Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:Marzenka
I to z tobą rozmawiałam o której mierzyć cukier jeśli posiłek długo trwa? ?
Wczoraj eksperymentowalam po obiedzie który jadłam 20 min. Pomiar godz od rozpoczęcia godz od zakończenia i wysrodkowany czas...cukier niemal taki sam (różnica 1 -2)
I mi ketony nie dolegaja ale cukier na czczo
Mi w szpitalu edukatorka mówiła, żeby mierzyć godzinę po ostatnim kęsie. Pewnie ma rację, bo jest tam na etacie i zajmuje się i szkoli ludzi z diet. Strasznie mi się spodobała... Super tłumaczyła. Takie powinny być dietetyczki i diabetolodzy. A niektórzy to mam wrażenie, że nie wiedzą o co w tym chodzi -
Zaraz jadę do labu, ale wpadłam Wam się pochwalić NIE MAM KETONÓW zero nic makaron i kanapka zadziałały dzisiaj spróbuję nie zjeść juz w nocy i zobaczę czy sam makaron wystarczy. Tylko ja zjadłam makaron na obydiwe kolacje
Deneris, Miuu, asioczek86 lubią tę wiadomość
-
Tylko wiecie coś dziwnego cały tydzień mierząc cukier na czczo 6-7 miałam na poziomie 88-92, a dziś pospałam dłużej i o g.7.50 zmierzyłam i miałam 97 (((( załamka.... Skąd taki skok? czy to już za późno? Chyba o tej porze to już śniadanie powinno być zjedzone.
Może któraś wie, jakie działanie ma masło na cukier? czy w czymś pomaga? -
agatia, gratuluje braku ketonów, pewnie na mnie przeskoczyły? ale tak szczerze to nawet nie wiem, bo jakos znów nie mogłam odczytac tego paska:( (wpisałam 0 lub 5)
na czczo 95 , ale mierzone o 8:15 i tez sobie pomyślałam, że może kiepska pora, ale dziś źle spałam i nie dałabym rady wstac wczesniej
Pół nocy sie meczyłam z żołądkiem, z bólu sie budziłam, miałam mdłości i normalnie bym pomyślała, że to ciążowe, ale ja juz ten ból znam, więc albo coś sie przykleiło do żołądka, albo dopada mnnie niedokwasota...ale boli nadal, spróbuję kawe wypić by coś ruszyło , bo nie ma mowy o jedzeniu, już nad kiblem wisiałamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 08:37
-
Dziewczyny ja rano o 6 cukier na czczo miałam 81, ale zanim dojchałam do labu to już był 90 z racji tego i po śniadaniu miałam wyrzut cukru bo 138 a 20 min popóźniej spadło już do 104.
Co do zmierzenia na czczo i pójścia dalej spać to nic nie da bo po spaniu i tak cukier będzie wyższy, więc to tylko uspokajanie własnego sumienia
Ja mam zły dzień dzisiaj z cukrami, ale trudno.
Dzisiaj eksperymentuje i na noc już nie jem kanapki, pozostanę na makaronie o 22 i zobaczę jak ketony rano, bo męczy mnie to nocne wstawanie. -
No to super Agatia ze juz nie masz tych ketonów.
Przepis na tiramisu
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/tiramisu/tiramisu.html
Nie dałam alkoholu. Cukier trzcinowy bądź ksylitolu zamiast zwykłego. Niestety biszkopty były zwykle. Ale nic mi po nich nie było. Zawsze można odłożyćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:00