raz na 5dni