Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
na czczo 87, ale raz mierzyłam, bo pewnie znowu bym kazdy palec sprawdzała, a nawet nie miałam czasu. Fakt, ze pomiar wcześniej niż zwykle ( o pół godz). no i śniadanie(kromka chleba 50 g z żóltym serem + plus liść pekińskiej)w samochodzie, jednak o mojej porze o 9(zaraz po laboratorium). Mąż dojadł kanapkę, bo to było za dużo. i bez mojej kawuni...cukier 110 (mały spacer po castoramie)
-
To może rzeczywiście taki twój urok ale myślę, że twój organizm się nastawi i ketony znikną. Na pewno zjada cukier skoro masz takie piękne poziomy po jedzonku. A ja wiem, że jutro znów od rana będą źle cukry. W dni nieparzyste jest super a w parzyste kryzys
-
i może byś utonela w tych ketonach
Jutro jest 6.lutego i cukry na pewno urosna i znów będzie dla mnie tragiczny dzień. Dziś bez kawy bolała mnie głowa, wypiłam tuż przed 2.śniadaniem i przestało ale senności nadal nie ogarnelam i padlam na 15 min. Doszłam do wniosku, że przez tę cholerna cukrzycę nie mam czasu spać, wyjść z domuagatia lubi tę wiadomość
-
Kamcia jeszcze przed snem Ci napiszę, że ja się czuję tak samo. Przez cukry nie mogę się zdrzemnąć bo po 1 i 2 śniadaniu potrzebny ruch bo cukier skacze, co godzinę trzeba mierzyć, potem szykować, potem jeść i tak cały czas
ja dzisiaj wypiłam kawę do II śniadania bo ciśnienie mnie zabijało było tak niskie.
Dobrej nocki. Mam nadzieję, że jutrzejszy dzień parzysty zostanie odczarowany -
Marzenka
I to z tobą rozmawiałam o której mierzyć cukier jeśli posiłek długo trwa? ?
Wczoraj eksperymentowalam po obiedzie który jadłam 20 min. Pomiar godz od rozpoczęcia godz od zakończenia i wysrodkowany czas...cukier niemal taki sam (różnica 1 -2)
I mi ketony nie dolegaja ale cukier na czczo