Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
k878 ale w szpitalu dużo bardziej miarodajny byłby pomiar na czczo. No i są różne przypadki, jak ktoś ma np. ciągle ponad 100 na czczo na glukometrze to co innego niż jak ma 91. Wszystko ma swoje wady i zalety.
kamciaelcia jeżeli Cię źle zrozumiałam to przepraszam, ale znowu poczułam że to jakiś przytyk do mnie, że nie wierzę w moją cukrzycę. Jakbym nie wierzyła to wżerałabym drożdżówki, białe pieczywo i lody bo przyznam raz tego wszystkiego spróbowałam i cukier po 1h dobry. Ale trzymam dietę i chodzę do lekarza. No i cukier rano mam ciągle w normie poza tamtymi dwoma wyskokami.
-
Ja nawet nie pisałam o braku wiary w cukrzycę A pisałam o pogodzeniu się ze swoim losem że trochę ciąża ma pod górkę i trzeba czasami się dostosować
swoj rozum mamy
Ale uważam że szkoda czasu na ciągłe szukanie lekarza bo inny nie odpowiada nam np podejściem
Czym innym jest brak zaufania- to podstawa do zmiany prowadzącego
Ale ciąża tak szybko mija, tak szybko kończą się pewne etapy (W życiu W ogole) ze czasem warto przytakiwac i robić swoje
Dla mnie kazdy lekarz powinien podchodzic do pacjentki indywidualnie
Jednak takich ideałów za wiele nie ma...po co szukać winy w normach, w sprzetach? każda z nas jest inna ale cel ma taki sam-urodzic zdrowe dziecko
Mam cukrzycę i mam cel, nawet jeśli oznacza to klucie, dietę. My tez jesteśmy wazne!!na kazdym etapie macierzyństwa. Warto mieć niekiedy z górki. I własne zdanie nawet wobec lekarza. -
u mnie było odwrotnie w tej ciazy-poza "standardowymi" 2 tyg dla diety dostałam kolejne(w poprzedniej ciazy po 5m insuliny całkowicie ja odstawiłam), a cukier rósł
dzis jestem po 1j.
(to juz pewnie placebo) i na czczo 72
no ale stres stres stres i nie moge spac...drugi poranek zaczynam przed ludzka pora
-
Audreyyy wrote:A jak mierzycie cukier na czczo? Zawsze o tej samej godzinie czy po wstaniu? Dzis z ciekawości zmierzyłam o 6 (91), poszłam spac i o 8 było już 86, dopiero zjadłam śniadanie.
Miałam tę samą rozkminę dziś zmierzyłam o 6:30 - ale bez wstania, miałam glukometr pod ręką i przetarłam ręce żelem antybakteryjnym - było 90. Pół godziny pozniej, kiedy wstałam, zrobiłam siku było juz 83. I ten pomiar wpisałam do dziennika, bo dopiero wtedy minęło też 8h od ostatniego posiłku. Myślę, że samo wstanie spala cukier. -
Hej! Byłam dzisiaj na badaniach i na glukometrze 87 a z żyły 74. Nie pamiętacie jaką tolerancję powinien mieć glukometr? Jakaś duża ta różnica mi się wydaje 🤔
Mi papryka nie podnosi i bardzo mnie to cieszy bo to jedyne warzywo jakie mi przechodzi do kanapki... Pomidora trochę się boję. Ale i tak od wczoraj jest trochę lepiej. Mam mniejszy jadłowstręt i chyba częściej jem. Ech zrobię sobie sałatkę grecką to trochę warzyw przemycę.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kamcia tak, sprawdziłam pod gabinetem. Mi się znowu kojarzy coś w stylu +/-10j do 100j a powyżej 100j 10% ale nie wiem czy czegoś nie pomyliłam. Spytam lekarza. W sumie glukometr ma trzy lata. Nie wiem ile wynosi ich żywotnośćTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja słyszałam ze 3-4 jaja na tydzień każdy człowiek może. Ale nie wiem jak to się ma do ciężarnych a cukrzyków to w ogóle. Ja od jakichś trzech miesięcy nie trawie jajek. Odbijają mi się i niedobrze mi, czasem żołądek mnie boli. Sprawdzałam z kilku źródeł i zawsze to samo. Przestałam jesc w ogóle.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019