Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
baranosia wrote:Dziewczyny długo się leży po porodzie z cukrzycą w szpitalu?
Wydaje mi się, że tu nie ma różnicy między cukrzycową a niecukrzycowa mamą. Nawet jak po porodzie dalej cukry wariują to zalecenie diety, pomiarów i diabetolog i tyle. Różnica jest w tym czy sn czy CC, jak dzieciątko jest gotowe i tyle
Mówię tu z mojego doświadczenia oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 21:45
-
nick nieaktualnyEdka - gratulacje dużo zdrówka dla Was !! Jak pierwszy tydzień ?
Ja dzisiaj mam diabetologa pryw, zastanawiam się czy chodzić prw czy do poradni NFZ - gdzie lepiej ?
Mam pytanie- jak mam wartości produktów i są podane wegi - np 20 i jest w tym rozbicie na cukry -8- to mam liczyć 20 czy 8?edka85 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Edka - gratulacje dużo zdrówka dla Was !! Jak pierwszy tydzień ?
Ja dzisiaj mam diabetologa pryw, zastanawiam się czy chodzić prw czy do poradni NFZ - gdzie lepiej ?
Mam pytanie- jak mam wartości produktów i są podane wegi - np 20 i jest w tym rozbicie na cukry -8- to mam liczyć 20 czy 8? -
Ciasteczko, pierwszy tydzień szybko zleciał. Mały ładnie je z piersi, nie muszę nic dokarmiać, waga mu rośnie (już praktycznie wrócił do masy urodzeniowej). Czasami potrafi dać w kość, płakać najgłośniej na świecie i brudzić dopiero co założone pieluchy, ale i tak jest najukochańszym łobuziakiem
Asia_Wawa, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość
-
AnnaIzabela wrote:Tak, pozostałe wyniki są ok, ale nie sugeruj się tym. U mnie było tak samo, z tym, że na czczo nie 100 a 93. I potem im dalej tym cukry w cały świat. I insulina na noc
A robiłaś sobie jeszcze raz samo na czczo badanie? Bo ja po dwóch dniach i miałam już na czczo w normie, a pierwszy wynik też 93 (później jak już wcześniej pisałam 122/86). Wizytę w Poznaniu mam za dwa tygodnie ale z tego co widzę to wszystkie dziewczyny które tylko na czczo miały lekko przekroczona normę to i tak kończyły na insulinie bo ponoć dieta w takich przypadkach nie pomaga, to prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 13:28
Cześć czy któraś z Was męczyła się w drugim trymestrze z nawracajaca candida i udało Wam się w końcu zaleczyc? Stosowalyscie jakieś diety? Eliminowalyscie cukier i owoce chleb coś? Będę wdzięczna za porady:) -
Może ktoś wie, czy z cukrzycą ciążową na insulinie ok. 12 jednostek można rodzić w szpitalu o II stopniu referencyjności czy musi być III?
W poniedziałek dopiero zapytam ginekologa.
Pierwsza ciąża wyczekiwana,
Hashimoto + niedoczynność tarczycy,
ANA2 dodatnie, dyskopatia
12tydz. krwotok i krwiak - opanowany
Cukrzyca ciążowa na insulinie doposiłkowej -
nick nieaktualnyEdka - cieszę sie niech rośnie zdrowo !! A daje pospać ??
Dziewczyny - Byłam u diab - mam mierzyć cukier (+ ketony) przez tydz i na razie jeść w miarę normalnie (bez słodyczy czy pieczywa białego), nie ma tragedii póki co, zobaczymy co wyjdzie.
Cukier miałam teraz 80...
Ale czym mam nakłuwać palca ? Mam lancet ale tylko 6 prób i koniec .. czym sie nakluwacie??? -
nick nieaktualnyDomiluk wrote:Może ktoś wie, czy z cukrzycą ciążową na insulinie ok. 12 jednostek można rodzić w szpitalu o II stopniu referencyjności czy musi być III?
W poniedziałek dopiero zapytam ginekologa.
Dziewczyny - czym sie nakłuwać ??? Mam te lancety ale to tylko 6 ukłuć -to 1 dzień -
18karo18 z krwi już nie robiłam, od razu miałam wizytę w poradni i dostałam glukometr i te wyniki oscylowały kilka jednostek ponad normę bez względu co robiłam i jak modyfikowalam dietę.
Ciasteczko ja tak samo zmieniałam igłę raz dziennie, a dziewczyny i po tydzień używały jednej. A w aptece idziesz i mówisz, że chcesz igły do takiego i takiego glukometru. U mnie kosztowały chyba 30gr szt.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny