Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Lyanna jeżeli Twój organizm toleruje jajka to nie ma przeciwwskazań żeby jeść je codziennie ja jem codziennie, choć ostatnio kurki niosą mniej więc jem rzadziej
April właśnie nie, nic nie mówiła o nocy 🤔 ale też tak myślałam, żeby zacząć od mniejszej dawki 🙂Lyanna lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
Grudzień 2024 - Aniołek 10 tc -
syllwia91 wrote:Mi dzisiaj cukru nie wywaliło ani po białym zwykłym makaronie ani po naleśnikach 🙀 jedynie naczczo jest dużo....
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie żadne chleby dla diabetyków ani inne ciemne jeszcze gorzej działają niż biały ,tylko gracham jako tako tak że już przestałam szukać i próbować. Makaron ,nawet naleśniki nie psują cukru pod warunkiem że nie rano ,na śniadania nie mam patentu. Jeszcze mi miesiąc został więc może coś odkryję,o limicie na jajka nie słyszałam zalecano mi jajka przy cukrzycy ale o tym żeby nie za dużo nikt nie mówił
-
Dziewczyny co jeść na kolacje zeby nie wybijało cukru z rana na czczo ?
U mnie po posiłkach cukier ok, po kolacji ok 120. Ale z rana to rożnie bywa, kolacje jem ok 20.30, a cukier mierze o 5.30-6.00polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
nick nieaktualny
-
Sucharek nie mam pojęcia ,a to wogole jest jakaś zależność między kolacja a cukrem naczczo? U mnie co ciekawe im wyższy cukier po kolacji tym mniejszy rano a jak po kolacji było ładnie to rano 115. Mam wrażenie że u mnie to przypadkowe ,cukier rano mierze koło 6 -6.30 a kolację mniej więcej koło 20. Tylko insulina cokolwiek zmieniała
-
Dzięki dziewczyny Dzisiaj znowu jajecznica i cukier ok. Natomiast po obiedzie 150...
Jeśli chodzi o cukier na czczo, to w poprzedniej ciąży przed snem zjadałam jogurt z łyżką płatków owsianych. Cukier po tym był ok i nie było ketonów.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj podałam sobie 10j insuliny zamiast 16j i oczywiście cukier z 90 parę skoczył na 109 😩 wiedziałam, że tak będzie i ciekawe czy uda w ogóle mi się dojść do normy zanim urodze. I ciekawe który cukier jest lepszy 😡Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
Grudzień 2024 - Aniołek 10 tc