Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia cukier mierzysz po posiłku nie po piciu
Jem owsiankę z jabłkiem, ale jakoś słabo mi wchodzi bo niezbyt lubię. Obawiam się cukier po owsiance bo dzisiaj mega skacze, no ale zobaczymy bo chleb mi obrzydł na maksa i będę go jadła tylko w nocy ewentualnie
Tiramisu mniam mniam, ale po herbatnikach i cukrze trzcinowym miałam bym mega cukier wolę nie ryzykować -
marzenka06 wrote:A to ciasto czekoladowo-orzechowe Książki to gdzie znajdę przepis?
Jakbym chciała napić się kawy z mleczkiem to o której najlepiej?
Co do kawy to nie wiem jak reagujesz nanabiał ja mogę do 2 śniadania lub po nim -
Stewia tylko naturalna z doniczki absolutnie słodziki ze stewią bo to sama chemia. Kupiłam sobie w poprzedniej ciąży stewiowy słodzik to się okazało, że zawiera 0,2% stewii, a reszta to hmmm
podobo nie ma badań jak działa stewia w ciąży, więc wszystko zc umiaremWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:46
-
Ksylitol jak najbardziej może być zamiast cukru, ale podobno nic co ma rosnąć na drożdżach to wtedy się nie sprawdza, czyli pizza czy ciasto drożdżowe nie urośnie. Wcześniej pisalyście że cukier wysoki bo później zjadłyscie śniadanie a u mnie właśnie dzisiaj odwrotnie. Wstałam o 10 i cukier na czczo ok i po sniadanku 104 czyli dużo niższy niż przez ostatnie dni jak wstawałam przed 8
-
Kamcia a może coś Ci zalega na żołądku... kurcze umęczysz się... ja dzisiaj rano też wymiotowalam, a od surówki z kapustą robi mi się niedobrze na samą myśl
Ja już zauważyłam, że na 1 śniadanko mogę zjeść max 1 kromkę bo inaczej cukier skacze, a potem mogę nadrobić w ciągu dnia. A żeby pozbyć się ketonów to muszę na noc się nawtykać jak świnia trzeba korzystać bo im pozniejsza ciąża tym trudniej zapanować nad cukrami -
Miuu oprócz pierwszego śniadanka wszytsko mi służy niezbyt lubię owsiankę, ale jestem bardziej syta niż po 2 kanapkach więc jakoś się przekonam do niej
A na pierwsze śniadanie służy mi komosa bo cukier 100 tylko jest dość droga do codziennego jedzenia -
Nie mogę wstać, chociaż na lezaco nie jest mi niedobrze. Śmieszne, nie śmieszne, ale od dziecka po jedzeniu głośno burczy mi w brzuchu, mam to po mamie, z daleka słychać że trawie (to nie jest burczenie z głodu ). Od tygodnia tego nie słyszałam, ciągle uczucie pelnosci, dosłownie przejedzenie! No i mam za swoje za to obzarstwo!tragedia !gdyby nie cukrzyca i ciąża polecialabym do apteki po citropepsin jutro ja będę miała ketony za nas wszystkie
-
Na niedokwasote leczylam się raz wiele lat temu, tydzień bólu, wymiotów po wszystkim i zamiast badac wmawiali mi ze bulimia. Ponad 7 kg mniej w tydzień, 2 tyg szpitala, od tamtej pory rozpoznawalam od razu ten ból i w porę działałam takim zwykłym citropepsinem. Dlatego tak się tego boje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 14:25