X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka,
    I jak po ogorku?

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia no to fajnie ze po śniadanku sie wszystko trzyma. Pumpernikiel jest dobry.

Ajwi mi to samo powiedział lekarz. Mam przestać sobie wmawiać i wyszukiwać bzdury w necie bo przestanie mnie leczyć jesli Net mądrzejszy. I ze za duzo kładę sobie do gliwy i popadam w paranoje. :D

Wiec zakładam ze wiedza co robią. Mały trzyma sie wagowo w połowie siatki centylowej wiec nie ma mowy o nadwadze. No i usg jest kontrolnie wiec chyba wszystko dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 11:33

Ajwi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tak mam mierzyć ketony przez kilka dni przy każdym sikańcu bo w trakcie posiłków wychodzą ketony i są np przez 5 -10 min w a w kolejnym moczu już ich nie ma. Jak wyeliminuję ketony to mam sikać rano i po śniadaniach.

Miuu ja po pumperniklu jestem głodna, w moim przypadku chyba tylko na noc mnie zapycha, a rano niebardzo.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kromka pumperniklu ile waży? bo ja widziała dwa różne w sklepie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waży 50g, ale ja po niej nie czuję sytości :/
    No i 2 śniadanie do bani bo jestem głodna a cukier 115. Zjadłam jeszcze przekąskę i też jestem głodna i mam aceton :/ chyba jitro zjem po 3 kromki na 3 śniadania i się najem do syta, a jak będzie skok to za tydzień pojadę po insulinę.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi po 1 sniadaniu super bo zjadlam całego i cukier 109 mimo ze ociupinke zwiekszylam ilość bułki grahamki. Na II sniadanie zjadlam ale tylko pol bo juz mi bylo w żołądku za kwasno i z 2 plastrami wędliny, kanpce z masłem i pomidorem 111. Nie chce przesadzic z ogorkami kiszonymi bo żołądek do kwaśnego nie przyzwyczajony a dzis na obiad łazanki z mięsem z rosołu i kapusta kiszona:) Do tego planuje barszczyk na rosole i zobaczy co bedzie :) A na kolacje planuję spróbować kanapki z gotowana kiełbasą z piersi kurczaka, musztarda dijon i moze kilka kropek keczupu ale musztarde i keczup jeszcze przemyśle bo mam troche stracha.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o 15 zjem fasolowa. Jak zdążę dojechać bo juz 3 h siedzę u diab na poczekalni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia współczuję tego siedzenia :/ masakra
    Dorinka na 1 śniadanie jest grahamkę? Na 2 śniadanie 1 kanapkę i potem obiad? Mnie lekarka ochrzaniła, że to za małe ilości u dla tego mam aceton między posiłkami. Na 2 śniadanie kazała zjeść 3 kromki, zjadłam dwie i aceton był przez 10 min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 13:28

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sniadanie jem pol grahamki potem 1 kanapke. Tylko ze to jest kanpka z okrągłego chleba przez caly chleb. Niby waży ok 60g ale jest bardzo puszysta i syta. Potem jem na jakby III śniadanie zupe albo znow kanapke z czymś, obiad czyli II danie, I kolacje czyli kanapke, dodatkowy posilek np. wasa z tymi truskawkami albo polowa jablka i II kolacje. Wychodzi ze mniej wiecej co 2-2,5 godziny jem. Jem po kanapce a i tak cukier w okolicach 110. Jakbym zjadla wiecej to boje sie ze skoczylby ponad 120. Rano jest najgorzej bo mam najgorsze cukry a jestem najbardziej glodna i wiecej jak 2 godziny nie dam rady wytrzymac. Ogolnie przez ostatnie dni caly czas mnie ssie ale czuje w brzuchu ze juz brakuje miejsca bo zaczyna mnie watroba uciskac.

3i49o7esw7obg123.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ja bym pękła jak bym tyle jadła. Kurcze nie ogarniam o co chodzi z tymi ketonami. Toc ja jem polowe tego co wy

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia weszłaś? Jeny mamm nadzieję, że jesteś po wizycie i wszystko ok.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia właśnie weszłam do domku
    Lekarka powiedziała ze chce mi zrekompensować i wczorajsze i dzisiejsze czekanie i następnym razem mam wejść bez kolejki i czekania
    wyniki cukru jej się podobają i tyle na czczo 90 to ok ale 93 juz jej się nie podobało i gdybym juz przekraczała to mam brać 3 j ale narazie na pewno 2
    przed ważeniem zjadłam i się napilam i nie musiałam na wadze oszukiwać :) ale pielęgniarka i tak wpisała mniej ale lekarka się nie czepiała następnym razem 10 marca mam wziąć mocz i oni zbadają ( nie lab)
    Ledwo żyję a po 16 mam korepetycje wiec się nie położę nawet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:07

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia czyli dobre wieści w sumie :) a na czczo nie kazała Ci zrobić w labie? Bo ja mam robić w labie i hemoglobinę glikowaną.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła ze za wcześnie u mnie by znowu badac krew (badalam 4 lutego), mam ze sobą wziąć poranny mocz i one (?)zrobią jego badanie ogólne. A może nie dosłownie one tylko oddadzą do lab. Nie ważne w sumie. Te moje 130 to raczej nie nieumyte ręce a złapanie momentu. Mam nie szaleć z pomiarami. Ale dała mi receptę na 150 pasków na 16 dni;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na za 2 tyg znowu hemoglobine, cukier na czczo i kortyzol.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec u ciebie trochę dłuzsza przerwa, pewnie dostane na nastepnej wizycie. \robiłam u niej różne badania(profil lipidowy, kreatynina, mocz, alat)ale ani razu na czczo glukozy.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyniki z zeszlegor tyg, mam robić co 3 tyg.
    Hmmm dziwne, że na czczo nie kazała Ci zrobić może dla tego, że masz insu. Mi kazała robić, żeby sprawdzić odchylebia glukometru i faktyczny stan na czczo. Bo te z gluko są tylko orientacyjne i nie są miarodajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:44

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 13 zrobiłam obiad, najadłam się na maxa a cukier po godzinie 85, chyba pojem sobie owoców :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat to mnie nie martwi (glukoza na czczo), moja diab nie sprawia wrażenia nadgorliwej, ale też widać po niej, że wie o co chodzi(konkretnie). jest i miła, i wysłucha i odp na pytania. U nas są dwie kolejki w poradni, do rejestracji(tam mierza, daja glukometr, szkolą z glukometru i pena) oraz do lekarzy. Moja zawsze mnie wprowadza do rej bez kolejki wprost do srodka i mówi co dla mnie ma być zrobione :) czasem trzeba naskarzyc , ze nie miałam tel odnośnie odwołania wczorajszej wizyty :) pielegniarka mówiła ze ma napisane gdzie sie dodzwoniła, ja do niej, ze na pewno nie miałam telefonu, przyznała mi rację

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już grzeje zupke fasolowa, ale mam chcice

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ