Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny moge dołączyć? Jestem poczatkująca.. w brzuchu dwaj lokatorzy no i po obciazeniu wynik po godzinie 210. 2 tyg temu zaczelam wegetacje bo tak to u mmie wyglada..jestem ciagle glodna i zła .. mam do Was pytanie o to co pijecie.. bo ja juz na wode patrzec nie moge.. jakies kakao? Sok z marchwi? Czy lepiej nie probować..?
-
Witaj Kate. Woda. Ja czasem dolewam odrobine soku z cytryny albo pomarańczowego (tyle żeby lekki posmak miało). Herbatki owocowe, mięta, czasem słaba kawka. Kakao chyba tez Ok, chociaż to tez używka i trzeba uważać.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Witaj Kate no u mnie też zdecydowanie tylko woda , czasami ale naprawdę czasami wypije coś kolorowego do posiłku. Ale tak pomiędzy posiłkami tylko woda. Ja np. bardzo lubię Ustroniankę z jodemStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Ja piłam też wodę z kilkoma pokrojonymi truskawkami, kilkoma mrożonymi malinami lub owocami leśnymi. Zawsze to jakaś odmiana. Jeśli lubisz to możesz spróbować też z miętą, limonką i świeżym ogórkiem. Ewentualnie sobie trochę erytrytolem dosłodzić, raz na jakiś czas. Soków nie piłam, nie miałam odwagi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 16:00
Turkaweczka
-
nick nieaktualny
-
Ja również mam cukrzyce ciążową zdiagnozowaną około 8 tygodnia. Obecnie wystarcza dieta. Ale to dopiero 14 tydzień.
Mam pytanie może któraś z Was będzie znała odpowiedź. Obecnie jestem na antybiotyku i na ulotce jest napisane że lek fałszuje dodatnio poziom glukozy we krwi. Czy ten wynik sfałszowany jest cały dzień czy tylko jakiś okres bo zażyciu leku?
Musiałam wyrwać zęba, i teraz moja dieta jest półpłynna jem tylko miekkie pokarmy(zero warzyw, raczej, mleko zupy), i martwie się że te kilka dni może zaszkodzić dziecku:( -
Olza kilka dni na pewno nie zaszkodzi dziecku I tak wcześnie miałaś wykryta tę cukrzycę a inne babki chodzą np. do 25tc z podwyższonym cukrem. A kiedyś to w ogóle tego nie badaliStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Mam ochote udusić moja mamę. Mówiłam trzy razy ze rosół to zły pomysł bo a) taki upał b) ja się tym nie najem bo makaronu za dużo nie mogę na raz. I foch jak zjadłam tylko trochę i wytłumaczyłam po raz kolejny to samo. Bo ona zawsze tak gotowała i nie umie inaczej.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Przeczekać i nie myśleć już o tym. Pewne rzeczy są niewytłumaczalne dla starszego pokolenia. Foch minie, a szkoda zdrowia i energii. Ja tak mam u babci, cukrzyca czy nie cukrzyca, nie rozumie, jak w ciąży można sobie wydzielać jedzenie.Turkaweczka
-
Wg gina wyniki ok, ale pochwala trzymanie diety do końca ciąży, bo uważa, że dieta cukrzycowa ładnie trzyma wagę w ryzach i ogólnie jest zdrowa. Jutro idę do diabetologa, porozmawiam konkretnie o tych rozbieżnościach między krzywą a pomiarami glukometrem. Mała ładnie podrosła, wskoczyła na środek siatki centylowej. Byle do przodu...
AnitaK lubi tę wiadomość
Turkaweczka
-
Ja w czwartek mam konsultacje u lekarki ginekolog specjalizującej się w cukrzycy ciążowej, ciekawa jestem czy nie każe jednak teraz robić krzywej... Po posiłkach bywa że mam 140-150, a raz się zdarzyło 163 ale to było po słodkich płatkach z mlekiem...
Też zamierzam zapytać ją o te rozbieżności w pomiarach glukometrem i z żyły, nie wiem czy ten mój glukometr nie robi mnie w bambuko
Wczoraj wieczorem z kolei zjadłam banana i orzeszki ziemne solone i dziś na czczo miałam najniższy wynik od momentu moich pomiarów glukometrem - 94, byłam w szoku że tylko tyle