Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Elaria masz racje. Wiecie ze w Norwegii jest zakaz podawania dzieciom do szkoły no kanapek z nutelka i zle widziane jesli chleb jest biały. W sklepie nie kupisz napoi gazowanych słodkich. Ogólnie jest zwyczaj ze dzieci jedzą słodycze tylko raz w tyg w weekend. Próbuje to jedzenie raz w tygodniu wpoić moim ale chyba sa juz za duzi
). Ale sami powiedzieli ze mam im nie kupować białego chleba i broń mnożę smarować kanapek słodkim. Nie wolno nosić do szkoły chipsów drożdżówek batonów czy ciastek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:45
kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość
-
Ja dziś wieczrem załapałam się na dodatkowe USG z dokładnymi pomiarami, bo na poprzednich badaniach u mojej gin tak się skupiła na cukrze, że ani się nie dowiedziałam ile waży młode, od 2 miesiecy w sumie słyszę 'wszystko w porządku' bez żadnych konkretów, szczegółów, musze ja ciągnąć za język. Lubię ją, dobrze się dogadujemy, ale ciągle czułam, ze jakaś jestem niedoinformowana.
Więc w akcie buntu poszłam do innej (zwolnił się termin u obleganej bardzo dr), wymierzyła mi dziecinę we wszystkie strony, pokazała na zbliżeniu serducho itp itd a na koniec zapytała o wybrane imiona w zależnosci od płci (bo do tej pory nie udało nam się ocenić z moja gin a to juz 26tydz!) po czym zrobiła zblizenie na peniska, opisała go imieniem i na koniec wręczyła takie zdjęcie z komentarzem 'niech pani nie pyta czy na pewno, jak coś mówie wprost tzn, że tak jest; chyba że dziecko po porodzie postanowi zmienić płeć, ale urodzi się chłopcem!'
A zatem - pierworodny SYN!a i cukry dziś łaskawe (tym razem nie skusiłam sie na pizzę - w Pizza Hut wybrałam bar sałatkowy... choć serce krwawiło
)
monilia84 lubi tę wiadomość
Rudzina -
nick nieaktualny
-
Elaria wrote:Rudzina - gratulacje z powodu synka!
Sałatka w Pizza Hut. To mi przypomniało żart, że zamówienie sałatki w McDonaldzie jest jak pójście do burdelu, żeby się przytulić.
mąż chciał pizzy... a ja jestem wyrozumiałalepiej że chciał pizze niż do burdelu hahaha
Elaria, Miuu, Dorinka lubią tę wiadomość
Rudzina -
Rudzina u mnie też chłopak:) ale mi już w sumie w 16 tyg lekarz powiedział
A później juz tylko potwierdziła jajka sama widziałam na usg bardzo wyraźnie
zresztą ja od samego początku po prostu wiedziałam i brzucha nazywalam męskim imieniem:) mąż też miał takie przeczucie
Mi to w sumie wszystko jedno.. Byleby zdrowe bylo i już -
nick nieaktualny
-
CZeść dziewczyny
taka wstałam głodna o 3 w nocy, że zjadłam małą kanapkę z wędliną. Niestety i tak śladowy aceton się pojawił, dobrze, że nie więcej. Wczoraj udało mi się cały dzień bez acetonu i już byłam z siebie dumna, a tu w nocy psikus
Za to na czczo 85 i pospałam chwilkę dłużej -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Ja miałam na kolacje 125 o 22 zjadłam mała kromke z serem żółtym a na czczo 83:-)
Ciekawe ile po śniadaniu będzie spróbowałam z serkiem wiejskim dodałam rzodkiewki i szczypiorek +kromka z szynka. Serka zjadłam pół nie smakował mi taki wolę czysty.
Ja się szykuje bo zaraz jadę do kumpela w odwiedziny. -
nick nieaktualny
-
ja mam dzisiaj "wycieczke" do urzedu skarbowego
kolejna tajemnicza sprawa, ale ta to męża(moja zusowska)
nie mamy pojecia o co chodzi, stąd zawitamy tam w trojke: mąż jako podatnik, który składał pit; ja jako wypełniajaca i wysyłajaca ten pit; kolega mżeża jakoznawca hehe
zawsze coś, jak mają kase oddać