X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam z lakomstwa drugi talerz zupy i brzuch mi pęka ;) nie wiem, jak wcisnę nocną kanapkę he he he.
    A rano znowu będę głodna i ketony :/ chyba na drugie śniadanie spróbuję z zupą. Najwyżej na 6 mc przejdę na dietę zupową ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zupie tez czuje się syta. A wieczorem zjem zawsze z makaronem. Jak ugotuje mam na 2-3 dni ja jeszcze jestem pełna a znów mam jeść za 5 min jutro pewnie ketony będą bo dziś nawalam z jedzeniem i porami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak nie mam siły to nie jem, teraz to nie wiem czy wcisnę coś jeszcze. Chyba sobie odpuszczę.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak dziś mam. Emocje po prenatalnych jeszcze nie puściły. Pewnie nie puszcza do wizyty prywatnej. Totalny brak apetytu i bałagan w organizacji przez te 6 godzin na wyjeździe. Ból głowy zmęczenie (przecież wstałam o 6). Jutro wybije ketony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciągle się wzruszam ze to może być córcia :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jest to bardzo prawdopodobne, że córcia :) Emilka ma chody Tam na górze i odpowiednio zadziałała :)

Ja jutro mam genetyczne i przez przeziebienie w 6-7 tc potwornie się boję :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przeziębieniem pocieszam się ze niemal każda ciężarna przechodzi. Ja niby miałam prenatalne a tak naprawdę nic nie wiem :D dalej nie mogę w to uwierzyc. Ale chyba lekarz by nie wpisał płci gdyby jej nie dojrzał? ?do czwartku musze przeżyć a potem do 3 marca. Trzymam kciuki za twoją wizytę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamcia Twoje kciuki i pozytywne fluidy.się przydadzą :)
    Jeny powinnam coś zjeść, a po zupie mi niedobrze z przejedzenia ;)

• ksanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale emocje, gin jeśli nie jest pewien to nie wpisuje płci, bo po co ma świadczyć o swoim błędzie.
    Także na pewno dojrzał ziarenko kawy gdzieś tam.
    Agata trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne, na pewno będzie dobrze! I nie denerwować mi się tu bo to i tak w niczym nie pomoże a tylko dzidziunia poruszy niepotrzebnie.
    Buziaczki dla was.

agatia, kamciaelcia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, śniło mi się dzisiaj, że powitalas Zosienke :D
    A co do moich prenatalnych (na nfz)lekarz podczas badania usg nic się nie odezwał. Mierzył, drukowal, mierzył, drukowal i tak cały czas. Nie wiem jaka przeziernosc i czy jest kość nosowa. Wszystkiego się dowiem 3 marca jak będą wyniki. Nawet jak pytałam to nie odp. Usłyszałam "nic niepokojącego nie widziałem ". Potem pokazał mi dzidzie, pstryknal jej fotę i mi podarował. Przelaczyl monitor na jakieś rubryczki i wyszedł. I wtedy starałam się wczytać. Było tylko CRL, BPD, SEX FEMALE. reszta to moje wnioski

ksanka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu jak nie widział nic niepokojącego tzn., że jest kość nosowa i przezierność odpowiednia. Jakby nie było to by nie czekał na Pappa, tylko zlecił aminopunkcję albo diagnostykę dalszą. Taki mają wymóg. Spokojnie kochana.

Wstałam przed 6 głodna jak wilk, ze sladowym acetonem, ale miał prawo być bo mnie ssało ;) zjadłam śniadanko, a nawet już drugie taka byłam głodna. Czyżby fasolka rosła i wyciągała z mamy ;)
    Cukier na czczo 88, więc na granicy, ale trzymam go w ryzach na styk ;)

Ale się boję dzisiejszych badań, jakaś nerwica mnie bierze :/ mam złe przeczucia i choć próbuję je odganiac to siedzą w głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 07:34

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mi dziś cukier na czczo wyszedł 94 :((( chyba nie spodoba się mojej diabetolog ten wynik ...

Agatia co jadłaś wczoraj na posiłek przed snem? A w nocy wstajesz na jedzonko?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, ja o godz 5 ketonow nie mialam, ale o 7 juz chyba sladowo, ale wczoraj olałam troche jedzonko i dziś rano tez czułam pustkę w zołądku i stad zmierzyłam je drugi raz. rzadko czuję taki lekki głod i mialam go tez przy tych wyjazdach do gorzowa wczoraj i w pon. juz wiem, ze głoduje naprawdę kiedy czuję głod(jak go nie odczuwam zawsze ketonow brak), ale na czczo 85 (a na noc zjadlam tylko kromke chleba z zółtym serem). Dziś mam prawie normalny dzień i wszystko w jedzeniu spokojnie nadrobie. ja szybko od stresu gubię apetyt(po urodzeniu córki nic nie jadłam 5 dni). Wiec ote mini ketony się nie martwie
    a co do poradni
    podpisywałam kupę papierów i wszystkie dotyczyły badań nieinwazyjnych na tym etapie(pappa, test podwójny i potrójny), gdyby te coś wykazały, to inwazyjne oni własnie tez robią. mój gin nawet nie wiedział ze taka poradnia jest w Gorzowie. Czyli wszystko świeże. Więc mimo wszystko myśle ze i o złych rzeczach powiedzieliby dopiero 3 marca. ja nawet nie wiem czy mam sam test pappa czy ten podwójny. Zatkało mnie, że lek nic nie chce powiedzieć o usg :) i chyba to widział wiec w końcu tak po cichu powiedział, że nic niepokojącego nie widział. ale jak dopytałam, czy jest dobrze, to juz nic nie mówił...miałam na czwartek umówione usg prywatnie i na pewno pojedziemy na nie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia test podwojnyr to jest USG+Pappa, więc masz podwojny :)

Marzenka nie jem w nocy, bo wtedy mam w normie cukier na czczo. Na styk bo na styk, ale w normie. Chałki nie jem bo miałam hiperinsulinemie i podbijała mi cukier na czczo i po śniadaniu. Teraz po śniadaniu miałam 95, wczoraj 94. A wcześniej po 1 kromce chleba 119.
    Na noc jem pumpernikla z serem i pomidorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 08:07

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgłupialam, bo wyczytałam , ze podwojny to pappa i bhc a potrójny dodatkowo estradiol...najwyzej doczytam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może i tak, faktycznie ja z synkiemm robiłam pappa z hcg. A teraz nie wiem, chyba to samo...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce mi sie wczytywać
    pappa to niby usg+biochemia krwi a podwójny to jeszcze + bhcg i potrójny to estradiol. Ale gdzies nawet było napisane ze pappa to test podwójny !? niewazne bo tak naprawde nie wiem, co ja mam robione(na pewno nie potrójny bo ten 15-20tc)
    ale krew i usg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem w szoku najadlamr się jak świnka na 2 śniadania. Po pierwszym cukier 95, po drugim czyli zupie z razowym makaronem 84. Między posiłkami dałam sobie jeszcze na oko, bo mnie zmęczenie brało :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zmieniłas pieczywo?i makaron ci słuzy. super wyniki. ja dopiero jem 1 sniadanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale moja diab widzac 90 po obiedzie to stwierdziła ze za malo zjadlam, a ja do niej ze cala torebka kaszy jeczmiennej...jak mam pow 100 to ładnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ