Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny za odpowiedz ja właśnie mam 16j, ale cukier z rana dalej stoi w miejscu i właśnie sie zastanawiałam czy moge dalej iść w gore z insulina, bo zwiększam i zwiekaszam dawke a wynik bez zmian rano.
Gem to trzeba brać tak zdrowo-rozsądkowo. Jak sobie zjesz od czasu do czasu coś słodkiego i masz ok cukier, to chyba w porządku.
Ale nie ze codziennie na drugie śniadanie jesz ciasto czy czekoladę...no bo jakby nie było nie dostarczasz tym posiłkiem składników odżywczych ani sobie ani dziecku. Poza tym,ja bym sobie wtedy zawsze kontrolowala cukier po takim posiłku, bo po pierwsze im bardziej zaawansowana ciaża tym cukier wywala bardziej nawet jeśli kiedys był super np. po budyniu, a po drugie to jest taka troche loteria raz Ci wyrzuci cukier 120, a nastepnego dnia juz 160.
Ja sobie tez czasem kupie czekolade, ale jem powiedzmy po 2-3 kostki, czy u tesciowej zjem kawałek sernika...ale to tak z umiarem 😉polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Gem wrote:W instrukcji glukometru jest napisane żeby nakłowac palce oprócz kciuka i wskazującego , diabetolog mi nic nie mówił o tym ze to istotne, jak to jest z tym ?
-
nick nieaktualnySucharek ja mam zwiększać do momentu dobrych cukrow, mogę dojść nawet do 60j co 3 dni zwiekszsm o 2 j. Ostatnio jem o 21 o 22 insu i tyle i o 9 wstaje i mierze i mam lepsze cukry niz po tych późnych kolacjach, przekaskach itd
sucharek85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ostatnio pytałam czy przed porodem cukry spadają. Tak więc sama sobie odpowiedziałam na to pytanie - tak spadaja. Urodziłam 16.12.19. Tydzień przed porodem zaczęłam schodzić z insuliny nocnej i dziennej, nocna zeszła z 36 do 24. W chwili obecnej wszystkie szpitalne pomiary wyszły w normie. Cała insulina została odstawiona. Jak wrócę do domu to zacznę mierzyć z powrotem swoim glukometrem.
Co do produktów które są zakazane - jeżeli go zjadłam i cukier był ok to uznawałam że dla mnie ten produkt jest w porządku. Co do owoców to nigdy nie słyszałam że nie można ich jeść. Ja po owocach zawsze miałam cukry w normie.syllwia91, sucharek85, Lyanna lubią tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Gem wrote:Dziewczyny jak to jest np zjem sobie ciastko lub budyń i po godzinie mam cukry w normie to i tak szkodzę dziecku wtedy ? Czy organizm dobrze wszystko przetworzył ? Ciemna jestem w tym temacie cukrzycy buziaki
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Ja 36 i 4 a u mnie cukry są teraz gorsze niż w 30 Tc np. Więc z tym spadaniem to każdy inaczej chyba tzn nie przekraczają tych 140 ale ogólnie są gorsze. Tak to pi jedzeniu miałam 90 do 100 a teraz 115 119. Ja też zaczęłam schodzić z sioforu który brałam cała ciaze to może przez to też
-
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Scuharku privpolip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Dziewczyny, byłam przedwczoraj na wizycie w poradni przy szpitalu i jestem zadowolona z wizyty
Zostajemy na diecie, po wskazówkach pielęgniarki nawet owsianka na 2 śniadanie mi nie wywaliła cukru
Ale dowiedziałam się, że mam więcej i częściej jeść bo za mało utyłam do tej pory.
Dziewczyny a jak jest z owocowymi herbatami? pijecie różne, ale bez cukru?marzec 2020 czekamy...
[*] 12tc [*] 6tc
Mutacje :
Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
+ niedoczynność tarczycy
+ cukrzyca ciążowa -
Ja teraz pije najczesciej czarna herbate, smakowa lub zwykla. Akurat owocowych nigdy nie slodzilam, ale ogolnie zamiast cukru uzywam teraz ksylitolu
tunderka lubi tę wiadomość
-
Nie piję owocowych herbat, tylko czarną. Ostatnio z cytryną, bez cukru. Brak cukru mi nie przeszkadza, bo nie słodzę herbaty
U mnie cukier na czczo się unormował, gorzej z posiłkami. Mam jeść więcej węglowodanów ale wywala mi cukier, mimo insuliny. Muszę jakoś z tym dojść do ładu.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc