Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Buko gratki! Super, że Mała zdrowa
Buko lubi tę wiadomość
Cześć czy któraś z Was męczyła się w drugim trymestrze z nawracajaca candida i udało Wam się w końcu zaleczyc? Stosowalyscie jakieś diety? Eliminowalyscie cukier i owoce chleb coś? Będę wdzięczna za porady:) -
Goniąc marzenia wrote:Hej:)pomożecie mi ocenić moje wyniki krzywej?
*na czczo: 4,8 mmol/l (3,9-5,1)
*po 1 h: 8,7 mmol/l (<10 mmol/l)
*po 2 h: 7,4 mmol/l (<8,5mmol/l)
na czczo 86 (norma do 92)
po 1h 157 (norma do 180)
po2 h 133 (norma 152)
czyli OK -
Dziewczyny czy na początku mierzenia cukru mialyscie skoki? Na śniadanie jem to samo co na kolacje i nagle miałam skok do 150, trochę się zdziwiłam bo na krzywej miałam po glukozie super cukry, nawet nie blisko górnych norm tylko takie raczej niższe, tak samo przez pierwsze dni po śniadaniu mimo że jadłam to samo były mniejsze a tu nagle taki skok:o troszke się wystarszylam bo na myśl o insulinie słabo mi się robi :pCześć czy któraś z Was męczyła się w drugim trymestrze z nawracajaca candida i udało Wam się w końcu zaleczyc? Stosowalyscie jakieś diety? Eliminowalyscie cukier i owoce chleb coś? Będę wdzięczna za porady:)
-
Czy ktoś ma glukometr contour plus one, dostałam od diabetologa, ale nie widzę żeby w zestawie był płyn do kalibracji. Kupowałyscie? kalibrowalyscie?Cześć czy któraś z Was męczyła się w drugim trymestrze z nawracajaca candida i udało Wam się w końcu zaleczyc? Stosowalyscie jakieś diety? Eliminowalyscie cukier i owoce chleb coś? Będę wdzięczna za porady:)
-
A porównywalas wyniki? Dobrze A Tobie mierzy? Bo kurde mnie właśnie raz zdziwił wynik 150 zmierzyłam drugi raz i był 114, taka mała rozbieżność stwierdziłam że może trzeba skalibrowac ale nie ma dołączonego płynuCześć czy któraś z Was męczyła się w drugim trymestrze z nawracajaca candida i udało Wam się w końcu zaleczyc? Stosowalyscie jakieś diety? Eliminowalyscie cukier i owoce chleb coś? Będę wdzięczna za porady:)
-
ja mam gluko ixell i były tam w zestawie igły do nakłuwacza oraz płyn testowy. taki test ma się robić jak się otwiera nowe opakowanie z paskami.
może miałaś ręce niedomyte? jak wyjdzie "dziwny" wynik to lepiej skontrolować tak jak zrobiłaś. -
Zdarzało mi się sprawdzać wyniki przy przekroczeniach, ale zazwyczaj różnica była o 1-2 jednostki, więc chyba pomiar był prawidłowy (choć każdy glukometr ma margines błędu)
Ja właśnie przed każdym mierzeniem myłam dokładnie ręce i wycierałam w osobną ścierkę (tylko do tego przeznaczona). Wiem, schiza, ale wolałam mieć pewność, że ręce są czyste. -
Możliwe bo nie chciała mi krew lecieć i się napocilam przy kolejnych strzałach aż w końcu ochlonelam umylam ręce i udało się dziękuję bardzo za odpowiedzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 12:00
Cześć czy któraś z Was męczyła się w drugim trymestrze z nawracajaca candida i udało Wam się w końcu zaleczyc? Stosowalyscie jakieś diety? Eliminowalyscie cukier i owoce chleb coś? Będę wdzięczna za porady:) -
Z ciekawości napisałam do producenta o tą kalibrację i odpisali
"Witam
W glukometrze który Pani posiada nie ma kalibracji.
Każdorazowe włożenie paska do glukometru jest kalibracją więc nie ma potrzeby w inny sposób kalibrować urządzenia."baranosia lubi tę wiadomość
-
No właśnie dzwoniłam do apteki z zapytaniem i Pan mi to samo powiedział bez sensu w takim razie na ulotce piszą o kalibracji przed pierwszym użyciem, w razie gdyby pokazywał źle wyniki lub przy zmianie pasków, ale możemy być spokojne:) dziękiCześć czy któraś z Was męczyła się w drugim trymestrze z nawracajaca candida i udało Wam się w końcu zaleczyc? Stosowalyscie jakieś diety? Eliminowalyscie cukier i owoce chleb coś? Będę wdzięczna za porady:)
-
Czy ktoś jeszcze ma może glukometr contour plus one i sprawdzał czy pokazuje w miarę wiarygodne wyniki ( porównując z innymi glukometrami)? Bo boję się że zawyża a to by oznaczało że na czczo mogę mieć cukry zbyt niskie. Będę wdzięczna za odpCześć czy któraś z Was męczyła się w drugim trymestrze z nawracajaca candida i udało Wam się w końcu zaleczyc? Stosowalyscie jakieś diety? Eliminowalyscie cukier i owoce chleb coś? Będę wdzięczna za porady:)
-
18karo18, śniadania są zawsze bardziej problematyczne niż kolacje. To samo jedzone na kolację może dać duuużo wyższy wynik rano. Ja mogłam na śniadanie zjeść tylko pół kromki chleba (mimo, że brałam insulinę), a na kolację pozwalałam sobie na więcej.
Mam glukometr Contour plus one i uważam, że daje miarodajne wyniki. Różnica między glukometrem a wynikiem badania w laboratorium to było raptem kilka jednostek.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Buko wrote:Moja Agatka urodziła się wczoraj o 18.44, SN, waży 3130g i ma 53 cm, dostała 10 pkt. cukry z tego co wiem miała dobre, ja mam sprawdzać jeszcze jutro, ale na szpitalnej diecie mam w normie a dostaje tu wszystko to czego unikalam w ciąży... I przez te posiłki co 3 godziny w czasie diety jestem bardzo głodna i muszę się sama dozywiać.
Buko lubi tę wiadomość
-
Hej mam jeszcze jedno pytanko, czy pojedyncze przekroczenia cukru typu jeden pomiar na tydzień są wskazaniem do insuliny? Czy takie skoki mogą się zdarzac? Jak to u Was wyglądało?Cześć czy któraś z Was męczyła się w drugim trymestrze z nawracajaca candida i udało Wam się w końcu zaleczyc? Stosowalyscie jakieś diety? Eliminowalyscie cukier i owoce chleb coś? Będę wdzięczna za porady:)