X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka,
    I jak po ogorku?

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia no to fajnie ze po śniadanku sie wszystko trzyma. Pumpernikiel jest dobry.

Ajwi mi to samo powiedział lekarz. Mam przestać sobie wmawiać i wyszukiwać bzdury w necie bo przestanie mnie leczyć jesli Net mądrzejszy. I ze za duzo kładę sobie do gliwy i popadam w paranoje. :D

Wiec zakładam ze wiedza co robią. Mały trzyma sie wagowo w połowie siatki centylowej wiec nie ma mowy o nadwadze. No i usg jest kontrolnie wiec chyba wszystko dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 11:33

Ajwi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tak mam mierzyć ketony przez kilka dni przy każdym sikańcu bo w trakcie posiłków wychodzą ketony i są np przez 5 -10 min w a w kolejnym moczu już ich nie ma. Jak wyeliminuję ketony to mam sikać rano i po śniadaniach.

Miuu ja po pumperniklu jestem głodna, w moim przypadku chyba tylko na noc mnie zapycha, a rano niebardzo.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kromka pumperniklu ile waży? bo ja widziała dwa różne w sklepie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waży 50g, ale ja po niej nie czuję sytości :/
    No i 2 śniadanie do bani bo jestem głodna a cukier 115. Zjadłam jeszcze przekąskę i też jestem głodna i mam aceton :/ chyba jitro zjem po 3 kromki na 3 śniadania i się najem do syta, a jak będzie skok to za tydzień pojadę po insulinę.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi po 1 sniadaniu super bo zjadlam całego i cukier 109 mimo ze ociupinke zwiekszylam ilość bułki grahamki. Na II sniadanie zjadlam ale tylko pol bo juz mi bylo w żołądku za kwasno i z 2 plastrami wędliny, kanpce z masłem i pomidorem 111. Nie chce przesadzic z ogorkami kiszonymi bo żołądek do kwaśnego nie przyzwyczajony a dzis na obiad łazanki z mięsem z rosołu i kapusta kiszona:) Do tego planuje barszczyk na rosole i zobaczy co bedzie :) A na kolacje planuję spróbować kanapki z gotowana kiełbasą z piersi kurczaka, musztarda dijon i moze kilka kropek keczupu ale musztarde i keczup jeszcze przemyśle bo mam troche stracha.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o 15 zjem fasolowa. Jak zdążę dojechać bo juz 3 h siedzę u diab na poczekalni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia współczuję tego siedzenia :/ masakra
    Dorinka na 1 śniadanie jest grahamkę? Na 2 śniadanie 1 kanapkę i potem obiad? Mnie lekarka ochrzaniła, że to za małe ilości u dla tego mam aceton między posiłkami. Na 2 śniadanie kazała zjeść 3 kromki, zjadłam dwie i aceton był przez 10 min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 13:28

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sniadanie jem pol grahamki potem 1 kanapke. Tylko ze to jest kanpka z okrągłego chleba przez caly chleb. Niby waży ok 60g ale jest bardzo puszysta i syta. Potem jem na jakby III śniadanie zupe albo znow kanapke z czymś, obiad czyli II danie, I kolacje czyli kanapke, dodatkowy posilek np. wasa z tymi truskawkami albo polowa jablka i II kolacje. Wychodzi ze mniej wiecej co 2-2,5 godziny jem. Jem po kanapce a i tak cukier w okolicach 110. Jakbym zjadla wiecej to boje sie ze skoczylby ponad 120. Rano jest najgorzej bo mam najgorsze cukry a jestem najbardziej glodna i wiecej jak 2 godziny nie dam rady wytrzymac. Ogolnie przez ostatnie dni caly czas mnie ssie ale czuje w brzuchu ze juz brakuje miejsca bo zaczyna mnie watroba uciskac.

3i49o7esw7obg123.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ja bym pękła jak bym tyle jadła. Kurcze nie ogarniam o co chodzi z tymi ketonami. Toc ja jem polowe tego co wy

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia weszłaś? Jeny mamm nadzieję, że jesteś po wizycie i wszystko ok.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia właśnie weszłam do domku
    Lekarka powiedziała ze chce mi zrekompensować i wczorajsze i dzisiejsze czekanie i następnym razem mam wejść bez kolejki i czekania
    wyniki cukru jej się podobają i tyle na czczo 90 to ok ale 93 juz jej się nie podobało i gdybym juz przekraczała to mam brać 3 j ale narazie na pewno 2
    przed ważeniem zjadłam i się napilam i nie musiałam na wadze oszukiwać :) ale pielęgniarka i tak wpisała mniej ale lekarka się nie czepiała następnym razem 10 marca mam wziąć mocz i oni zbadają ( nie lab)
    Ledwo żyję a po 16 mam korepetycje wiec się nie położę nawet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:07

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia czyli dobre wieści w sumie :) a na czczo nie kazała Ci zrobić w labie? Bo ja mam robić w labie i hemoglobinę glikowaną.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła ze za wcześnie u mnie by znowu badac krew (badalam 4 lutego), mam ze sobą wziąć poranny mocz i one (?)zrobią jego badanie ogólne. A może nie dosłownie one tylko oddadzą do lab. Nie ważne w sumie. Te moje 130 to raczej nie nieumyte ręce a złapanie momentu. Mam nie szaleć z pomiarami. Ale dała mi receptę na 150 pasków na 16 dni;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na za 2 tyg znowu hemoglobine, cukier na czczo i kortyzol.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec u ciebie trochę dłuzsza przerwa, pewnie dostane na nastepnej wizycie. \robiłam u niej różne badania(profil lipidowy, kreatynina, mocz, alat)ale ani razu na czczo glukozy.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyniki z zeszlegor tyg, mam robić co 3 tyg.
    Hmmm dziwne, że na czczo nie kazała Ci zrobić może dla tego, że masz insu. Mi kazała robić, żeby sprawdzić odchylebia glukometru i faktyczny stan na czczo. Bo te z gluko są tylko orientacyjne i nie są miarodajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:44

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 13 zrobiłam obiad, najadłam się na maxa a cukier po godzinie 85, chyba pojem sobie owoców :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat to mnie nie martwi (glukoza na czczo), moja diab nie sprawia wrażenia nadgorliwej, ale też widać po niej, że wie o co chodzi(konkretnie). jest i miła, i wysłucha i odp na pytania. U nas są dwie kolejki w poradni, do rejestracji(tam mierza, daja glukometr, szkolą z glukometru i pena) oraz do lekarzy. Moja zawsze mnie wprowadza do rej bez kolejki wprost do srodka i mówi co dla mnie ma być zrobione :) czasem trzeba naskarzyc , ze nie miałam tel odnośnie odwołania wczorajszej wizyty :) pielegniarka mówiła ze ma napisane gdzie sie dodzwoniła, ja do niej, ze na pewno nie miałam telefonu, przyznała mi rację

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już grzeje zupke fasolowa, ale mam chcice

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ