X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam z lakomstwa drugi talerz zupy i brzuch mi pęka ;) nie wiem, jak wcisnę nocną kanapkę he he he.
    A rano znowu będę głodna i ketony :/ chyba na drugie śniadanie spróbuję z zupą. Najwyżej na 6 mc przejdę na dietę zupową ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zupie tez czuje się syta. A wieczorem zjem zawsze z makaronem. Jak ugotuje mam na 2-3 dni ja jeszcze jestem pełna a znów mam jeść za 5 min jutro pewnie ketony będą bo dziś nawalam z jedzeniem i porami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak nie mam siły to nie jem, teraz to nie wiem czy wcisnę coś jeszcze. Chyba sobie odpuszczę.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak dziś mam. Emocje po prenatalnych jeszcze nie puściły. Pewnie nie puszcza do wizyty prywatnej. Totalny brak apetytu i bałagan w organizacji przez te 6 godzin na wyjeździe. Ból głowy zmęczenie (przecież wstałam o 6). Jutro wybije ketony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciągle się wzruszam ze to może być córcia :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jest to bardzo prawdopodobne, że córcia :) Emilka ma chody Tam na górze i odpowiednio zadziałała :)

Ja jutro mam genetyczne i przez przeziebienie w 6-7 tc potwornie się boję :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przeziębieniem pocieszam się ze niemal każda ciężarna przechodzi. Ja niby miałam prenatalne a tak naprawdę nic nie wiem :D dalej nie mogę w to uwierzyc. Ale chyba lekarz by nie wpisał płci gdyby jej nie dojrzał? ?do czwartku musze przeżyć a potem do 3 marca. Trzymam kciuki za twoją wizytę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamcia Twoje kciuki i pozytywne fluidy.się przydadzą :)
    Jeny powinnam coś zjeść, a po zupie mi niedobrze z przejedzenia ;)

• ksanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale emocje, gin jeśli nie jest pewien to nie wpisuje płci, bo po co ma świadczyć o swoim błędzie.
    Także na pewno dojrzał ziarenko kawy gdzieś tam.
    Agata trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne, na pewno będzie dobrze! I nie denerwować mi się tu bo to i tak w niczym nie pomoże a tylko dzidziunia poruszy niepotrzebnie.
    Buziaczki dla was.

agatia, kamciaelcia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, śniło mi się dzisiaj, że powitalas Zosienke :D
    A co do moich prenatalnych (na nfz)lekarz podczas badania usg nic się nie odezwał. Mierzył, drukowal, mierzył, drukowal i tak cały czas. Nie wiem jaka przeziernosc i czy jest kość nosowa. Wszystkiego się dowiem 3 marca jak będą wyniki. Nawet jak pytałam to nie odp. Usłyszałam "nic niepokojącego nie widziałem ". Potem pokazał mi dzidzie, pstryknal jej fotę i mi podarował. Przelaczyl monitor na jakieś rubryczki i wyszedł. I wtedy starałam się wczytać. Było tylko CRL, BPD, SEX FEMALE. reszta to moje wnioski

ksanka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu jak nie widział nic niepokojącego tzn., że jest kość nosowa i przezierność odpowiednia. Jakby nie było to by nie czekał na Pappa, tylko zlecił aminopunkcję albo diagnostykę dalszą. Taki mają wymóg. Spokojnie kochana.

Wstałam przed 6 głodna jak wilk, ze sladowym acetonem, ale miał prawo być bo mnie ssało ;) zjadłam śniadanko, a nawet już drugie taka byłam głodna. Czyżby fasolka rosła i wyciągała z mamy ;)
    Cukier na czczo 88, więc na granicy, ale trzymam go w ryzach na styk ;)

Ale się boję dzisiejszych badań, jakaś nerwica mnie bierze :/ mam złe przeczucia i choć próbuję je odganiac to siedzą w głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 07:34

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mi dziś cukier na czczo wyszedł 94 :((( chyba nie spodoba się mojej diabetolog ten wynik ...

Agatia co jadłaś wczoraj na posiłek przed snem? A w nocy wstajesz na jedzonko?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, ja o godz 5 ketonow nie mialam, ale o 7 juz chyba sladowo, ale wczoraj olałam troche jedzonko i dziś rano tez czułam pustkę w zołądku i stad zmierzyłam je drugi raz. rzadko czuję taki lekki głod i mialam go tez przy tych wyjazdach do gorzowa wczoraj i w pon. juz wiem, ze głoduje naprawdę kiedy czuję głod(jak go nie odczuwam zawsze ketonow brak), ale na czczo 85 (a na noc zjadlam tylko kromke chleba z zółtym serem). Dziś mam prawie normalny dzień i wszystko w jedzeniu spokojnie nadrobie. ja szybko od stresu gubię apetyt(po urodzeniu córki nic nie jadłam 5 dni). Wiec ote mini ketony się nie martwie
    a co do poradni
    podpisywałam kupę papierów i wszystkie dotyczyły badań nieinwazyjnych na tym etapie(pappa, test podwójny i potrójny), gdyby te coś wykazały, to inwazyjne oni własnie tez robią. mój gin nawet nie wiedział ze taka poradnia jest w Gorzowie. Czyli wszystko świeże. Więc mimo wszystko myśle ze i o złych rzeczach powiedzieliby dopiero 3 marca. ja nawet nie wiem czy mam sam test pappa czy ten podwójny. Zatkało mnie, że lek nic nie chce powiedzieć o usg :) i chyba to widział wiec w końcu tak po cichu powiedział, że nic niepokojącego nie widział. ale jak dopytałam, czy jest dobrze, to juz nic nie mówił...miałam na czwartek umówione usg prywatnie i na pewno pojedziemy na nie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia test podwojnyr to jest USG+Pappa, więc masz podwojny :)

Marzenka nie jem w nocy, bo wtedy mam w normie cukier na czczo. Na styk bo na styk, ale w normie. Chałki nie jem bo miałam hiperinsulinemie i podbijała mi cukier na czczo i po śniadaniu. Teraz po śniadaniu miałam 95, wczoraj 94. A wcześniej po 1 kromce chleba 119.
    Na noc jem pumpernikla z serem i pomidorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 08:07

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgłupialam, bo wyczytałam , ze podwojny to pappa i bhc a potrójny dodatkowo estradiol...najwyzej doczytam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może i tak, faktycznie ja z synkiemm robiłam pappa z hcg. A teraz nie wiem, chyba to samo...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce mi sie wczytywać
    pappa to niby usg+biochemia krwi a podwójny to jeszcze + bhcg i potrójny to estradiol. Ale gdzies nawet było napisane ze pappa to test podwójny !? niewazne bo tak naprawde nie wiem, co ja mam robione(na pewno nie potrójny bo ten 15-20tc)
    ale krew i usg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem w szoku najadlamr się jak świnka na 2 śniadania. Po pierwszym cukier 95, po drugim czyli zupie z razowym makaronem 84. Między posiłkami dałam sobie jeszcze na oko, bo mnie zmęczenie brało :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zmieniłas pieczywo?i makaron ci słuzy. super wyniki. ja dopiero jem 1 sniadanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale moja diab widzac 90 po obiedzie to stwierdziła ze za malo zjadlam, a ja do niej ze cala torebka kaszy jeczmiennej...jak mam pow 100 to ładnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ