X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ciasto czekoladowo-orzechowe Książki to gdzie znajdę przepis? :)
    Jakbym chciała napić się kawy z mleczkiem to o której najlepiej?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia cukier mierzysz po posiłku nie po piciu :)
    Jem owsiankę z jabłkiem, ale jakoś słabo mi wchodzi bo niezbyt lubię. Obawiam się cukier po owsiance bo dzisiaj mega skacze, no ale zobaczymy :) bo chleb mi obrzydł na maksa i będę go jadła tylko w nocy ewentualnie :)
    Tiramisu mniam mniam, ale po herbatnikach i cukrze trzcinowym miałam bym mega cukier :) wolę nie ryzykować :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    A to ciasto czekoladowo-orzechowe Książki to gdzie znajdę przepis? :)
    Jakbym chciała napić się kawy z mleczkiem to o której najlepiej?
    Przepis str 182 na forum :)
    Co do kawy to nie wiem jak reagujesz nanabiał ja mogę do 2 śniadania lub po nim :)

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stewia może być chyba zamiast cukru. Gdzieś czytałam ale nic z nią jeszcze nie robiłam.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stewia tylko naturalna z doniczki absolutnie słodziki ze stewią bo to sama chemia. Kupiłam sobie w poprzedniej ciąży stewiowy słodzik to się okazało, że zawiera 0,2% stewii, a reszta to hmmm ;)
    podobo nie ma badań jak działa stewia w ciąży, więc wszystko zc umiarem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:46

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie wiedziałam. A ten ksylitol może być?
    Po drugim śniadaniu mam 102 cukier. Zjadłam 2 śledzie,65 g chleba żytniego i ogórek kiszone. Więc pije teraz kawę z mlekiem i zjadłam ciasteczko jęczmienne:)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksylitol jak najbardziej może być zamiast cukru, ale podobno nic co ma rosnąć na drożdżach to wtedy się nie sprawdza, czyli pizza czy ciasto drożdżowe nie urośnie. Wcześniej pisalyście że cukier wysoki bo później zjadłyscie śniadanie a u mnie właśnie dzisiaj odwrotnie. Wstałam o 10 i cukier na czczo ok i po sniadanku 104 czyli dużo niższy niż przez ostatnie dni jak wstawałam przed 8

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha nie ma reguły z tym cukrem, za wczesnie źle za późno źle ;) mi pewnie cukier skoczył z uwagi na pobieranie krwi itp.
    Też wypiłam kawkę z mlekiem z ciastem czekoladowym. Bo po owsiance cukier 88.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wymiotowałam i położyłam się, ale cholera było trzeba wstać by znowu żreć :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to owsianka Ci służy Agatia. Dodaj jakiegoś orzecha zeby chrupały i ciut cynamonu. Bedzie lepsze.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a może coś Ci zalega na żołądku... kurcze umęczysz się... ja dzisiaj rano też wymiotowalam, a od surówki z kapustą robi mi się niedobrze na samą myśl :)
    Ja już zauważyłam, że na 1 śniadanko mogę zjeść max 1 kromkę bo inaczej cukier skacze, a potem mogę nadrobić w ciągu dnia. A żeby pozbyć się ketonów to muszę na noc się nawtykać jak świnia ;) trzeba korzystać bo im pozniejsza ciąża tym trudniej zapanować nad cukrami :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu oprócz pierwszego śniadanka wszytsko mi służy ;) niezbyt lubię owsiankę, ale jestem bardziej syta niż po 2 kanapkach :) więc jakoś się przekonam do niej :)
    A na pierwsze śniadanie służy mi komosa bo cukier 100 tylko jest dość droga do codziennego jedzenia :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów leżę, oby to nie niedokwasota...brzuch dalej boli, w pionowej pozycji słabo mi. ..żołądek się zbuntowal

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zdrowiej szybko kochana!!!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę wstać, chociaż na lezaco nie jest mi niedobrze. Śmieszne, nie śmieszne, ale od dziecka po jedzeniu głośno burczy mi w brzuchu, mam to po mamie, z daleka słychać że trawie (to nie jest burczenie z głodu ). Od tygodnia tego nie słyszałam, ciągle uczucie pelnosci, dosłownie przejedzenie! No i mam za swoje za to obzarstwo!tragedia !gdyby nie cukrzyca i ciąża polecialabym do apteki po citropepsin jutro ja będę miała ketony za nas wszystkie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera,w opisie citropepsin nie ma nic o ciąży ani cukrzycy. ..zawiera sacharoze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 13:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minto ciągłe jedzenie też nie służy, mam brzuch wzdęty jak balon. Ech musi się organizm przystosować do dobrej zmiany nawyków :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na niedokwasote leczylam się raz wiele lat temu, tydzień bólu, wymiotów po wszystkim i zamiast badac wmawiali mi ze bulimia. Ponad 7 kg mniej w tydzień, 2 tyg szpitala, od tamtej pory rozpoznawalam od razu ten ból i w porę działałam takim zwykłym citropepsinem. Dlatego tak się tego boje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 14:25

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia oby to nie to !!! Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam nadzieje, najgorszy jest ten ból żołądka, najchętniej bym zwróciła by opróżnić żołądek, ale dzidzia. ..za pół godz musze jeść. ..wstać nie mogę a co dopiero jedzenie. ..ketony jutro murowane tylko pytanie ile ich będzie. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ