Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
aprill
ja tak czesto jem bo tak mi sie cgce, a teraz taki bogaty sezon, że sama nie wiem, za co sie łapać, a jednak na raz nie moge
a to kalarepa, a to rzodkieweczka, a to coś...zawsze na co mam ochote
jak mijaja 4h a nie jestem głodna (czesto poza domem) też nie panikuje, że długo, że spadnie cukier (hipoglikemii w ciązy nigdy nie miałam, dopiero po porodzie w szpitalu się zdarzało)
a mleko piłam (i pijam nadal) bo mam na nie ogromną ochote takie słodkie się wydaję
a kakao wchodziło w innej ciązy, oczywiście to gorzkie, bez cukruWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 20:04
-
Ja jeszcze godzinkę, cały czas mi się cofa, ale na szczęście udało się utrzymać w żołądku. I tak lepiej to znoszę poki co niż w poprzedniej ciąży, poprzednio prawie odjechałam. Mam nadzieję, że jeszcze godzinę wytrzymam, ale po tym wszystkim chyba puszczę epickiego pawia, wybaczcie mi bezpośredniość 😂Turkaweczka
-
Wizyta OK. Mam fajną doktor zco bardzo chwali, wręcz składa gratulacje(mam pojedyncze rekordy)
Dziś znów dała skierowanie na zestaw badan i w sumie dziś je zrobilam w tamtejszym mini punkcie bez kolejki, z uśmiechem, przy okazji tsh i ft4co wyszło duuuuuzo taniej niż w moim lab.
Mocz oczywiście nie był pierwszy najpierwszy😉 ale moj taki nigdy nie jest. Dużo piję i dużo sikam też w nocy -
Kamcia, ja też nigdy nie jestem w stanie dotrzymać do rana. Zresztą moja mama mówi, że odchodzi się od tego podejścia, że mocz po nocnej przerwie, bo wtedy często jest zastoinowy i mogą wyjść różne cuda.
No to super, że wszystko gładko, w miłej atmosferze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 10:47
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Turkaweczka
-
turkaweczka wrote:aprill, a po kanapce? Albo kefirze? Testowałaś już?
A z zyly jak badam to 84-89... i bądź tu mądry
kamcia a jeszcze mam pytanie, jak jesz tak często to ile razy dziennie mierzysz cukier? Tylko po glownych posilkach czy po przekaskach tez sprawdzasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 12:01
-
k878, ja miałam jako jedno zlecenie, ogtt 75. I to potraktowali, że po dwóch godzinach i na czczo, chociaż zalecenia od 2017 mówią co innego. Dopłacilam za to pobranie po godzinie. Po czym weszłam na elektroniczną kartę ciąży z Luxmedu i tam była krzywa trzypunktowa. Oddali mi pieniądze i zrobili jak trzeba. Ale pół godziny stresu było, ja jestem durna, bo od razu się wszystkim spinam, ten typ tak ma.
A nauczona Twoim doświadczeniem, glukometrem dziś nie mierzyłam po pobraniach, stwierdziłam, że szkoda się stresować i nakręcać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 12:54
Turkaweczka