Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, co prawda już kilka tygodni temu zdiagnozowano u mnie cukrzycę ciążową, ale dopiero teraz tutaj do was zaglądam. ☺️
Otóż, jestem w kontakcie z diabetologiem i ten zalecił mi jedynie dietę. Regularnie mierzę cukier i ten NIGDY nie był powyżej czy też poniżej norm. Notowałam wyniki skrzętnie na karteczce, przedstawiałam lekarzowi- nigdy nie miał zastrzeżeń.
Ostatnio stwierdziłam, że łatwiej notować mi wyniki w aplikacji Sweet Pregna i tutaj okazuje się, że moje dotychczasowe wyniki naczczo (+/- 82) zaznaczane są w apce, jako za niskie...
Czy któraś z doświadczonych, słodkich mam, podpowiedziałaby mi "o co może być kaman"? Wizyta w poradni dopiero we wrześniu, ale to oznaczenie przez aplikację już teraz nie daje mi spokoju. 🙄 -
U mnie coś się zaczyna dziać. Od 2 dni kilka razy w ciągu dni śpiączka (ale cukier niby w normie tj powyżej 140 nie odnotowałem), i zdarzają mi się spadki np godzinę po przekąsce do 83-86, ręce się trzęsą, głodna się robię. Mam ochote mierzyć co kwadrans. Albo lecieć na IP. Dobrze ze za 3 dni będzie po wszystkim.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
K878 i jak tam? Już masz maleństwo przy sobie?
A ja mam pytanko odnośnie cukru na czczo, a mianowicie, czy mierzycie cukier zaraz po wstaniu czy dopiero przed samym śniadaniem?Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Jeszcze w dwupaku jutro o 17 melduje się w szpitalu i już ustaliłam z córka ze do tej godziny nie wychodzi! Ale nie mam żadnych skurczy ani nic wiec jestem spokojna.
Mierzenie tez po wstaniu, wtedy jest najbardziej porównywalne dzień do dnia, tak mi się wydaje.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja mierzę raczej przed posiłkiem. Albo zaraz po wzięciu Euthyroxu. W każdym razie pierwsze co robię to łykam tego nieszczęsnego proszka żeby móc potem zjeść śniadanie dzisiaj np zapomniałam zmierzyć na czczo 😳 i notorycznie zapominam badać ketony 🤦 rano wszystko jest na szybko i gdzieś mi te "obowiązki" umykają...
K878 kciuki! Daj znać jak będziesz w stanie że już jesteście razem 😘k878 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Hej, my już rozpakowane, 28.08 o 9:50
2900 g i 54 cm. Taka sCzuplutka ze strach dotykać. Dużo spi i jak się dossała to na 3h ja już zgarbiona ale chodzę. No i na sali były atrakcje bo po podaniu znieczulenia tętno mi zaczęło lecieć ze zaczęli biegać i krzyczeć. Ale pomyślałam sobie ze muszę sie wziąć w garść i potem było dobrzekamciaelcia, silent, AnitaK, Kazio14, sylvuś, Audreyyy lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019