X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłabym grochowkę albo fasolówkę :) ale mój brzuch tego nie dźwignie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy fasola czy chleb to i tak brzuchol jest

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Zjadłabym grochowkę albo fasolówkę :) ale mój brzuch tego nie dźwignie ;)

Ja dzisiaj żarłam grochówkę z połowa bułki grahamki i cukier 101 :)
    Teraz czekam aż mi się ryba w piekarniku zrobi... Trochę za pozno się wzielam za ten obiad...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem albo zupę albo drugie, ale częściej drugie bo zupowa nie jestem.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem obiad o 18 jeszcze nic nie wymyśliłam a co dopiero go zrobić :) chętnie znów zalicze zupę jeśli cukry będą ok

A wiecie że grochowki to jeszcze dłużej nie gotowałam jak krupnik. ..Krupniczek wyszedł wiec i może grochowka by się udała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia
    Czyli wizyta się raczej udała? Z moczu na miejscu zrobia Ci analizę specjalnym paskiem. Kiedyś na studiach na toksykologii albo fizjologii czloiwieka to robilismy... Każdy musiał przynieść że soba na ćwiczenia poranny mocz:) nie muszę chyba pisać jak przyjemny zapaszek unosił się w powietrzu... Chociaż moja grupa i tak była pierwsza...
    Niektórzy nawet wyzebrywali mocz od innych byli świeżo po imprezie i nie chcieli przeżyć szoku...ach to były czasy:)
    Ostatnio u ginekologa pielęgniarka też mi robiła badanie tym paskiem. Zanurza pasek i po chwili odczytuje wynik:)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zupka o 15 i często o 21.30 z makaronem A o 18 jakieś drugie danie ale dziś nic nie mam a ja sama wiec nawet nie chce się myśleć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi
    Wizyta dobrze bo do niczego się nie przyczepiła
    Wiec dobrze zrozumiałam ze ona z pielęgniarka mocz zbadają

Ja na pewno nie będę miała krzywej po 20 tc niby niewskazane

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co zawsze puls mierzą u diab? Ja się za każdym razem śmieje ze zawsze mam wysoki (do 100) i przez to mam szybko zadyszki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mi wczoraj lekarka pierwszy raz puls zmierzyła :) podobno trzeba kontrolować ciśnienie i puls, bo cukrzyca idzie w parze z nadciśnieniem i kołataniem serca, a to trzeba szybko wykryć, bo może być stan przedrzucawkowy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciśnieniem to wiem ale jego kontrola w ciąży w ogóle jest ważna, stan przerzucawkowy może się zdarzyć bez cukrzycy ale o kołataniu nie wiedziałam. Stresowo to mi się zdarza (tzw nerwica serca)jak i puls mam zawsze przyspieszony ale jakby coś się nasililo to już będę wiedziała że to ważne i zgłaszać. Ciśnienie mierze codziennie od wiosny i zawsze jest mniej niż u lekarza (reaguje na biały fartuch)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze przyszła moja paczka z 5-10-15 i wiecie co? Ciuszki są produkcji chinskie.j.. Da się gdzieś kupic coś naszego?

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość rzeczy to chinszczyzna. (Ewentualnie inna Azja ) Przyznam że ja aż tak na ro nie zwracalam uwagi bo body rzadko kiedy mocno kolorowe, barwione a to najbliżej ciała. Pralam tylko w płynie lovela w normalnych temp. Moja córcia nie miała zadnych alergii . To tez dużo robi. I pytanie o jakich ubrankaco myślisz .jeśli body pajacyki itp to patrz na allegro. firmy nieraz same szyja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma szału po fasolowej 113 i 109 ale q normie a ja pełna. O 18 zjem bez chleba podwójna porcję hehe
    Idę na korepetycje

ksanka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziewczyny zgrzeszylam i zjadlam kanapke (polowa przeźroczyscie posmarowana maslem a polowa przeźroczyscie musztarda dijon i 5 kropeczek keczupu) z ok 4-5cm gotowanej kiełbaski z piersi kurczaka 93%. Zagryzlam to pomidorem i polowa ogorka kiszonego. Po godzinie cukier 126 :( Szkoda bo bylo takie pyszne i tak sobie pojadlam :( myslicie ze to wina kielbasy ,musztardy i keczupu czy jednego i drugiego?

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciśnienia to mnie od początku ciąży gin kazała mierzyc w domu samej co jakis czas bo mówi, że w gabinecie większosci pacjentek skacze i potem ma zafałszowane wyniki.

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    No ja dziewczyny zgrzeszylam i zjadlam kanapke (polowa przeźroczyscie posmarowana maslem a polowa przeźroczyscie musztarda dijon i 5 kropeczek keczupu) z ok 4-5cm gotowanej kiełbaski z piersi kurczaka 93%. Zagryzlam to pomidorem i polowa ogorka kiszonego. Po godzinie cukier 126 :( Szkoda bo bylo takie pyszne i tak sobie pojadlam :( myslicie ze to wina kielbasy ,musztardy i keczupu czy jednego i drugiego?

Ja obstawiam ketchup ;) ale cieżko orzec, najlepiej sprawdź na czymś wypróbowanym

Rudzina
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jeszcze jestem 2w1, i na razie to wszystko jest zagadka kiedy mała zechce wyjść.
    Co do grochowej czy fasonów to jak będziecie namaczaly fasolki na noc to dosypcie do wody ok 1 łyżeczki sody spożywczej, to spowoduje złagodzenie efektu gazowego.
    A teraz pomarudze - jak mnie dziś wszystko boli! Ledwo chodzę, Pachwiny, zebra, plecy i twardy brzuch, dzięki Bogu to już końcówka!

Myślę że ketchup mógł podbić cukry bo ma dodatek cukru, dijon jako jedna z niewielu nie ma cukru w składzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 18:22

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to polecam naszsmyk.pl
    http://sklep.ewaklucze.pl/
    A jeśli chodzi o kosmetyki dla maluszków to sprzedawcę magmaris na alle
    A co do polskich producentów to tu masz całą listę
    http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2013/03/spis-polskich-producentow-odziezy.html?m=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 18:22

bl9cuay3kworwxbg.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię zupę gulaszową bo aż mnie na nią skręca z głodu ;) tak mi Kamcia smaku narobiła zupką :)

ksanka lubi tę wiadomość

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ