X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co masz dzis na obiad ? I kolacje ? Dorzuć warzyw sobie duzo

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu czemu mierzysz przed obiadem? Z tego co wiem przed posiłkiem mierzy się przy insulinie, ja tak miałam z synkiem. A przed snem przed nocnym posiłkiem? Co kraj to obyczaj ;) mi kazaly jezeli w ogóle w nocy tii miedzy 2-4 kiedy moze byc spadek cukru ponizej 60. zy jesz zupę i drugie na raz czy masz przerwę?
    Dziś na obiad pomidorowa z wczoraj z brązowym makaronem.
    Na drugie smazone mięsko mielone na oleju kokosowym, ze szpinakiem, cukinią, czosnkiem, kefirem i serem żółtym. Makaron razowy. Surówkę z kapusty białej, kiszonej, ogórka świeżego i kiszonego, marchwii z olejem lnianym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:27

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu a ten ekochleb to jest żytni? Pełnoziarnisty?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po drugim daniu mam ciukier 84 i o co kaman?? Dużo warzyw, pełnoziarnisty makaron, trochę oliwy. Optymalnie cukier powinien być koło 95. Niby 80 to norma i powinnam się cieszyć, ale wydaje mi się, że niski cukierek to mało kcal.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Marzenka ile tego makaronu na noc? Brawo!!! :) a kanapka o 1.30 tylko z serem czy z warzywami? I z jakiego chleba?
    15 rurek makaronu ciemnego z biedronki. Jak zwazylam po ugotowaniu to wyszło 30g. Do tego 3 kabanoski i 3 pomidorki koktajlowe.
    O 1.30 kanapka chleba pelnoziarnistego 50g i plaster sera żółtego bez warzyw i popilam 1/4 szklanki Maślanki bo mnie zatkało. :))

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co jecie na kolację? Tą normalną nie przed snem?

• Miuu Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje w piekarnie ekologicznej pełnoziarnisty. A nie wiem czemu prędzej mam mierzyć cukier tak kazali. Nie jem Agatia dwóch dań. Zawsze jedno

agatia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Kamcia dzisiaj okiełznała cukry. Kamcia napisz :) mam nadzieję, że nie uciekłaś z forum i że masz już lepszy humorek :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, witaj kochana, zaglądam tu, co jakiś czas, ale nie wiem, co pisać, bo nadal tak jakoś mi źle, mam wielkie poczucie zyciowej porażki i braku sensu czegokolwiek. Rano tez jechałam do tego laboratorium, co mnie diab. skierowała i wyniki średnie. Na pewno wyszły moje jedzeniowe grzeszki...same wyniki mnie podłamały. W nocy wstałam mierzyć cukier i znów nie mogłam zasnąć...wierciłam się, wierciłam, ale starałam się nie denerwowac, bo już wiem, jaki mam po stresie cukier. Zaspałam rano(tak naprawde budzika nie nastawiłam) i już zaczęło się od poślizgu, potem jakoś lzej przeszłam dzień, ale niestety z tym wewnętrznym uczuciem rezygnacji. Doszłam nawet do wniosku, że mój mąż lepiej pamięta, co diab. mówiła na wizycie-że ten tydzień będę ekperymentować i uczyć się na błędach...więc może jest szansa, ze nie da od razu na noc insuliny...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zawsze tydzień-dwa to niestety czas na "-eksmerymnty", żeby poznać swój organizm.
    Ja cały czas walczę z ketonami, też mnie to dołuje i męczy :/ poza tym mam jakieś kosmicznie niskie cukry i martwię się, że może za mało kcal dostarczam. Albo mój organizm od 2 śniadania dostaj jakigoś turbodoładowania i działa prawidłowo, że te cukry takie niskie :)
    W pn się zapytam, z każdym dniem czuję się coraz głupsza ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyników to mam nadzieję, że nie są az takie średnie, jak zakładasz.
    Ja jutro jadę robić badania zlecone przez diabetologa i się martwię, bo szału się nie spodziewam :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, z jednej strony diab. nie stwierdziła u ciebie jeszcze cukrzycy, miałas ją wcześniej, więc teraz jest bardzo prawdopodobna, ale działasz w porę i przypominasz organizmowi, jak ma działać...ale tez trzeba tych cukrów pilnowac, żeby hipoglikemia nie dopadła z nienacka. i nie wydaje mi się, żeby poziom cukru = kcal. Pamietaj o tzw pustych kaloriach i nie zawsze są zwiazane z węglowodanami. Tylko się cieszyć, że cukty niskie...oby tak do końca...
    a wiesz może, co to hemoglobina glik. IFCC????

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki kiepskie jeśli chodzi o cholesterol całkowity i trójglicerydy :) wstyd normalnie, ale to te moje upodobania ...a śmiałam się z męża, bo on też ma wysoki cholesterol
    do końca nie rozumiem mojego wyniku kreatyniny i tego "magicznego"eGfr (czy jakoś tak)
    no i ta hemoglobina...

ale ketonów nie ma
    z reszta dla marzenki mierzyłam dziś i o 2 w nocy i o 7 - zero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 21:27

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina glikowana pokazuje średnią cukrów z 3 ostatnich mc. Najlpiej, jak jest w okol. 4-5%, do 6% jest ok, a powyżej oznacza, że były spore skoki cukru.

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie chcę wiedzieć jaki mam cholesterol ;) mi takich szczegółowych badań nie zleciła, może na szczęście ;) ale postanowiłam, że czas zmienić złe nawyki i ta ciąża to wstęp :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hemoglobina glikowana pokazuje średnią cukrów z 3 ostatnich mc. Najlpiej, jak jest w okol. 4-5%, do 6% jest ok, a powyżej oznacza, że były spore skoki cukru.
    h. glik. 4,6%
    ale mam ponizej normy to jej drugie oznaczenie h.g IFCC

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 małe kanapeczki z indykiem i ogórkiem kiszonym i cukier 120 :-( nigdy chyba po kolacji nie mialam tak wysokiego.

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis eksperymentowałam z ziemniakami, nałożyłam trzy, dojadłam 2,5 i cukier po obiedzie 81. Ale bałam sie tych ziemniaków, więc po poszliśmy z m. na maleńki spacer (do biedronki po olej kokosowy)

wiec tez nic z tego nie rozumiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no to hemoglobinę masz rewelacyjną :) nie wiem co oznacza IFCC.
    Kamcia z racji wczesnej ciąży mamy cyrki z cukrami na czczo i po I śniadaniu, potem pewnie zacznie się kiełbasić wszystko ;)
    Iza spokojnie 120 to norma. Wiem, że to wkurza, ale jesteś już w wysokiej ciąży i takie skoki mogą się pojawiać.

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a jak dzisiaj na czczo i po śniadanku?

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ