Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś zezarlam drożdżówkę, z chamską kruszonką i powidłami, więc nie będę rzucać kamieniem 😁 do tego solidne mleczne latte.
A gorsze dni się zdarzają, bądź bo bądź, jesteśmy tylko ludźmi, nie robotami.
A czereśnie chyba nie mają wysokiego IG, więc nie powinno być tragedii. Na zdrowie, zatem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 12:48
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Turkaweczka
-
k878 wrote:Z obniżaczy cukru to znam tylko laktozę, kiszonki i kawę. Ktoś coś dorzuci?
A borówki? Nie jestem pewna... -
Dla mnie laktoza to cukier prosty, ja po nabiale mam wzrosty cukru, ale nie rekordowe
Czytalam ostatnio o kuracji borowkami amerykanskimi czyli cidziennie 150g (nie mniej)kilka miesiecy
Teraz duzo kosztuja
Ale pół kg na raz zjadalam z super wynikiem
Słyszałam o dzialaniu też cynamonu
Ciotka pije herbatę z bialej morwy, zatem nie wiem jak z jedzeniem jej owoców -
Hej dziewczyny, chyba do Was dołączę. W pierwszej ciąży miałam od 24tc cukrzycę ciążowa stwierdzoną po krzywej więc teraz od początku ciąży mierzę cukier i zwracam uwagę na to co jem. W ciągu dnia cukier super, max 120 po godzinie, przy dużej ilości wegli. Problem mam na czco, dzisiaj było 91, miewam 87 czy 89 ale i 97 się zdarza. No i do tego dzisiaj wyszły mi ketony w moczu, ale tylko jest info że "obecne ". Myślałam, że unikne w tej ciąży tej cukrzycy ale chyba przestanę się łudzićStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Paulina 2811, może skok nie był po godzinie, tylko później i stąd taki wynik. Najważniejsze, że w normie, w tym drugim wyniku masz jeszcze zapas do górnej granicy. Ja bym się nie martwiła. Lekarz pewnie rozwieje Twoje wątpliwości.
Kamciaelcia, tyle, że cynamon w ciąży niewskazany. Oczywiście mowa pewnie o większych ilościach, ale radzą uważać. A z morwą to nie wiem.paulina2811 lubi tę wiadomość
Turkaweczka
-
Turkaweczka, to cynamonu w ciazy tez nie mozna? 😮 serio jak czytam internety co mozna jesc/pic w ciazy to glupieje i tylko mi sie lista pytan do lekarza wydłuża...
Ja sie wczoraj na wieczor najadlam czeresni i cukier dzis rano 108 🙄 ech glupia ja -
Witam, ketonów brak, cukier po 9h przerwie na czczo 92 czyli nie jest źle
Co dziewczyny Wy jecie na noc, żeby mieć niski cukier na rano?k878 lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀