Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dośka wrote:Kurcze powiem Wam, że zmartwił mnie ten wynik. Bo od razu się martwię o dziecko ☹️
Dośka lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Glukoza pojawia się czasem w moczu kobiet ciężarnych mimo braku cukrzycy, w ciąży to zjawisko fizjologiczne. Nie mniej jednak,jej brak to oczywiście dobre wieści. Ja w ciąży z synem, mimo stwierdzonej cukrzycy, nie miałam ani razu glukozy w moczu. Byłam na samej diecie.Turkaweczka
-
No jak na taką zagrychę to nie jest źle. Bulgur też raczej z tych drobniejszych, a kiedyś pamiętam, że wszedł jak złoto. Ja od jakiegoś czasu nawet nie mierzę, samą myśl mnie stresuje. Jem jak jadłam do tej pory. Ale kasze juz mi uszami wychodzą.Turkaweczka
-
Dośka wrote:Dzisiaj pierwszy dzień z glukometrem. Na czczo wyszło mi 77, po godzinie po śniadaniu 93.
Mierzyć godzinę od jedzenia, czy po dwóch godzinach też?
Swoją drogą świetne wyniki
Ja na czczo miałam 86Dośka lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Dziewczyny jakie macie glukometry?
Nie wiecie jak można sobie załatwić nowy glukometr?
Ten który mam (Contour Plus) dostałam od diabetologa, ale zawyża mi wyniki i chciałabym mieć inny do porównania -
Ja mam Accu Check performa.
Lekarz rodzinny/diabetolog/ginekolog powinien Ci dac receptę na inne paski i wtedy dzwonisz do tej firmy i powinno Ci przysłać glukometr. Nie wiem, czy wszystko firmy mają taką procedurę ale firma One Touch Select Plus tak ma, osobiście dzwoniłamStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
aprill, zawyża jak cholera. Ja wolę starego dobrego Contour TS. Mi Accu Check też pokazywał wartości porownywalne do Contour Plusa. Spróbuj w aptekach zapytać, czasem dają za darmo, trzeba wypełnić formularz od producenta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 13:49
Turkaweczka