Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
doczytałam że alat to aiat
to wygląda na podejrzenie cholestazy ciążowej.
ajwi co do badań to miałam zlecane przez ginekolog wszystkie badania dla kobiet w ciąży. zawsze było ok. jakoś ten 3 trymestr dla mnie pechowy.
piszą żeby nie obciążać wątroby i jeść same gotowane rzeczy, jak najmniej surowizny. no ciekawe. a w cukrzycy właśnie na odwrót... -
Asioczek i dla tego masz pewnie podwyższony alat bo dieta cukrzycowa nie jest taka zdrowa. Niestety produkty zbożowe i surowe warzywa obciążają wątrobę. Nie martw się na zapas bo sam alat i elektrolity nie.świadczą o cholestazie
Ps. Ja dla tego.jem białe pieczywo na przemiennie z żytnim bo.brzuch mi.się buntowal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 18:48
asioczek86 lubi tę wiadomość
-
dzięki agatia :* , jesteś skarbnicą wiedzy
będę musiała w takim razie zmodyfikować dietę, ale nie wiem jak. hmm ja właśnie lubiłam surowe warzywka a za gotowanymi to nie przepadam. na dziś dość mi nerwów, muszę wypocząć. do jutra -
asioczek86 wrote:dzięki agatia :* , jesteś skarbnicą wiedzy
będę musiała w takim razie zmodyfikować dietę, ale nie wiem jak. hmm ja właśnie lubiłam surowe warzywka a za gotowanymi to nie przepadam. na dziś dość mi nerwów, muszę wypocząć. do jutraale z synkiem leżałam 4 mc na.patologii ciąży, więc były różne przypadki
-
Ja dziewczyny po kapusniaczku z ziemniakiem cukier 82 czyli tak ja na czczo. Ale chyba dla mojego żołądka tyle kiszonego to za duzo bo przez zupe ledwo tknelam II danie. Caly brzuch wzdety. Dodatkowo na II danie zjadlam "sprawdzone jedzenie" po ktorym zawsze mialam do 95 a dzis 111 mimo ze zjadlam mniej. Wiem ze to w normie no ale roznica o prawie 20 na tych samych skladnikach. Wiec nadal nie wiem co moge jesc zeby bylo duzo weglowodanow i zeby cukier nie skakal. Z kazdym dniem jestem coraz glupsza.
-
nick nieaktualnyMelduję się z zaproszenia przez kamciaelcia i agatia
Witam się ze wszystkimi co mają problem ten co ja.
Może podam wyniki glukozy:
Na czczo 4,5mmol/l ( do 5,5)
Po obciążeniu po 1h-10,1 (poniżej 10)
Po obciążeniu 2h-5,5 (do 7,
Dla diabetologa to początek cukrzycy ciążowej:-(
Jestem zielona w te klocki mam nadzieję że znajdę tu fajne przepisy jak i dobre rady.
I przebranie przez ciaze bezproblemowo
Agatia mówisz żeby odstawić pół serka danio????
Z chlebem białym będzie gorzej bo po ciemnym jakoś mi dziwnie ale jak mus to mus jutro kupie.
agatia, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Jestem
Odwołuje płećw środku ono niewiadomo. Ten zapis sex female to. ..Płeć żeńska matki
Ogólnie usg prawidłowe
Lekarz nie chciał mi go robić wiedząc że we wtorek robił lekarz z jakimiś specjalnymi papierami. Ale marudzilam nawijalam i uległ
Zacznę myśleć nad imionami i dla chłopca
Ale czuje ze dziewuszka będzietwardan, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Zabko
Ka nie lubię nabiału typu jogurt nat i kefir ale czasem trzeba i moja diab poradziła takie saczenie małymi łyczkami ten kefir. Wiec ja kupuję 1 kg i mam na kilka dni. W dużych jednorazowych ilościach nabiał podnosi cukier. Ja tak miałam na 2 śniadanie z feta (129) -
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabko danio odstaw, lepiej zmiksować naturalny z owocami. Biały chleb można, jeżeli cukier nie skacze po nim, ale nie.świeży cieplutki
tylko 1 dniowy.
Jem 1 dniowy
Nie wiem czy czytałaś na wątku naszym ciazowym co zjadłam na śniadanie i cukry ok więc domyślam się że to mogę jeść?
Szkoda że danio muszę odstawić ale mówi się trudno.
Kupiłam jogurt grecki i activie zobaczę jutro czy mi wejdzie.
-
nick nieaktualny