X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 92

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla odmiany dzisiaj przespał prawie cały dzień :P przy dwójce trzeba nabrać trochę dystansu. Jak popłacze 2 minuty to nic mu nie będzie. Jak trzeba tą większą dupkę wytrzeć to i karmienie zdarza się przerwać. Na szczęście na noc i w nocy młody zawsze zasypia sam a w dzień czasem trzeba mu smoka przytrzymać. Przy starszej trzeba było siedzieć bo zaraz jęki i płacze. Czytanie książeczek przy karmieniu mam opanowane do perfekcji. Oby tylko córcia nie zarzyczyła sobie większej ciężkiej książki ;)
    Mój jakoś ostatnio kiepsko przybiera, znacznie zwolnił a nawet bardzo delikatnie spadł w ciągu 2 dni. Ważymy go przed każdą kąpielą (tak w sumie rekreacyjnie, mamy wagę więc korzystamy :) ) i widać że spada w centylach. Ale może taki ma okres a potem wróci do normy.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy wagę :)
    Po córce chudzince waga dała mi spokój psychiczny przy synu grubasku
    Kazio
    Tak to sobie wyobrażam-rodzicielstwo z dwójką :) no i mój młodszy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Magia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Dziewczyny czy mozecie cos podpowiedziec na walke z wysokim cukrem naczczo w cukrzycy ciazowej? Ostatnie kilka dni mam cukier naczczo ponad 100 (jestem jeszcze bez insuliny, tylko dieta).
    Jak radzilyscie sobie z tym problemem? Dieta u mnie chyba nie pomaga. Jem kolacje okolo 19.30 dietetyczna...a rano lipa...
    Bede wdzieczna za pomoc...

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Witajcie,

Dziewczyny czy mozecie cos podpowiedziec na walke z wysokim cukrem naczczo w cukrzycy ciazowej? Ostatnie kilka dni mam cukier naczczo ponad 100 (jestem jeszcze bez insuliny, tylko dieta).
    Jak radzilyscie sobie z tym problemem? Dieta u mnie chyba nie pomaga. Jem kolacje okolo 19.30 dietetyczna...a rano lipa...

Sorry za polubienie, chciałam zacytować :)
    Możliwe, że za wcześnie jesz i masz za długa przerwę nocną. Spróbuj zjeść nocną kolację (kanapka, jogurt itp.itd) pół godziny przed pójściem spać. Może to pomoże :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Sorry za polubienie, chciałam zacytować :)
    Możliwe, że za wcześnie jesz i masz za długa przerwę nocną. Spróbuj zjeść nocną kolację (kanapka, jogurt itp.itd) pół godziny przed pójściem spać. Może to pomoże :)
    Dziekuje..
    Ale chodzi o przesuniecie zwyklej kolacji pozniej, czy dodatkowa kolacje przed snem? Jem teraz tylko jedna.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowa kolacja przed snem
    Ale u mnie to nie działało
    Niezależnie też od dlugosci przerwy nocnej.
    Dwie ciąże na insulinie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak napisała kamciaelcia dodatkowo :) u mnie też nie zadziałało i dostałam insuline, ale każdy diab Ci zaleci tak czy siak :) a nóż, widelec u Ciebie podziała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 21:38

iv096iyenbdfaarq.png
  • Olala :) Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ta druga kolacja nic nie dawała i ostatecznie wylądowałam na insulinie, a nawet mięso jadłam mimo, że od 15 lat go unikam :D ale bez efektu.

Trzymam kciuki :)

uwo93e3kqlvyjjfg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tej ciazy wrecz wczesniej jem, pózniej wstaje, po 5 miesiacach kłucia odstawiłam insuline, bo nagle wszystko ładnie sie naprawiło!!!!taki fenomen i cud :) wiec nie kłuje sie od 3 miesiecy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Olala :) Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia zazdroszczę! zazdroszczę! I cieszę się bardzo :))))

uwo93e3kqlvyjjfg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala
    u mnie jednak cukrzyca stwierdzana na poczatku ciązy to i tak swoje wycierpię :) insulina nie jest tak mecząca jak ta cała dieta :(
    ale sama diabetolog powiedziała, ze jestem w jej kwrierze pierwszym przypadkiem który odstawił insuline
    a moje cukry siegały juz 108, dzis "aż" 84 a bywa i 75

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Magia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Dziekuje dziewczyny

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Dziekuje..
    Ale chodzi o przesuniecie zwyklej kolacji pozniej, czy dodatkowa kolacje przed snem? Jem teraz tylko jedna.

Ja jem glowna kolacje kolo 18, pozniej jeszcze o 20:30 i o 22:30 przed snem :) w cukrzyce nie chodzi o posilki dietetyczne 3h przed snem, tylko, zeby byly pelnowartosciowe i dostarczaly weglowodanow tych dobrych :)
    Ja na nocny posilek mam rozpisane np 100g jablka, 100g jogurtu naturalnego lub mleka, 25g chleba i troszke masła :) ma wystarczyć na całą noc energii dla Ciebie i dziecka :)
    Ale tez inna sprawa, ze ja problemów z cukrem na czczo nie mam, tylko po posiłkach.
    Powodzenia! :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wcale o was nie zapomniałam jakby sie mogło wydawac:) jakos nie mialam weny pisać ale Jasio jest aniolem
    .musze go budzic na jedzenie..malo krzyczy..nie budzi nawet starszego brata..a Adas wpatrzony w niego jak w obrazek nie chce go zostawiac. Jestesmy jeszcze z tatą wiec jest razniej:) ja szybko doszlam do siebie po cesarce i czuje sie super:) walczę tylko z pobudzeniem laktacji..bardzo bym chciala zeby maly byl wylacznie na cycku ale niestety go musze dokarmiac

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochana mama
    mocno zacisniete kciuki za was :) i ciiiii nie chwali sie tak głosno dziecka :)
    nastepna ja hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 3mam mocno kciukasy za was:)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Witajcie,

Mi tez diabetolog zaleciła posiłek przed snem - np. jedną kanapkę - przed samym położeniem się spać. Ale insulinę (5j) i tak muszę podawać sobie. Najgorzej z tymi cukrami na czczo, bo trudno to kontrolować.

Dziewczyny!
    Czy zdarzają się Wam często jakieś grzeszki? Ja dzisiaj miałam taki spadek energii, że musiałam zjeść trochę czekolady, a miałam tylko mleczną :( Odkąd wykryto mi cukrzycę ( w 7 tygodniu) zdarzyło mi się tak kilka razy, bardzo sporadycznie... Ale mam potem wyrzuty sumienia... Czy to jak tak nie potrafię nad tym zapanować?

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPAVER wrote:

Dziewczyny!
    Czy zdarzają się Wam często jakieś grzeszki? Ja dzisiaj miałam taki spadek energii, że musiałam zjeść trochę czekolady, a miałam tylko mleczną :( Odkąd wykryto mi cukrzycę ( w 7 tygodniu) zdarzyło mi się tak kilka razy, bardzo sporadycznie... Ale mam potem wyrzuty sumienia... Czy to jak tak nie potrafię nad tym zapanować?

Oj nie jesteś sama, mi też się zdarzały grzeszki i wcale wyrzutów sumienia nie miałam :)

PAPAVER lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie sa grzeszki
    Dziś pizza ;)
    Wczoraj pralinki sztuk 3
    Nie umiem zapanowac, brakuje
    Zazwyczaj te grzeszki sa w normie i wtedy nie mam wyrzutów sumienia
    Dziś po pizzy trochę przekroczylam...
    Knopers to moj"posilek"
    Nadal jem codziennie banany i piję mleko
    Grzesze ale mierze się po wszystkim
    A najwiecej grzesze jak jem tak że są ketony...a ostatnio bywaja np raz na 5dni
    Ja z wagą stoję a Patryk wielki :)
    Jeszcze 6dni tej meczarni

PAPAVER lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1951 1952 1953 1954 1955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ