Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamciaelcia
Czyli wizyta się raczej udała? Z moczu na miejscu zrobia Ci analizę specjalnym paskiem. Kiedyś na studiach na toksykologii albo fizjologii czloiwieka to robilismy... Każdy musiał przynieść że soba na ćwiczenia poranny mocz:) nie muszę chyba pisać jak przyjemny zapaszek unosił się w powietrzu... Chociaż moja grupa i tak była pierwsza...
Niektórzy nawet wyzebrywali mocz od innych byli świeżo po imprezie i nie chcieli przeżyć szoku...ach to były czasy:)
Ostatnio u ginekologa pielęgniarka też mi robiła badanie tym paskiem. Zanurza pasek i po chwili odczytuje wynik:) -
Z ciśnieniem to wiem ale jego kontrola w ciąży w ogóle jest ważna, stan przerzucawkowy może się zdarzyć bez cukrzycy ale o kołataniu nie wiedziałam. Stresowo to mi się zdarza (tzw nerwica serca)jak i puls mam zawsze przyspieszony ale jakby coś się nasililo to już będę wiedziała że to ważne i zgłaszać. Ciśnienie mierze codziennie od wiosny i zawsze jest mniej niż u lekarza (reaguje na biały fartuch)
-
Większość rzeczy to chinszczyzna. (Ewentualnie inna Azja ) Przyznam że ja aż tak na ro nie zwracalam uwagi bo body rzadko kiedy mocno kolorowe, barwione a to najbliżej ciała. Pralam tylko w płynie lovela w normalnych temp. Moja córcia nie miała zadnych alergii . To tez dużo robi. I pytanie o jakich ubrankaco myślisz .jeśli body pajacyki itp to patrz na allegro. firmy nieraz same szyja
-
No ja dziewczyny zgrzeszylam i zjadlam kanapke (polowa przeźroczyscie posmarowana maslem a polowa przeźroczyscie musztarda dijon i 5 kropeczek keczupu) z ok 4-5cm gotowanej kiełbaski z piersi kurczaka 93%. Zagryzlam to pomidorem i polowa ogorka kiszonego. Po godzinie cukier 126
Szkoda bo bylo takie pyszne i tak sobie pojadlam
myslicie ze to wina kielbasy ,musztardy i keczupu czy jednego i drugiego?
-
Dorinka wrote:No ja dziewczyny zgrzeszylam i zjadlam kanapke (polowa przeźroczyscie posmarowana maslem a polowa przeźroczyscie musztarda dijon i 5 kropeczek keczupu) z ok 4-5cm gotowanej kiełbaski z piersi kurczaka 93%. Zagryzlam to pomidorem i polowa ogorka kiszonego. Po godzinie cukier 126
Szkoda bo bylo takie pyszne i tak sobie pojadlam
myslicie ze to wina kielbasy ,musztardy i keczupu czy jednego i drugiego?
Ja obstawiam ketchupale cieżko orzec, najlepiej sprawdź na czymś wypróbowanym
Rudzina -
Dziewczyny, ja jeszcze jestem 2w1, i na razie to wszystko jest zagadka kiedy mała zechce wyjść.
Co do grochowej czy fasonów to jak będziecie namaczaly fasolki na noc to dosypcie do wody ok 1 łyżeczki sody spożywczej, to spowoduje złagodzenie efektu gazowego.
A teraz pomarudze - jak mnie dziś wszystko boli! Ledwo chodzę, Pachwiny, zebra, plecy i twardy brzuch, dzięki Bogu to już końcówka!
Myślę że ketchup mógł podbić cukry bo ma dodatek cukru, dijon jako jedna z niewielu nie ma cukru w składzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 18:22
-
Co do zakupów to polecam naszsmyk.pl
http://sklep.ewaklucze.pl/
A jeśli chodzi o kosmetyki dla maluszków to sprzedawcę magmaris na alle
A co do polskich producentów to tu masz całą listę
http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2013/03/spis-polskich-producentow-odziezy.html?m=1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 18:22