Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Miuu czemu mierzysz przed obiadem? Z tego co wiem przed posiłkiem mierzy się przy insulinie, ja tak miałam z synkiem. A przed snem przed nocnym posiłkiem? Co kraj to obyczaj mi kazaly jezeli w ogóle w nocy tii miedzy 2-4 kiedy moze byc spadek cukru ponizej 60. zy jesz zupę i drugie na raz czy masz przerwę?
Dziś na obiad pomidorowa z wczoraj z brązowym makaronem.
Na drugie smazone mięsko mielone na oleju kokosowym, ze szpinakiem, cukinią, czosnkiem, kefirem i serem żółtym. Makaron razowy. Surówkę z kapusty białej, kiszonej, ogórka świeżego i kiszonego, marchwii z olejem lnianym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:27
-
agatia wrote:Marzenka ile tego makaronu na noc? Brawo!!! a kanapka o 1.30 tylko z serem czy z warzywami? I z jakiego chleba?
O 1.30 kanapka chleba pelnoziarnistego 50g i plaster sera żółtego bez warzyw i popilam 1/4 szklanki Maślanki bo mnie zatkało. )
-
oj, witaj kochana, zaglądam tu, co jakiś czas, ale nie wiem, co pisać, bo nadal tak jakoś mi źle, mam wielkie poczucie zyciowej porażki i braku sensu czegokolwiek. Rano tez jechałam do tego laboratorium, co mnie diab. skierowała i wyniki średnie. Na pewno wyszły moje jedzeniowe grzeszki...same wyniki mnie podłamały. W nocy wstałam mierzyć cukier i znów nie mogłam zasnąć...wierciłam się, wierciłam, ale starałam się nie denerwowac, bo już wiem, jaki mam po stresie cukier. Zaspałam rano(tak naprawde budzika nie nastawiłam) i już zaczęło się od poślizgu, potem jakoś lzej przeszłam dzień, ale niestety z tym wewnętrznym uczuciem rezygnacji. Doszłam nawet do wniosku, że mój mąż lepiej pamięta, co diab. mówiła na wizycie-że ten tydzień będę ekperymentować i uczyć się na błędach...więc może jest szansa, ze nie da od razu na noc insuliny...
-
Kamcia zawsze tydzień-dwa to niestety czas na "-eksmerymnty", żeby poznać swój organizm.
Ja cały czas walczę z ketonami, też mnie to dołuje i męczy poza tym mam jakieś kosmicznie niskie cukry i martwię się, że może za mało kcal dostarczam. Albo mój organizm od 2 śniadania dostaj jakigoś turbodoładowania i działa prawidłowo, że te cukry takie niskie
W pn się zapytam, z każdym dniem czuję się coraz głupsza -
agatia, z jednej strony diab. nie stwierdziła u ciebie jeszcze cukrzycy, miałas ją wcześniej, więc teraz jest bardzo prawdopodobna, ale działasz w porę i przypominasz organizmowi, jak ma działać...ale tez trzeba tych cukrów pilnowac, żeby hipoglikemia nie dopadła z nienacka. i nie wydaje mi się, żeby poziom cukru = kcal. Pamietaj o tzw pustych kaloriach i nie zawsze są zwiazane z węglowodanami. Tylko się cieszyć, że cukty niskie...oby tak do końca...
a wiesz może, co to hemoglobina glik. IFCC???? -
wyniki kiepskie jeśli chodzi o cholesterol całkowity i trójglicerydy wstyd normalnie, ale to te moje upodobania ...a śmiałam się z męża, bo on też ma wysoki cholesterol
do końca nie rozumiem mojego wyniku kreatyniny i tego "magicznego"eGfr (czy jakoś tak)
no i ta hemoglobina...
ale ketonów nie ma
z reszta dla marzenki mierzyłam dziś i o 2 w nocy i o 7 - zeroWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 21:27
-
2 małe kanapeczki z indykiem i ogórkiem kiszonym i cukier 120 nigdy chyba po kolacji nie mialam tak wysokiego.
-
Kamcia no to hemoglobinę masz rewelacyjną nie wiem co oznacza IFCC.
Kamcia z racji wczesnej ciąży mamy cyrki z cukrami na czczo i po I śniadaniu, potem pewnie zacznie się kiełbasić wszystko
Iza spokojnie 120 to norma. Wiem, że to wkurza, ale jesteś już w wysokiej ciąży i takie skoki mogą się pojawiać.